powyłączałem to install codec, zaraz wgram nowe, tylko że jak włączę z powrotem to explorer chwilowo się zawiesza, ale nie wyskakuje błąd, jak mam wyłączone to nie ma zawieszania, i tak już to zostawię, wgram kodeki, tylko że zanim wgram chcę te biblioteki C++ zainstalować, ale nie chcę ich mieć na dysku C , co mam zrobić żeby było można to zainstalować do program files czy do czegoś innego ?
dzisiaj po nagraniu płyty od razu włączyłem skypa i wyskoczył komunikat, aby pomóc w zabezpieczeniu systemu windows, aplikacja nie zostanie uruchomiona czy coś takiego, następnym razem było normalnie, ale co mogło to spowodować ?
było tam 2gb archiwum i jak skopiowałem na dysk żeby sprawdzić czy działa komp się mocno zmulił, ale usunąłem już kopię tego i oryginalny plik z którego nagrywałem .
ale muszę coś zrobić z tym C++
edit: pobrałem ze softpedii i gdzieś się zaszył, teraz zainstaluję nowe kodeki i powinno być normalnie, tylko nie zamykajcie bo zobaczę czy z nowymi kodekami nie będzie się zawieszał i jeszcze niech mi ktoś odpowie jak może co to mogło być ze skypem, ale błąd wystąpił tylko raz więc to chyba nic poważnego
zainstalowałem k-lite codec pack i avi działa dobrze, tylko mpeg jest do góry nogami i z tym jest problem, miałem jeszcze problem z ace mega, podczas instalacji wyskakuje błąd, zaznaczyłem tylko kodeki wmv tak jak kiedyś i teraz nie mam wmv, mieszałem jeszcze install codec ale jak włącze stare kodeki mpeg to winamp nie chcę się włączyć tylko ciągle ładuje się, przez to niechcący poprzestawiałem ikony pulpitu i 20 minut spędziłem na ich segregowaniu.
wiem że wmv to kodek windows media playera ale znacie jeszcze jakieś pojedyncze kodeki wmv bo tych teraz nie mam
i nie wiem co zrobić z tym mpegiem
kolejny edit:
w all playerze jest normalnie nie do góry nogami ale co winampem zrobić, w winampie jest normalnie avi
a w windows media player jest jakiś dziwny obraz, ale wmp i tak mnie nie obchodzi
spróbuję jeszcze przeinstalować winampa
edit 25.05.2009 (nie wiem ile już tych editów zrobiłem

)
pokombinowałem w install codec i w końcu obraz mpegów jest normalny, tylko pozostał problem z wmv, chciałem zainstalować ace mega, z zaznaczonymi kodekami wmv tylko, ale podczas instalacji wyskakuje błąd, "nieprawidłowy ciąg klasy" a w podglądzie nic nie ma
jakie jeszcze znacie kodeki żeby wmv zainstalować ?, można by jeszcze windows media player od nowa ale nie chcę już przeinstalowywać, zresztą nie wiem czy się da bo to od windowsa (mam 11 jak coś) w k-lite nie ma kodeków wmv, może ace nie chce się zainstalować bo mam k-lite, ale już nie pamiętam jak instalowałem kiedyśkodeki czy k-lite najpierw czy ace instalowałem, albo monitor instalowanie oprogramowania odkurzacza, ale wątpię.
edit (tym razem już ostatni)
zainstalowałem ponownie wmp 11 i wszystko działa,