Witam piszę z prośbą o pomoc w sprawie procesów win xp oto ss z procesami :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
chciałbym sam pousuwać procesy bez żadnych programów nie używam drukarek skanerów itp. i chciałbym zrobić to tak żeby przy każdym uruchomianiu kompa te procesy były wyłączone żebym nie musiał za każdym razem ręcznie wyłączać jestem w te sprawy zielony dodatkowo za jakiś miesiąc planuję kupić dysk twardy do 200-250 zł taki 230GB styka słyszałem że WD najlepsze (sam posiadam 5letni WD ale ma już ponad 2 lata pracy i głośno chodzi dla tego wolę kupić nowy) możecie coś polecić ?
Zbędne procesy Win Xp jak usunąć ręcznie bez programów
-
- me@djohnsc
Możesz zoptymalizować autostart -> oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html (wrzuć logi z tego programu do analizy, ekspert się tym zajmie jak znajdzie czas) wtedy zbędne programy zostaną wyłączone i nie będą się włączać z autostartu.
Poczytaj też Lista usług (services), które można wyłączyć
Poczytaj też Lista usług (services), które można wyłączyć
-
Oki dzięki za pomoc a możecie mi dodatkowo polecić jakiś dysk do 200-250 zł max nie interesuje mnie jakiś duży wiem że mógłbym dołożyć nie dużo i miałbym 1TB ale na co mi to starczy mi jakieś 300GB żeby pochodził swoje a nie popsuł zaraz po upływie gwarancji 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Byłem w sklepie esc i zaproponowali mi taki :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem czy dobry jak na 205 zł czy taki że po 2latach po minięciu gwarancji padnie i czy on normalnie będzie mi chodzić czy mogą być jakieś problemy chodzi o płytę główną wystarczy to że mam wejście sata i nie mam się o co bać czy specyfika jakaś jest ? pytam bo mam 5cio letnią płytę i jest przestarzała choć ma wejścia sata
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem czy dobry jak na 205 zł czy taki że po 2latach po minięciu gwarancji padnie i czy on normalnie będzie mi chodzić czy mogą być jakieś problemy chodzi o płytę główną wystarczy to że mam wejście sata i nie mam się o co bać czy specyfika jakaś jest ? pytam bo mam 5cio letnią płytę i jest przestarzała choć ma wejścia sata
- seba86mu
Adkins pisze:Byłem w sklepie esc i zaproponowali mi taki :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... s_id=47010
Nie bierz dysku z serii Green.
To energooszczędne dyski nadające się do komputerów magazynowych itp.
Weź zaproponowany już przez cosik_ktosik WD Caviar Black 500GB 64MB:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dyski z serii Caviar Black mają 5-letnią gwarancję.
Adkins pisze:czy mogą być jakieś problemy chodzi o płytę główną wystarczy to że mam wejście sata i nie mam się o co bać czy specyfika jakaś jest ? pytam bo mam 5cio letnią płytę i jest przestarzała choć ma wejścia sata
Nie powinno być problemu, jednak napisz jaka to płyta główna.
-
http://forum.hotfix.pl/problemy/problem-z-pikaniem-czy-mam-dobry-sprzet-t20145.html problemy/problem-z-pikaniem-czy-mam-dobry-sprzet-t20145.html
tutaj jest wszystko jeszcze co do tego pikania to próbowałem podłączyć panel przedni (wejścia USB i na słuchawki i mikro) podłączyłem ten kabelek gdzie podłączam słuchawki i mikro i nie mogłem włączyć kompa tak jakbym miał go nie włączonego do prądu nic nie reagował odłączyłem i już się włączył normalnie czyli pewnie mam nadpaloną płytę główną i przez to może być problem z pikaniem tak ?
-- 04 kwi 2013, 18:29 --
dodatkowo jeszcze taki zaufany serwis gdzie kupiłem zasilacz i już prawie 2 lata chodzi pisałem o nim na tym forum ktoś napisał że nie zrobili mnie w balona i wydajny i porządny zasilacz sprzedali tak jak zapewniali sprzedawcy to jeśli nie esc to jeszcze w tym serwisie może mają jakiś fajny dysk oto strona tego serwisu może tam będą jakieś dobre dyski Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
tutaj jest wszystko jeszcze co do tego pikania to próbowałem podłączyć panel przedni (wejścia USB i na słuchawki i mikro) podłączyłem ten kabelek gdzie podłączam słuchawki i mikro i nie mogłem włączyć kompa tak jakbym miał go nie włączonego do prądu nic nie reagował odłączyłem i już się włączył normalnie czyli pewnie mam nadpaloną płytę główną i przez to może być problem z pikaniem tak ?
-- 04 kwi 2013, 18:29 --
dodatkowo jeszcze taki zaufany serwis gdzie kupiłem zasilacz i już prawie 2 lata chodzi pisałem o nim na tym forum ktoś napisał że nie zrobili mnie w balona i wydajny i porządny zasilacz sprzedali tak jak zapewniali sprzedawcy to jeśli nie esc to jeszcze w tym serwisie może mają jakiś fajny dysk oto strona tego serwisu może tam będą jakieś dobre dyski Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- seba86mu
Adkins pisze:nie esc to jeszcze w tym serwisie może mają jakiś fajny dysk oto strona tego serwisu może tam będą jakieś dobre dyski
Tutaj masz sklepy, w których możesz kupić proponowany wyżej dysk:
-
Do 2 tygodni kupię polecony przez was dysk tylko mówicie że mają 5 lat gwarancji z tej serii a na stronach sklepów z mojej okolicy pisze 2 lata to jak z tym jest ? dodatkowo ten słabszy patrzałem pisało gwarancja producenta 2 lata czyli producent dał 2 lata a w innym sklepie ten sam model dysku i 1 rok że 2gi można kupić za 29 zł xD
- seba86mu
Adkins pisze:tylko mówicie że mają 5 lat gwarancji z tej serii a na stronach sklepów z mojej okolicy pisze 2 lata to jak z tym jest ?
Sklepy oferują 2 lata gwarancji. Przez 2 lata możesz reklamować dysk w miejscu zakupu.
Gwarancja 5-letnia jest gwarancją producenta, czyli reklamujesz dysk bezpośrednio u producenta lub w terenowym oddziale / autoryzowanym serwisie.
-
Oki dzięki za objaśnienie i pomoc w dobraniu dysku mam nadzieję że nie będę mieć problemów z nowym dyskiem jak co wiem do kogo się zwrócić Dziękuję 

-
okres gwarancji dla Seagate można poznać na
dla twardzieli WD
dla twardzieli WD
-
- Reklama