Zbędne procesy Win Xp jak usunąć ręcznie bez programów

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Adkins

Użytkownik

Post01 kwie 2013, 11:42

Witam piszę z prośbą o pomoc w sprawie procesów win xp oto ss z procesami :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
chciałbym sam pousuwać procesy bez żadnych programów nie używam drukarek skanerów itp. i chciałbym zrobić to tak żeby przy każdym uruchomianiu kompa te procesy były wyłączone żebym nie musiał za każdym razem ręcznie wyłączać jestem w te sprawy zielony dodatkowo za jakiś miesiąc planuję kupić dysk twardy do 200-250 zł taki 230GB styka słyszałem że WD najlepsze (sam posiadam 5letni WD ale ma już ponad 2 lata pracy i głośno chodzi dla tego wolę kupić nowy) możecie coś polecić ?

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post01 kwie 2013, 17:12

Możesz zoptymalizować autostart -> oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html (wrzuć logi z tego programu do analizy, ekspert się tym zajmie jak znajdzie czas) wtedy zbędne programy zostaną wyłączone i nie będą się włączać z autostartu.

Poczytaj też Lista usług (services), które można wyłączyć

Adkins

Użytkownik

Post03 kwie 2013, 16:46

Oki dzięki za pomoc a możecie mi dodatkowo polecić jakiś dysk do 200-250 zł max nie interesuje mnie jakiś duży wiem że mógłbym dołożyć nie dużo i miałbym 1TB ale na co mi to starczy mi jakieś 300GB żeby pochodził swoje a nie popsuł zaraz po upływie gwarancji :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post03 kwie 2013, 20:56

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Adkins

Użytkownik

Post04 kwie 2013, 17:23

Byłem w sklepie esc i zaproponowali mi taki :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem czy dobry jak na 205 zł czy taki że po 2latach po minięciu gwarancji padnie i czy on normalnie będzie mi chodzić czy mogą być jakieś problemy chodzi o płytę główną wystarczy to że mam wejście sata i nie mam się o co bać czy specyfika jakaś jest ? pytam bo mam 5cio letnią płytę i jest przestarzała choć ma wejścia sata

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post04 kwie 2013, 17:31

Adkins pisze:Byłem w sklepie esc i zaproponowali mi taki :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... s_id=47010

Nie bierz dysku z serii Green.
To energooszczędne dyski nadające się do komputerów magazynowych itp.

Weź zaproponowany już przez cosik_ktosik WD Caviar Black 500GB 64MB:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dyski z serii Caviar Black mają 5-letnią gwarancję.

Adkins pisze:czy mogą być jakieś problemy chodzi o płytę główną wystarczy to że mam wejście sata i nie mam się o co bać czy specyfika jakaś jest ? pytam bo mam 5cio letnią płytę i jest przestarzała choć ma wejścia sata

Nie powinno być problemu, jednak napisz jaka to płyta główna.

Adkins

Użytkownik

Post04 kwie 2013, 18:29

http://forum.hotfix.pl/problemy/problem-z-pikaniem-czy-mam-dobry-sprzet-t20145.html problemy/problem-z-pikaniem-czy-mam-dobry-sprzet-t20145.html
tutaj jest wszystko jeszcze co do tego pikania to próbowałem podłączyć panel przedni (wejścia USB i na słuchawki i mikro) podłączyłem ten kabelek gdzie podłączam słuchawki i mikro i nie mogłem włączyć kompa tak jakbym miał go nie włączonego do prądu nic nie reagował odłączyłem i już się włączył normalnie czyli pewnie mam nadpaloną płytę główną i przez to może być problem z pikaniem tak ?

-- 04 kwi 2013, 18:29 --

dodatkowo jeszcze taki zaufany serwis gdzie kupiłem zasilacz i już prawie 2 lata chodzi pisałem o nim na tym forum ktoś napisał że nie zrobili mnie w balona i wydajny i porządny zasilacz sprzedali tak jak zapewniali sprzedawcy to jeśli nie esc to jeszcze w tym serwisie może mają jakiś fajny dysk oto strona tego serwisu może tam będą jakieś dobre dyski Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post04 kwie 2013, 18:42

Adkins pisze:nie esc to jeszcze w tym serwisie może mają jakiś fajny dysk oto strona tego serwisu może tam będą jakieś dobre dyski

Tutaj masz sklepy, w których możesz kupić proponowany wyżej dysk:

Adkins

Użytkownik

Post05 kwie 2013, 21:01

Do 2 tygodni kupię polecony przez was dysk tylko mówicie że mają 5 lat gwarancji z tej serii a na stronach sklepów z mojej okolicy pisze 2 lata to jak z tym jest ? dodatkowo ten słabszy patrzałem pisało gwarancja producenta 2 lata czyli producent dał 2 lata a w innym sklepie ten sam model dysku i 1 rok że 2gi można kupić za 29 zł xD

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post05 kwie 2013, 21:20

Adkins pisze:tylko mówicie że mają 5 lat gwarancji z tej serii a na stronach sklepów z mojej okolicy pisze 2 lata to jak z tym jest ?

Sklepy oferują 2 lata gwarancji. Przez 2 lata możesz reklamować dysk w miejscu zakupu.
Gwarancja 5-letnia jest gwarancją producenta, czyli reklamujesz dysk bezpośrednio u producenta lub w terenowym oddziale / autoryzowanym serwisie.

Adkins

Użytkownik

Post05 kwie 2013, 21:24

Oki dzięki za objaśnienie i pomoc w dobraniu dysku mam nadzieję że nie będę mieć problemów z nowym dyskiem jak co wiem do kogo się zwrócić Dziękuję :D

Fix00ser

VIP

Post05 kwie 2013, 22:28

• Reklama

Wróć do „Problemy”