Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post30 maja 2009, 16:00

Bo ta zasiłka to SHIT?! MC'ki są tylko dobre.
500 jest dobra: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Za 25 zł więcej masz ocz sxs 500w rev.2 ;)

=====
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Re: Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post30 maja 2009, 16:54

a jakiś tańszy czy tylko ten za 200 Zł . Bo tak z 100 zł posiadam aktualnie chyba ze bede zbierał :D

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post30 maja 2009, 17:06

Modecom MC 400W za jakieś 125 zł. ;)



=========
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post30 maja 2009, 22:32

A czemu akurat zasilacz ?? Od czego jest on odpowiedzialny ? I dlaczego akurat ten co ja mam mi nie wystarczy :]

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post30 maja 2009, 22:43

Gdyż za słabej wydajności i jakości zasilacz spali Tobie komputer. Jeśli nie od razu, to za jakiś czas. Niestety, mało kto zwraca uwagę na zasilacz. Potem zaczynają się problemy, zwiechy, bluescreeny, aż dochodzi do uszkodzeń np kondensatorów. W najgorszym wypadku dochodzi do uszkodzenia samego zasilacza lub całego komputera.

Nie warto ryzykować.

Twój zasilacz nie byłby zły, gdyby patrzeć na moc. Niestety on nie daje tej mocy w sposób ciągły, lecz chwilowy. Firmowe zasilacze są w stanie dostarczać znacznych mocy w sposób ciągły i to na wszystkich liniach. W przypadku tanich marek, zazwyczaj są dodatkowe ograniczenia w postaci określonej mocy na linii X pod warunkiem spełnienia warunku Y na innych liniach.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post31 maja 2009, 11:00

Nawet o tym nie wiedziałem T_T :twisted:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników


Czyli któryś z nich ? Czy jakieś inne propozycje

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post31 maja 2009, 11:10

Bierz cztery-setkę, spokojnie starczy. ;]

=====
K.

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec
Posty: 1037
Rejestracja: 29 sty 2009, 19:11

Dokupienie ramu - czy moja płyta główna obsłuży tyle ramu?

Post01 cze 2009, 08:15

Ale sam nie wiem

Gdyż za słabej wydajności i jakości zasilacz spali Tobie komputer.


Mam juz kompa z rok i sie nie spalił ^&^ :jupi: :jupi: :jupi:

Ale pomyśle nad tym zasilaczem



  • Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości