Witam forumowiczów.
Mam taki mały problem i chciałbym żebyście mi pomogli jak potraficie rozwiązać mój problem.
Sprawa polega na tym że do swojego kompa chciałem kupić nową kartę graficzną.
Kupiłem pięknie wkładam to slotu na płycie głównej, włączam komputer, komputer się włącza po czym zaraz resetuje kilka razy i się włącza już bez resestu komputera.
Lecz na monitorze pusto jak podłącze kablem od monitora do nowej grały -0 reakcji monitor wchodzi w stan uśpienia i nie widać obrazu. Podłączam starą działa, nową podłącze nie działa.
Dodam że gdy mam włożona starą i nową to znów jest tak że kilka resetów działa normalnie na starej karcie . A gdy wyjmę nową przyczyna resetów mija.
Czyżbym miał za słaby zasilacz i nie może uciągnąć karty?
A teraz małe szczegóły które mogą być pomocne na mojej płycie głównej jest umieszczona słaba karta zintegrowana,(dlatego chciałem ją wymienić). Komputer ma z 5 lat a tu teraz podaje wszystkie parametry komputera.
Parametry sprzętowe:
-System Windows Xp Sp2
-Płyta główna M61PME-S2
-Bios(Aduard Modular BIOS v.6.00 PG)
-Procek amd Athlon(tm) 64x2 Dual Core Processor 5200+
-Ram DDR2 (2kośći 1gb+2gb)
-Zasilacz Deer-DR 8400BTX (proszę mi powiedzieć czy to może być wina zasilacza - nie może uciągnąć nowej karty?)
Karta będąca zintegrowana na mojej płycie to GeForce 6150SE.
A tą kartę próbowałem włożyć GeForce GT220 1GB DDR3.
Myślę że wszystko, w razie jakbym miał coś dopisać bo brakuje proszę pisać.
Proszę Was o pomoc bo próbowałem wielu rzeczy ale może wy wiecie więcej ode mnie i wiecie co zrobić.
Z góry dziękuje Wam bardzo za pomoc i czas spędzony dla mnie.
Pozdrawiam Damian
Karta graficzna GeForce GT220 -brak obrazu na monitorze
-
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 17:11 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Prosze Pomóżcie -Kar. Geforce GT220 1GB-Brak obraz na monit.
Jak włożysz to kompletnie nic się nie pokasuje, nawet na "F8" naciśniesz ani "del"
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- leon1956
Witam . Pewnie trzeba wyłączyć pierw zintegrowaną grafikę . Poradnik jak to zrobić --> http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-graficznej-na-nowa-wylaczenie-zintegrowanej-karty-graficznej-w-bios-ie--a74.htm
Jeżeli zasilacz sprawny to spokojnie uciągnie tą kartę . TDP tej karty to ~ 60 W .
Jeżeli zasilacz sprawny to spokojnie uciągnie tą kartę . TDP tej karty to ~ 60 W .
Ostatnio zmieniony 04 cze 2014, 11:48 przez leon1956, łącznie zmieniany 1 raz.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Monitor jest cały czarny nie widzi nowej karty, a moze zasilacz słaby bo resetuje sie i za 10 razem dopiero włancza, dodam ze raz mialem tak ze 10 razy restart i potem ciagłe pikanie cały czas co do postu kolegi leon to w biosie zamienilem z integry karty na bodajze PCI i nie działa robiłem tez tak ze wyłanczałem ją w menadzerze urządzeń tez nic.
Ale sterowników z panelu dodaj /usuń nie robiłem dlatego moze nie chodzić??
P.S wykluczycie mi zasilacz? czy przez niego nie chodzi zasilacz nie moze uciągnąc karty?
Przepraszam ze tak sie rozpisuje ale sprawa jest trudna jak dla mnie wrescie kupiłem karte a lezy na półce;/
Help
Edit zasilacz na 100% sprawny bo zintegrowana karte mi uciąga i procka wiec chyba sprawny.Wiec co moze być przeczyną jak nie zasilacz -wiem ze inni z taka płytą głowną maja karte i im chodzi wiec czemu nie u mnie( karta raczej sprawna kupowana przez neta nowa ze sklepu komputerowego).
Ale sterowników z panelu dodaj /usuń nie robiłem dlatego moze nie chodzić??
P.S wykluczycie mi zasilacz? czy przez niego nie chodzi zasilacz nie moze uciągnąc karty?
Przepraszam ze tak sie rozpisuje ale sprawa jest trudna jak dla mnie wrescie kupiłem karte a lezy na półce;/
Help
Edit zasilacz na 100% sprawny bo zintegrowana karte mi uciąga i procka wiec chyba sprawny.Wiec co moze być przeczyną jak nie zasilacz -wiem ze inni z taka płytą głowną maja karte i im chodzi wiec czemu nie u mnie( karta raczej sprawna kupowana przez neta nowa ze sklepu komputerowego).
- leon1956
Usuń sterowniki . W Biosie powinno być ustawione na PCI . Co do zasilacza . Nie jest on najwyższych lotów ale jak jest sprawny to powinno działać . Jedynym pewnym sposobem aby wykluczyć zasilacz jest podmiana go na inny , lepszy . Jeżeli jest możliwość pożyczenia zasilacza .
PS. Masz Windows XP z SP2 . Uaktualnij do SP3 . To też może być przyczyną problemów .
PS. Masz Windows XP z SP2 . Uaktualnij do SP3 . To też może być przyczyną problemów .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Kurde ,własnie nie mam skąd porzyczyc sęk w tym ze bym kupił nowy ale jak nadal nie bedzie działać to bedzie lipa ,spróbuje tak jak mowiłes bo robiłem tak tylko ze nie odinstalowalem sterowników a w biosie przestawiałem.
Ale cos musi byc nie tak-czemu mi komp sie wlancza i restuje 10 razy i dopiero wlancza -gdy mam podłaczoną nową karte??
Nie ma innej opcji ? Jesli zrobie tak jak mówiłes a raczej myśle ze to nie to to pozostaje płakać z wydania pieniedzy czy mozna jakos jednak ta karte przywołac do zycia na moim kompie?
Dzieki Leon ze mi starasz sie pomoc i kolega wyzej w 3 moze cos poradzimy ^^.
P.s sprawdze to co mowiles z uinst. ster. za jakies 3h bo jestem w szkole i dam znać.
Pozdro
Edit jestem w szkole moge to pobrać bo płytki nie mam z sp3 z jakiej stronki mogr pobrac uaktualienie do sp3 ?
Ale cos musi byc nie tak-czemu mi komp sie wlancza i restuje 10 razy i dopiero wlancza -gdy mam podłaczoną nową karte??
Nie ma innej opcji ? Jesli zrobie tak jak mówiłes a raczej myśle ze to nie to to pozostaje płakać z wydania pieniedzy czy mozna jakos jednak ta karte przywołac do zycia na moim kompie?
Dzieki Leon ze mi starasz sie pomoc i kolega wyzej w 3 moze cos poradzimy ^^.
P.s sprawdze to co mowiles z uinst. ster. za jakies 3h bo jestem w szkole i dam znać.
Pozdro
Edit jestem w szkole moge to pobrać bo płytki nie mam z sp3 z jakiej stronki mogr pobrac uaktualienie do sp3 ?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Używanie zasilaczy z podanej listy jest wyjątkowo niebezpieczne. Napięcia na wyjściach tych urządzeń mogą odbiegać od norm ATX i tym samym powodować niestabilną pracę komputera, a nawet uszkodzenie części podzespołów. Należy taki zasilacz bezzwłocznie wymienić.
I słuchaj tu mądrych

-
Pobieram z tej strony bedzieto dobre bo jak złe, to chciałbym pobrac dobre zeby mi aktualniło.
Link Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dobry dodatek sp3?
Edit Robi to znaczy dlatego ta karta mi nie chodzi na tym zasilaczu bo jest za słaba zeby uciągnoć karte?
Czy poprostu mam ja wymienic bo jest kijowa?
Z tego co wywnioskowałem od 2 panów to jest tak zasilacz jest lipny ale uciągnie moją karte-na przyszłość jets do wymiany ok rozumiem wymienie w wakacje bo bedzie kasa.
Zainstaluje dodatek sp3 zrobie co mowiliscie ispr czy działą bede pisał na bieżąco dzieki chłopaki
Link Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników dobry dodatek sp3?
Edit Robi to znaczy dlatego ta karta mi nie chodzi na tym zasilaczu bo jest za słaba zeby uciągnoć karte?
Czy poprostu mam ja wymienic bo jest kijowa?
Z tego co wywnioskowałem od 2 panów to jest tak zasilacz jest lipny ale uciągnie moją karte-na przyszłość jets do wymiany ok rozumiem wymienie w wakacje bo bedzie kasa.
Zainstaluje dodatek sp3 zrobie co mowiliscie ispr czy działą bede pisał na bieżąco dzieki chłopaki

- leon1956
Tu możesz pobrać SP3 -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Oczywiście wszystkiemu może być winna też niesprawna karta graficzna , czego nie życzę . Ją też można by przetestować u kolegi na innym kompie
Oczywiście wszystkiemu może być winna też niesprawna karta graficzna , czego nie życzę . Ją też można by przetestować u kolegi na innym kompie
-
Tak wiem pasowało by tak zrobić ale w poblizu nie mam kolegi z dobrą płytą głowna ,a na starej płycie u kogoś moge to sprawdzić czy potrzeba w miare dobrego PC ?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Jak by co to tutaj są serwis packi :
a co do zasilacza to bym się postarał o pożyczenie na moment innego zasilacza, bo to wiadomo ze SP, bios, instalki itp. to może być wina ale też zasilacza
a co do zasilacza to bym się postarał o pożyczenie na moment innego zasilacza, bo to wiadomo ze SP, bios, instalki itp. to może być wina ale też zasilacza

-
No własnie kurde ale mam takich kolegów ze 1 boi sie zeby mu kompa nie popsuł a spytam sie takiego młodego ziomka napewno dobrego jakiegos zasilacza nie ma ale podlacze jego i sprawdze e
Thx

- LupeR
Damian1995 pisze:Zasilacz Deer-DR 8400BTX
To zasilacz IBOXa czyli szrot. Jak nic innego nie pomoże to pewnie jego wina lub karta jest uszkodzona.
Damian1995 pisze:napewno dobrego jakiegos zasilacza nie ma ale podlacze jego i sprawdze
Jak sytuacja się nie zmieni, to podaj jaki to był zasilacz.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- XMan
Klik --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po instalacji SP3 zainstaluj --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko)
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Po instalacji SP3 zainstaluj --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko)
2. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
-
Sprawdziłem odinstalowalem wszystkie sterowniki od karty i ja odinstałowałaem w menedżerze.
Po włozeniu nowej i tak nie działa.
Co do Pana Moderatora to juz robie pobieram juz chipseta i potem zrobie scr z monitora tak jak trzeba, lecz dodam ze nawet jesli podlacze tą karte nową to nie czyta jej w menedżerze wgl jej nie pokazuje tylko zintegrowaną.
Chyba ze ten chipset coś pomoze i bedzie ją pokazywało
spr i zobacze.
Dzieki za pomoc Mądre głowy
Pozdro Damian
-- 04 cze 2014, 20:33 --
A wiec tam panie Moderatorze mam wszystko o co prosiłeś.
Screen z rozwininietym oknem karty graficzne w menedżerze (tak jak mówiłem po włozeniu nadal pokazuje tylko zintegrowaną
) Link >> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3 Screeny Dodaj/Usuń porogramy wszystkie jakie mam
NR.1 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
NR.2 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
NR.3 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę,to chyba wszystko i czekam na dalsze propozycje.
P.S Co do wczesniejszych kolegów co się wypowiadali dziś nie dałem rady sprawdzić karty u kolegi jak bedzie tylko okazja i czas zaraz napisze jakie były rezultaty.
Pozdrawiam Damian
Po włozeniu nowej i tak nie działa.
Co do Pana Moderatora to juz robie pobieram juz chipseta i potem zrobie scr z monitora tak jak trzeba, lecz dodam ze nawet jesli podlacze tą karte nową to nie czyta jej w menedżerze wgl jej nie pokazuje tylko zintegrowaną.
Chyba ze ten chipset coś pomoze i bedzie ją pokazywało

Dzieki za pomoc Mądre głowy

-- 04 cze 2014, 20:33 --
A wiec tam panie Moderatorze mam wszystko o co prosiłeś.
Screen z rozwininietym oknem karty graficzne w menedżerze (tak jak mówiłem po włozeniu nadal pokazuje tylko zintegrowaną

3 Screeny Dodaj/Usuń porogramy wszystkie jakie mam

NR.1 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
NR.2 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
NR.3 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę,to chyba wszystko i czekam na dalsze propozycje.
P.S Co do wczesniejszych kolegów co się wypowiadali dziś nie dałem rady sprawdzić karty u kolegi jak bedzie tylko okazja i czas zaraz napisze jakie były rezultaty.
Pozdrawiam Damian
-
- Reklama