laptop samsung;
padł klawisz M, nie pisał, mocniej wciskany - pisal, potem znów nie pisał, przy okazji zauwazylem, ze zawsze z jego awaria jednocześnie padały dwa inne: strzałka góra/dół, widocznie "jakoś" pokojarzone "ścieżkowo". Gdy one odżywały, to i M wracał; i na odwrót.
Teraz jest tak: przemapowalem trzy klawisze na jakieś inne, ktorych nie
używałem, są M i strzałkami góra/dol.
Działa. Póki co.
pytania:
czy reperacja w jakimś punkcie (np. w-wa, wie ktoś - gdzie...?) to max makabra technologiczna? czy raczej prosty to zabieg.
A może powinno się z definicji kupić klawiaturę nowa do tego samsunga, bo jak już zaczęła cudować, to poleci...?
klawiatura - padły klawisze (3-y)
- XMan
W Menedżerze urządzeń nie ma żadnych żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
Czyściłeś klawiaturę ?
Czyściłeś klawiaturę ?
- covo
XMan pisze:1.
W Menedżerze urządzeń nie ma żadnych żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
2.
Czyściłeś klawiaturę ?
1. nie ma
2. malo prawdopodobne, by taka korelacja miedzy 3-ma klawiszami byla spowodowana brudem.
Nie, nie czysciłem rozbierając laptop.
btw:
ktos cos wie w sprawie moich pytań?
- Gedo
W sprawie Twoich pytań - czytam, że komuś wymienili zalana klawiaturę za 100zł.
Tak bym się nastawiał i dzwonił do tego co naprawa jego.
Jest jedno ale - to nie jest trudne. Wpisz w google - naprawa klawiszy w laptopie. Dużo będzie wyników. Między innymi Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przed całkowitym zepsuciem spróbuj, co potrafisz.
Tak bym się nastawiał i dzwonił do tego co naprawa jego.
Jest jedno ale - to nie jest trudne. Wpisz w google - naprawa klawiszy w laptopie. Dużo będzie wyników. Między innymi Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przed całkowitym zepsuciem spróbuj, co potrafisz.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- covo
Gedo pisze:Wpisz w google - naprawa klawiszy w laptopie. Dużo będzie wyników.
ruszmy intuicją... Jakiego rodzaju jest awaria u mnie... Łaczy 3 klawisze, ktore nie leza obok siebie. Zaloze sie, ze to nie jest awaria, ktora zlikwiduje tak samo "łatwo", jak udawalo sie poprzednie, jeszcze w starym laptopie - tu podwazyc, tam dogiac, tam docisnac -> film z yt podpowiedziany

- Gedo
Intuicji nie należy się sprzeciwiać. Do Wa-wy mam daleko, nie polecę warsztatu, ale wpisz w google laptopy naprawa warszawa, to może znajdziesz coś blisko siebie, zadzwonisz, zapytasz.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
- covo
Gedo pisze:wpisz w google laptopy naprawa warszawa, to może znajdziesz coś blisko siebie
dzieki za podpowiedź, co mam zrobic, żeby znaleźć cokolwiek,bez niej bylbym ugotowany [

-
Możesz kupić klawiaturę sam na alledrogo i wymienić - to raptem parę śrubek. Naprawa klawiatury raczej nie wchodzi w grę z przyczyn ekonomicznych.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
- covo
kaleron pisze:Możesz kupić klawiaturę sam na alledrogo i wymienić - to raptem parę śrubek. Naprawa klawiatury raczej nie wchodzi w grę z przyczyn ekonomicznych.
dokladnie tak zacząłem jakis czas temu kombinowac....
są -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, jeszcze warunek, żeby faktycznie nowe były, jak tu i tam anonsują

a z tymi "paroma srubkami"... no nie wiem, nie wiem, czy to takie (dla mnie) proste

btw:
jeszcze sprawa podróbek. czytam tu i tam, że chinski szajs kroluje...
-
Oczywiście, że chińszczyzna...A Ty myślałeś, że oryginalnie montuje się coś lepszego? Wykręć klawiaturę i przeczytaj na naklejce, kto ją naprawdę wyprodukował.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
- covo
kaleron pisze:Oczywiście, że chińszczyzna...A Ty myślałeś, że oryginalnie montuje się coś lepszego? Wykręć klawiaturę i przeczytaj na naklejce, kto ją naprawdę wyprodukował.
to, to ja wiem

oczywiście skończy się na zakupie tego co jest, bo co zrobić... Więc teraz szukam youtube z pokazaniem wymiany klawiatury

-
- Kontaktowanie:
Wszystko zależy od modelu, ale w Samsungach wymiana klawiatury nie jest z tego co pamiętam wielką katorgą. Jeżeli boisz się sam wymienić, to napisz maila do jednego, drugiego, trzeciego serwisu, podaj model swojego laptopa i zapytaj o wstępną wycenę. Będziesz wiedział na czym stoisz.
-
Sama wymiana powinna kosztować max 20 zł, resztę ceny zrobi koszt klawiatury.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
- covo
kaleron pisze:Sama wymiana powinna kosztować max 20 zł, resztę ceny zrobi koszt klawiatury.
tak tylko dla sprawdzenia: dzwonie do dwoch pktow naprawy laptopow, mowie, że Samsung NP300V5A-S0APL, że dam nowa klawiature, ile wymiana? -> 100-150 zl.

Patrze w allegro - no sa klawiatury do tego (?) laptopa, ceny w okolicach 70-80 zl; ogladam pod lupą wlasny laptop, ewidentnie żadna "cała góra" do wymiany, dokladnie i tylko to, co widac miedzy strzałkami, tzn widac, że to jest osobna czesc "całej góry": Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Czyli bredzą w pktach napraw.
Z drugiej znow strony:
wybór --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - stąd jedyna klawiatura podpisana jako do tego laptopa (...S0APL)srednio przypomina klawiature w moim laptopie, a te ktore sa identyczne z klaw. potrzebną (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników) mają jakis doklejony cudak z dziurami na górze i nie jest to tylko taśma niezbędna do podmontowania.
Coś mi sie widzi, że sam muszę rozebrać laptop i zobaczyć co-i-jak.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Poczekaj cierpliwie, zapewne się klawiaturka kiedyś jakaś pokaże, może cały laptop uszkodzony. Na razie bym jechał na klawiaturze zewnętrznej,a potem sam wymienił. W Samsungach jest inny problem, łatwo pękają plastiki, więc delikatnie z nim, bo potem nie ma do czego śrubek kręcić.
-
- Reklama