To są właśnie gniazdka kontrolera obudowy i jeżeli chcesz kontrolować ręcznie pracę wentylatorów musisz podłączyć je do tych gniazdek, które pokazałeś na zdjęciu. Teraz zapewne wentylatory obudowy podłączone masz bezpośrednio do płyty głównej, tak ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników na zdjeciu jest wtyczka jest jeszcze jedna i to jest zasilanie do wiatrakow jak je odlacze to nie chodza i panel tez nie dziala a jak sa podłączone to panel kontrolny działa i wentylatory też tak więc dziwne żeby to było od tego tym bardziej że w płycie nie ma takich wejsć ? 2 takie kable juz byly podlaczone i one ida do wentylatorow tak wiec sie pytam czy czasem te wtyczk fan nie sa do dodatkowych wentylatorow ??
Ale napisz co chcesz osiągnąć ? Skoro wentylatory pracują i masz nad nimi kontrolę z panelu obudowy, to nie widzę problemu. W takim razie wygląda na to, że te dwa wolne gniazdka to na dodatkowe wentylatory.
nie no pisałeś cos tam o sterowani wentylatorów przez płyte główna (tak przynajmniej zrozumiałem ) więc myślałem że trzeba cos jeszcze podpiąć tym bardziej że zostały te wtyczki do podpięcia
myślę że to wszystko bardzo dziękuje za pomoc zostało tylko ułożenie kabelków