Witam, chciał bym się odnieść ponownie do tematu który kiedyś założyłem do starego mojego komputera --> sprzet-komputerowy/komputer-dosc-czeste-wylaczanie-sie-t33391-15.html
A więc tak nie wiem dlaczego, jaki jest tego problem ani nie znam rozwiązania, 1 miesiąc temu kupiłem nowiutki komputer w sklepie pod gry taki skład: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników kilka dni po zakupie nowego komputera zaczęło robić się nie miło iż pojawiały się problemy jak na poprzednim komputerze czyli podczas gry znikał obraz lecz wszystko w komputerze chodzi! i słychać dźwięk po pewnym czasie komputer wyłącza się i włącza się automatycznie ponownie, kiedy już się uruchomi tzn. pojawi się obraz od razu jestem na tak jakby wylogowaniu użytkownika jak się zaloguje to ponownie mam grę uruchomioną itp. lecz nie raz jest tak że wszystko wyłącza, wszelkie programy itp. i sam się zamyka nie da się zastopować. Kiedy podczas gry patrzę na HWMonitor wszystko ma około 36-40-42 stopnie nie więcej. Lecz z tyłu za monitora jest strasznie gorący jak i matryca jest dość ciepła po jakiejś 1h grania. I teraz tak czy komputer ma jakieś problemy? lecz dziwne że takie same jak poprzedni ? jeżeli jest tylko przeniesiona karta sieciowa nic więcej? oczywiście nie licząc myszki,klawiatury,słuchawek i monitora. Czy to co się dzieje może wywoływać monitor? lecz dziwne że wyłącza komputer więc wątpię, chyba że coś innego to może powodować? myszka lub listwa?
Proszę o wszelką pomoc iż jest to bardzo uciążliwe no i nie fajne iż komputer który zaledwie ma ponad 1 msc. wart tyle pieniędzy może się zepsuć lub coś tego stylu. No i zaskakujące dziwne jest to że dzieje się dokładnie to samo co przy poprzednim.
-- 31 lip 2015, 13:40 --
=======
Znajomy powiedział mi że może być to wina listwy która podczas gry nie daje już rady wysyłać pełnej mocy i robi to o czym wspomniałem wcześniej, wiec zapytam to jest prawda? może być taka możliwość? jeżeli tak czy dotychczas mogła coś uszkodzić? czy nie mam się czym martwić.
No i jeżeli powiedzmy była by to wina listwy czy taka nowa była by odpowiednia? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam że to wszystko dzieje się podczas grania.
Komputer znikanie obrazu, wylogowywanie użytkownika
-
Pozdrawiam kaco7
-
Listwa jest mało prawdopodobna - to tylko przedłużacz, jak Ci się w niej nie spalił bezpiecznik, to problemów szukałbym gdzie indziej...ale może faktycznie warto zawołać elektryka do sprawdzenia instalacji.
A we własnym zakresie proponuję komplet testów sprzętowych - memtest, mhdd (smart+skan powierzchni), 3Dmark, mprime. jeśli podejrzewasz sieciówkę, to ją po prostu wyjmij i sprawdź, czy coś się zmieni w zachowaniu komputera. Jak Ci zgaśnie monitor, przyświeć z boku matrycy latarką i zobacz, czy czasem nie ma na nim jakiejś niepodświetlonej treści wizyjnej. obejrzyj kable, zwłaszcza przy złączach.
Rozumiem, że system operacyjny masz oryginalny. Czy korzystasz z jakichś programów antywirusowych, a jeżeli tak, to z jakich?
A we własnym zakresie proponuję komplet testów sprzętowych - memtest, mhdd (smart+skan powierzchni), 3Dmark, mprime. jeśli podejrzewasz sieciówkę, to ją po prostu wyjmij i sprawdź, czy coś się zmieni w zachowaniu komputera. Jak Ci zgaśnie monitor, przyświeć z boku matrycy latarką i zobacz, czy czasem nie ma na nim jakiejś niepodświetlonej treści wizyjnej. obejrzyj kable, zwłaszcza przy złączach.
Rozumiem, że system operacyjny masz oryginalny. Czy korzystasz z jakichś programów antywirusowych, a jeżeli tak, to z jakich?
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
-
- Reklama