OK tylko chodziło mi przede wszystkim o to, czy teraz kiedy już wiadomo, że film po konwersji jest odtwarzany od początku do końca, można stwierdzić co jest przyczyną mojego problemu? To rzeczywiście wina pendraka czy może coś innego?
I jeszcze jedno, tak przy okazji. Filmy (być może też inne pliki), które zajmują więcej n iż 4GB nie chcą się zapisywać na pendrakach sformatowanych w FAT32. Mojego da się sformatować tylko w FAT32, dlatego mam pytanko. Czy są pendraki obsługujące inne typy formatowania? Jeśli tak to jak można to sprawdzić przy zakupie?
EDIT:
A tym MEga PAcku kodeków zainstalować kodeki wybrane przez program czy coś pozmieniać?
Problem z pendrakiem pod TV
- XMan
FAT32 powinien być odpowiedni podczas odtwarzania na TV.
Film w AVI rzadko ma aż 4 GB, przeważnie DVD.
Nic nie zmieniasz, jedynie podczas instalacji możesz odhaczyć Playera jeżeli go nie chcesz:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie masz wirusów na pendrive oraz w komputerze/laptopie
Film w AVI rzadko ma aż 4 GB, przeważnie DVD.
EDIT:
A tym MEga PAcku kodeków zainstalować kodeki wybrane przez program czy coś pozmieniać?
Nic nie zmieniasz, jedynie podczas instalacji możesz odhaczyć Playera jeżeli go nie chcesz:
Nie masz wirusów na pendrive oraz w komputerze/laptopie

- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ale te filmy chodzą w laptopie tylko się przycinają w telewizorze ??, 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
Jeśli się nie da wykonać formatowania do NTFS to może wystarczy wykonać konwertowanie np do
uboczne działania takiej procedury to najczęściej zwolnienie transferu zapis/odczyt,
w marginalnych przypadkach (na starszych kontrolerach) zdarza się <zawieszenie pracy kontrolera>
który może tylko obsługiwać domyślny system plików zalecany przez producenta.
Niekiedy może nawet dość do całkowitego zwisu kontrolera wraz z przejściem nośnika
w tryb surowych danych RAW.
Zestaw pomocniczy tools
uboczne działania takiej procedury to najczęściej zwolnienie transferu zapis/odczyt,
w marginalnych przypadkach (na starszych kontrolerach) zdarza się <zawieszenie pracy kontrolera>
który może tylko obsługiwać domyślny system plików zalecany przez producenta.
Niekiedy może nawet dość do całkowitego zwisu kontrolera wraz z przejściem nośnika
w tryb surowych danych RAW.
Zestaw pomocniczy tools
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A czy telewizor ma zaktualizowane oprogramowanie?
-
XMan, no ale właśnie sęk w tym, że ja najczęściej mam filmy w takich formatach, które zazwyczaj zajmują spora ponad 4GB, dlatego przydałby mi się pendrak dający się sformatować w innym systemie plików. Tyle, że ja nie wiem czy takie są, dlatego pytałem.
Co do wirusów to swojego lapka przeskanowałem na wszystkie możliwe sposoby czego wyniki można sprawdzić w tym wątku, w piątym poście od góry.
robiwielki, tak na lapku odtwarzają się od początku do końca, a na TV zatrzymują się w jakichś 3/4 długości i zaczynają odtwarzać od początku.
Fix00ser, już pisałem o tym, że mojego pendraka nie da się sformatować w exFat.
cosik_ktosik, tego nie wiem i nie wiem jak to sprawdzić. Nie mam instrukcji do tego TV, a poza tym nie jest mój, więc nie chce w nim za bardzo grzebać.
Co do wirusów to swojego lapka przeskanowałem na wszystkie możliwe sposoby czego wyniki można sprawdzić w tym wątku, w piątym poście od góry.
robiwielki, tak na lapku odtwarzają się od początku do końca, a na TV zatrzymują się w jakichś 3/4 długości i zaczynają odtwarzać od początku.
Fix00ser, już pisałem o tym, że mojego pendraka nie da się sformatować w exFat.
cosik_ktosik, tego nie wiem i nie wiem jak to sprawdzić. Nie mam instrukcji do tego TV, a poza tym nie jest mój, więc nie chce w nim za bardzo grzebać.
- XMan
To może jeszcze podaj jaki to jest dokładnie telewizor, marka oraz model ?
Jeżeli pliki/filmy mają ponad 4 GB to zapewne są to DVD a ja wcześniej sugerowałem
że lepsze mogą być AVI (konwersja), które po pierwsze tyle nie powinny ważyć
(nagrasz ich więcej na pendrive)
a po drugie lepiej działać na telewizorze podczas odtwarzania...
Jeżeli pliki/filmy mają ponad 4 GB to zapewne są to DVD a ja wcześniej sugerowałem
że lepsze mogą być AVI (konwersja), które po pierwsze tyle nie powinny ważyć
(nagrasz ich więcej na pendrive)
a po drugie lepiej działać na telewizorze podczas odtwarzania...
-
To 32" Sencor, ale modelu już nie jestem w stanie sprawdzić. Teraz mam dostęp do innego TV i zobaczę jak na nim będą chodzić filmy.
-
- Reklama