Sprzęt jaki najlepszy do moich celów
- Seler
Energooszczędny.. Słaby procek, 1gb ramu i nie ma żadnego micro hdmi, gdybyś myślał o podłączeniu do tv. Według mnie nie warto
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei
-
Czyli w przypadku tableta zabaw dostarczą przy podtaczaniu zewnętrznego monitora (hdmi, przejściówki itp). Ogólnie jestem za Asus Memo Pad fHD 10, Lenovo Ideatab miix 10 (chociaż mała rozdzelczość, ale win) no i fujitsu stylistic. Albo ipad mini (jakaś przejściówka jest na dsub). A i może się zapytam czy jak podłączą się takie urządzenie np co ma te 1280 do np fHD monitora to to działa na fHD?
- Seler
Powinno, na urządzeniu zazwyczaj możesz wybrać rozdzielczość jaką będzie ono wysyłać do monitora. Urządzenia z rozdzielczościa mniejsza od full HD często są w stanie wyświetlać obraz o większej rozdzielczości niż mają same, o ile posiadają hdmi 

,,Dum Spiro, Spero''
-
Jednak sobie daruję te podłączanie do monitora.
Więc poza tym mankamentem nadal zostawać przy tym czy np wziąć takiego Nexusa 2 gen (2013) gdzie za ok 800 zł mam do komfortowego przeglądania internetu 1920x1200? Bo z win 8.1 ok tej rozdziałki się nie spotka pewnie? Albo nexus 10?
-- 11 kwi 2014, 12:22 --
A tak się spytam na koniec jeszcze? Ile tak minimalnie musiał bym dać za laptopa czy ultrabook który spokojnie będzie trzymać sporo?
Więc poza tym mankamentem nadal zostawać przy tym czy np wziąć takiego Nexusa 2 gen (2013) gdzie za ok 800 zł mam do komfortowego przeglądania internetu 1920x1200? Bo z win 8.1 ok tej rozdziałki się nie spotka pewnie? Albo nexus 10?
-- 11 kwi 2014, 12:22 --
A tak się spytam na koniec jeszcze? Ile tak minimalnie musiał bym dać za laptopa czy ultrabook który spokojnie będzie trzymać sporo?
- Seler
Tak od 2,5 k może coś by się znalazło
,,Dum Spiro, Spero''
-
Hmm..... (wiem długi czas) myślałem nad tabletem i to z androidem,windows czy iOS. Jednak doszedłem do wniosku, że poszukuję pełnoprawnego sprzętu jakim jest laptop, ultrabook do ok 1500 (oczywiście jeśli można to taniej) (bez sys/Win 7 nie 8). A czynnik jakim jest bateria spada na dalszy plan. Więc żeby trzymał nie te kosmiczne 7+h ale żeby te 2,5-3h pełne było. Przeznaczenie się nie zmienia. Chodzi głównie o słuchaniu muzyki, pisania, seriale online, przeglądanie neta itd.
-
- Reklama