TP-Link TL-WN951N mordujący systemy
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Trochę jestem już pogubiony w tym, napisz na jakim etapie jest wszystko.
-
Hmm.. Komp postawiony do dobrego działania (wcześniej go olewałem), czyli:
- system z pełnym pakietem softu, frameworkami itp itd
- sterowniki wrzucone
- bios zupdatowany, wymieniona pusta bateria z płyty głównej
- dysk sprawdzony, na pewno nie powoduje błędów i zdychania systemu.
Bsodów też już nie ma nawet jak mu wezmę, żeby nie uruchamiał ponownie przy awarii systemu (zresztą i tak nie uruchamia, po prostu zawiesza się na bootscreenie windowsa przy ładowaniu, także i w podglądzie zdarzeń pusto, minidump w ustawieniach zrobiony, ale system i tam nic nie zapisuje). Spróbuję jeszcze wrzucić od nowa system i na czystym spróbować zainstalować kartę (na tym "ustawionym" karta totalnie nie chce odpalić, zawiesza przy kopiowaniu pliku sterownika i potem w medżerze koło karty jest wykrzyknik i we właściwościach powiada, że brak sterownika, jest uszkodzony lub nie jest podpisany cyfrowo). Co do tego wiem, że plik jest, zajmuje tyle samo co plik źródłowy (więc uszkodzenie sterownika raczej wątpliwe), podpisany cyfrowo nie jest, bo przy normalnej instali z softu ze sterami krzyczało zawsze, że nie jest i pytało, czy kontynuować. Także dalej nie mam bladego pojęcia o co chodzi
Karta przy wrzuceniu nowego systemu działa, potem nagle wiesza kompa i już za *** nie da się odpalić systemu (jedynie tryb awaryjny idzie, bo jej nie wczytuje wtedy) i znów można sobie z nią pogadać dopiero po formacie.
- system z pełnym pakietem softu, frameworkami itp itd
- sterowniki wrzucone
- bios zupdatowany, wymieniona pusta bateria z płyty głównej
- dysk sprawdzony, na pewno nie powoduje błędów i zdychania systemu.
Bsodów też już nie ma nawet jak mu wezmę, żeby nie uruchamiał ponownie przy awarii systemu (zresztą i tak nie uruchamia, po prostu zawiesza się na bootscreenie windowsa przy ładowaniu, także i w podglądzie zdarzeń pusto, minidump w ustawieniach zrobiony, ale system i tam nic nie zapisuje). Spróbuję jeszcze wrzucić od nowa system i na czystym spróbować zainstalować kartę (na tym "ustawionym" karta totalnie nie chce odpalić, zawiesza przy kopiowaniu pliku sterownika i potem w medżerze koło karty jest wykrzyknik i we właściwościach powiada, że brak sterownika, jest uszkodzony lub nie jest podpisany cyfrowo). Co do tego wiem, że plik jest, zajmuje tyle samo co plik źródłowy (więc uszkodzenie sterownika raczej wątpliwe), podpisany cyfrowo nie jest, bo przy normalnej instali z softu ze sterami krzyczało zawsze, że nie jest i pytało, czy kontynuować. Także dalej nie mam bladego pojęcia o co chodzi

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Kiszka, nic już nie wymyślę, coś sterowniki nie lubią tego systemu.
-
- Reklama