sytuacja wygląda tak że , nie moge wystartować komputerem , miga mi tylko jakiś niebieski ekran przez ulamek sekundy że nawet tego zobaczyć nie moge i startuje od nowa , da sie jakoś odzyskać dane z twardego? mam tam wszystkie zdjęcia rodzinne ....please help
aha , nic nie zainstaluje i nic nie otworze . poza biosem , a przynajmniej nie mam pojęcia jak , bo nie dziala w żadnym trybie awaryjnym , tylko restarty .
wolny komputer
- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
artb33 pisze:da sie jakoś odzyskać dane z twardego?
Spróbuj uruchomić Linuksa LiveCD, i tam na pendrive skopiować to co potrzebujesz.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
wolny komputer
poczytalem spróbuje ...
ściąglem tego linuxa ale nie mam jak wypalić plyty , przerzucilem go na pendriva , tylko nie wiem jak spowodować żeby zacząl go czytać bo próbowalem i nie ma takiej opcji w biosie u mnie , jest tylko twardy dysk , flopy i dvd .
ściąglem tego linuxa ale nie mam jak wypalić plyty , przerzucilem go na pendriva , tylko nie wiem jak spowodować żeby zacząl go czytać bo próbowalem i nie ma takiej opcji w biosie u mnie , jest tylko twardy dysk , flopy i dvd .
- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
artb33 pisze:jest tylko twardy dysk , flopy i dvd
Pewien jesteś?
Pokaż odpowiednią zakładkę z BIOSu.
Chodzi oczywiście o wykonanie foto.
artb33 pisze:przerzucilem go na pendriva
Nie wystarczy przerzucić pliku ISO.
Taki pendrive trzeba odpowiednio przygotować.
Korzystając np z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Ciekawie... . Uruchom Konsolę Odzyskiwania i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
wolny komputer
próbuje to zainstalować ale nie chce sie otworzyć ten unetbotin , jak to mam zrobić ,
ściągłem jeszcze raz udało sie , i nawet coś chyba zadzialało , ale jestem u kumpla na kompie i wyskoczyło coś o jakimś botowaniu w biosie , to chyba nie chodzi o jego kompa czy mam u niego coś mieszać . bo tego knoppix teraz już nie mam na pendrive . czarna magia normalnie ,
ściągłem jeszcze raz udało sie , i nawet coś chyba zadzialało , ale jestem u kumpla na kompie i wyskoczyło coś o jakimś botowaniu w biosie , to chyba nie chodzi o jego kompa czy mam u niego coś mieszać . bo tego knoppix teraz już nie mam na pendrive . czarna magia normalnie ,

- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
kominekl pisze:Ciekawie... . Uruchom Konsolę Odzyskiwania i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R.
A co z tym?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
wolny komputer
no nie wiem o czym do mnie mówisz , niby coś wiem na temat a zielony , jak mam coś odzyskać jak nic nie działa tylko restarty ( bez względu na sposób otwarcia systemu ) no i ewent. bios .
- lewy
wolny komputer
Zobacz, o tym jak wejść do konsoli jest tutaj Konsola odzyskiwania systemu Windows XP
Potem już w niej tylko musisz wpisać
chkdsk /R
i poczekać aż wszystko zostanie sprawdzone. Potem spróbuj uruchomić ponownie komputer.
Potem już w niej tylko musisz wpisać
chkdsk /R
i poczekać aż wszystko zostanie sprawdzone. Potem spróbuj uruchomić ponownie komputer.
-
wolny komputer
jeżeli chodzi o tego biosa i opcje startu z pendrive
a tu wykonanie chkdsk/r w konsoli
i niewiarygodne ale odpalil
)) thx kominekl , natomiast mam jeszcze pytanie dotyczące tych zmian co wcześniej zrobilem czy tak ma zostać bo pokazuje mi sie komunikat "narzędzie konfiguracji systemu " który pyta czy ma cofnąć zmiany aby uruchamiać system normalnie ., no i drugie jak sie uchronić przed drugim takim bluescreenem ?
a tu wykonanie chkdsk/r w konsoli
i niewiarygodne ale odpalil

- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
artb33 pisze: jak sie uchronić przed drugim takim bluescreenem
Heh. To może być trudne, gdyż te dranie lubią pojawiać się znienacka.

- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Ciekawe, czy .DMP chcą z nami pogadać. Podaj odczyt minidump -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
W takim razie daj nam znać, jeśli BSOD się powtórzy.
-
wolny komputer
ok , ale problem wolnego działania nie zniknął , no i nie odpowiedziałeś co z tymi zmianami, czy mam zostawić czy nie bo z tego co zauważyłem to nie mam chyba obsługi grafiki bo odinstalowałem .
-
- Reklama