wolny komputer
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Nie cofaj tych zmian. Podaj mi screen z START -> URUCHOM -> Msconfig -> zakładka Uruchamiania (z rozszerzoną nazwą wpisów). Ponadto wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE. Chciałbym również zobaczyć screen ze skanu HD Tune`em z zakładki Error Scan (z odznaczoną opcją Quick Scan).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
wolny komputer
więc tak , najpierw pokazuje mi sie to , nie wiem czy odznaczyć czy nie :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
potem to :
następnie mam problem z aktualizacją , non stop pobiera i każe instalować coś takiego a zaraz po zainstalowaniu znowu czeka na instalacje i tak w kółko od 2 dni
a teraz kolejno to co chciałeś ;
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ( nie da sie rozszerzyć tego okna na pełną nazwe)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ( 2 tygodnie wcześniej nie miałem tego czerwonego punktu )
potem to :
następnie mam problem z aktualizacją , non stop pobiera i każe instalować coś takiego a zaraz po zainstalowaniu znowu czeka na instalacje i tak w kółko od 2 dni

a teraz kolejno to co chciałeś ;
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ( nie da sie rozszerzyć tego okna na pełną nazwe)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ( 2 tygodnie wcześniej nie miałem tego czerwonego punktu )
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Tak myślałem, że będzie kropka (problemy na to wskazują). Co prawda uszkodzenie jest bardzo znikome, ale jednak. Dysk ma Bad Sector`a, którego należy spróbować naprawić za pomocą HDD Regeneratora -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. W Msconfig -> zakładka Uruchamianie -> odznacz wpisy -> ctfmon i Reader_sl.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Cosik_Ktosik pisze:HDD Regenerator - Program, który niby usuwa bad sektory. Niby, bo często znajduje coś czego nie ma. Po drugie nie posiada zabezpieczeń przed np źle podłączonymi dyskami, nie sprawdza po prostu czy jest on podpięty.
Nie polecałbym tego programu.
A skoro już go użyłeś, to wiedz, że bad sector jest niby "naprawialny" ale nie darmową wersją użytą przez Ciebie.

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Spróbuj MHDD -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
-
wolny komputer
zajme sie tym jutro bo mam problem z nagraniem płyty., ale czy ktos może mi pomóc z tą aktualizacją co mi sie ściąga non stop pomimo instalacji ?
Aktualizacja systemu Windows XP (KB2633952)
Aktualizacja systemu Windows XP (KB2633952)
- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
artb33 pisze:Aktualizacja systemu Windows XP (KB2633952)
Skoro masz z nią problemy, to ją najzwyczajniej w świecie ukryj.
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Popieram moderatora. Ponadto daj znać o efektach z MHDD.
-
wolny komputer
z tymi aktualizacjami nie dałem sobie rady , musiałem wyłączyć bo jak kazałem jedną ignorować to zaraz sie pojawiała następna i następna i tak bez końca aktualizacja i pojawianie sie jej na nowo a po ignorowaniu następny numer .
co do MHDD jest taki problem ze nagrałem na płyte ale pomimo kilkukrotnej zmiany w biosie żeby startował z cd ( widnieje że tak jest ) ciagle odpala windowsa i nawet nie pokazuje sie ta komenda ze nacisnięcie klawisza spowoduje rozruch cd ... przedtem tego nie miałem , nie wiem co sie pozmieniało po tym odzyskaniu systemu .
co do MHDD jest taki problem ze nagrałem na płyte ale pomimo kilkukrotnej zmiany w biosie żeby startował z cd ( widnieje że tak jest ) ciagle odpala windowsa i nawet nie pokazuje sie ta komenda ze nacisnięcie klawisza spowoduje rozruch cd ... przedtem tego nie miałem , nie wiem co sie pozmieniało po tym odzyskaniu systemu .
- kominekl
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Czy płyta została poprawnie nagrana? Zobacz, czy u innych się bootuje.
- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Spróbuj wciskać od samego włączenia komputera F11 lub F12.
Najlepiej oba na przemian. Jeden z nich powinien uruchomić bootmenu,
z którego wybierzesz, żeby uruchamiało z CD.
No chyba, że rozpakowałeś np. obraz ISO w WinRar, co byłoby oczywistym błędem.
Najlepiej oba na przemian. Jeden z nich powinien uruchomić bootmenu,
z którego wybierzesz, żeby uruchamiało z CD.
No chyba, że rozpakowałeś np. obraz ISO w WinRar, co byłoby oczywistym błędem.

-
wolny komputer
zdaje sie tak właśnie zrobiłem , winrara użyłem , poprawie i zgłosze sie po wszystkim z wynikiem , nie było mnie więc nie kontynuowałem .
-- 22 sty 2012, 13:28 --
sory że tak długo ale musiałem kupić nową wypalarke bo nie dało rady .
więc tak ściągłem ten program Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników zrobiłem jak pisze i wynik jest taki ( zrobiłem screena wg opisu w programie ale nie moge go znaleść , nie wiem gdzie sie zapisał ) zrobiłem zdjęcie , no i nie wiem co dalej bo wykonałem tylko skana .Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 22 sty 2012, 13:28 --
sory że tak długo ale musiałem kupić nową wypalarke bo nie dało rady .
więc tak ściągłem ten program Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników zrobiłem jak pisze i wynik jest taki ( zrobiłem screena wg opisu w programie ale nie moge go znaleść , nie wiem gdzie sie zapisał ) zrobiłem zdjęcie , no i nie wiem co dalej bo wykonałem tylko skana .Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 22 sty 2012, 15:45 przez artb33, łącznie zmieniany 1 raz.
- greh
- Kontaktowanie:
wolny komputer
Primo: Rozpakowujesz owszem, może być WinRarem, ale JEDEN raz.
Gdy masz już po rozpakowaniu plik ISO to od razu wypalaj i powinno działać. Pliku ISO NIE OTWIERAJ w WinRar.
Secundo: A to na Hotfix nie ma tego programu?
Gdy masz już po rozpakowaniu plik ISO to od razu wypalaj i powinno działać. Pliku ISO NIE OTWIERAJ w WinRar.
Secundo: A to na Hotfix nie ma tego programu?

-
wolny komputer
już poradziłem , taki jest wynik .Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i co dalej ?
-- 22 sty 2012, 16:48 --
poszedłem po linku który tu dostałem przecież .
-- 22 sty 2012, 16:48 --
greh pisze:Secundo: A to na Hotfix nie ma tego programu?
poszedłem po linku który tu dostałem przecież .
-
- Reklama