Zmiana zintegrowanej karty graficznej.

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post26 lut 2014, 14:58

Arcycatia pisze: ale gdy wchodzę w tryb awaryjny i odinstalowuje ten domyślny sterownik, to ściągnięty nie chce się zainstalować (wyskakuje ze nie odnaleziono odpowiedniego sprzętu).

Nie znajduje sprzętu bo go odinstalowywujesz :)

Arcycatia pisze: Gdy odinstaluje sterownik i zresetuje komputer automatycznie znowu się instaluje, więc nie mogę się go pozbyć i zainstalować starszego.

Tutaj warto wyłączyć automatyczne instalowanie sterowników, wpisz w google jest pare porad jak to zrobic wiec któraś zadziała:
Jak wyłączyć automatyczną instalację sterowników w Windows 7

Czyli podsumowywując wejdz w tryb awaryjny, wyłącz automatyczną instalacje sterowników, odinstaluj sterownik aktualny potem wejdz w menedzer urządzeń naciśnij na ikone lupy na której pisze "skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu" wtedy powinno wykryć karte bez instalacji sterownika bo takową opcje wyłączyłas i wtedy sprawdz podane wyzej sterowniki.

Arcycatia

Użytkownik

Post26 lut 2014, 16:27

Dzięki za pomoc - wiem już jak wyinstalować sterowniki. Niestety żadne z podanych nie chce działać (tzn. strasznie obciąża procesor) ponieważ przed instalacją sterownika wszystko jest ok, a po instalacji komputer ***** się włącza ale nie da się nic zrobić (tak samo jak wcześniej na windowsie xp przed zainstalowaniem odpowiednich sterowników). Czy to oznacza że muszę jednak zrezygnować z Windowsa 7?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post26 lut 2014, 18:09

Zasilacz DELL NPS-210AB 210W. 1 GB ramu.

Na tą kartę graficzną i na ten system to stanowczo za słaby zasilacz oraz za mało pamięci :(
Nie wiem jak jeszcze wygląda czy procesor będzie odpowiedni ponieważ ostatnio mam zaniedbania
w tym temacie ale chyba ujdzie.
Tak więc jeżeli chcesz mieć Windows 7 32-bit. to musisz kupić lepszy zasilacz oraz dołożyć
jeszcze 2 GB. (odpowiedniej) pamięci...

http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”