Sprawa wydaje się banalna, lecz mnie nastręcza od dłuższej chwili kłopotów - utknęłam w miejscu i nie wiem dlaczego. Dlatego postanowiłam napisać i poprosić Was o pomoc.
Chodzi o mój dysk SSD; jest to dysk systemowy, na nim WinXP; nareszcie chciałam sobie zainstalować te sterowniki ahci, (ponieważ szybkość zapisu jest naprawdę słaba; odczyt i ogólnie dostęp = rewelacyjny) - wg tej porady Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i tu jest druga, ale nie do końca jasna Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ta pierwsza porada jest taka: 1. Ze strony intela ściągamy Intel Matrix Storage Manager->linky
ściągnęłam plik IATA89CD.exe (może to nie jest ten potrzebny plik? nie wiem)
2. Gdy dysponujemy już odpowiednim plikiem tj. iata76_cd.exe ,możemy dla ułatwienia wrzucić go bezpośrednio na dysk C: . No mam ten 89 i ten 76 również, ale ni w ząb nie mogę ruszyć dalej;
->Start->uruchom->i używając przełącznika -a wypakowujemy plik -> C:\iata76_cd.exe -a.
Wyodrębnione pliki, znajdują się w C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager.
Skopiowałam te komendę, no i nic się nie wyodrębnia, bo Windows standardowo podaje, że nie może znaleźć pliku.
I niezależnie czy to 76 czy 89 nie mogę ruszyć dalej

Teraz zapytam jeszcze o to, co dalej; no jest ten IaStor - jest to plik systemowy z tego ahci_PurePC.zip na końcu porady;
I dodajemy AHCI_P3x.reg do rejestru; a czy to się nie pogryzie?
To jest uniwersalna porada? Pasuje do wersji 76 i 89 ?
Pytam, ponieważ za bardzo nie chce mi się instalować program i robić obraz dysku, i podpinać drugi dysk, i zrzucić na niego ten obraz - wolałabym książkę poczytać