Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
SkkiperPL

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 gru 2013, 14:38

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post24 gru 2013, 21:59

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Proszę tak to wygląda
Dodam jeszcze jednego screeana w razie czego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę

-- 24 gru 2013, 21:59 --

Karta graficzna to Ati Radeon HD 3400 Series, dodam jeszcze że na tej karcie jest złącze s-video i mam do niej przejściówkę z s-video na czincze. Może to w czymś pomoże ale nie wiem.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post24 gru 2013, 22:05

hm.. dziwne bo tu nie pokazuje aby jakakolwiek dzwiękówka byla w systemie, nawet bez sterowników, tak wiec sprawdzimy w biosie czy integra jest włączona, wejdz do biosu i szukaj jakiegos wpisu z audio czy cos takiego, moze to być w zakładce advanced i sprawdz czy wpis jest na auto bądz enabled.

SkkiperPL

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 gru 2013, 14:38

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post24 gru 2013, 23:06

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Proszę tak to wygląda
Dodam jeszcze jednego screeana w razie czego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę

-- 24 gru 2013, 23:06 --

Dziękuje za pomoc, wszystko ładnie śmiga :)

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 16:52

Witam ;/
Znów do was zawitałem bo nie mam już siły szukać ;p trochę godzin na to straciłem ale nic nie znalazłem , a więc do sedna:
Posiadam system Windows 7
Zintegrowana karta dzwiękowa VIA VT8237A High Definition Audio Controller
Nazwa płyty głównej : MSI P4M890M-L/IL (MS-7255) v1.2
Mikroukład płyty głównej P4M890

Nie wiem czy tutaj dobrze napisałem ale okk :P.
Dźwięki mam tylko nie posiadam żadnego programu do sterowania tym sterownikiem do dzwięku (nie mogę np zwiększyć czułości mikrofonu) ustawić na więcej niż 2 głośniki)
Oczywiście na Xpku wszystko było w porządku tylko gdy zainstalowałem Windows 7 nie ma takie sterownika .
Gdy instaluje sterowniki dzwięku z strony producenta wyskakuje błąd "we can't find audio device"(oczywiście gdy sterownik z automatycznego zainstalowania jest usunięty ) , gdy instaluje sterownik z strony producenta , nie odinstalowując sterownika który się automatycznie instaluje instalacja przebiega pomyślnie ale nie na końcu instalacji pokazuje że któryś składnik nie został zainstalowany i zostaje tylko kliknięcie koniec (lub coś podobnego).
Proszę was o pomoc :P

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 17:12

Rozumiem ze sprawdzałeś ten sterownik ze strony producenta?:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

jeśli tak to zobacz jescze te:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... 7-p978.htm

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 17:37

Tak oczywiście ten 1 podany przez ciebie link sprawdziłem i wyskakiwał błąd we can't found audio device lub podobnie ;)
2 link już sciągam (choć wydaje mi się że ściągałem ten sterownik ale usuwałem wszystko z pobranych ;/) Zaraz dam ci info.

I nadal błąd pt. "we Can't find audio device"
Proces instalacji ::

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <--------------- tutaj błąd.
4.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
5.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 17:58

A mozesz podać czysto teoretycznie identyfikator tej karty z menedzera urządzeń?

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 18:06

Musiałem ją zainstalować sposobem "plug and play"
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników


czy to to :P bo nie jestem pewien o co ci chodzi ;>
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 18:27

@TheLunatykPL:
widzę pewien problem :(

Wrzuć screeny z:

1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
3. Start --> Panel sterowania --> System.

Nie na ten serwer ponieważ b. wolno się ładuje i trzeba długo czekać.
Na ten:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 18:36

na tym screenie:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

dajesz zakładke szczegóły , potem z listy wybierasz identyfikator sprzętu i podajesz go tu, od tak zobacze co to za karta dokładnie, skoro stery do niej nie chcą sie tak łatwo zainstalowac.

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 18:41

1. Programy i funkcje (wszystko).
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2.Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Start --> Panel sterowania --> System
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

a tu dla djkamil09061991
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 19:24

Brak:
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Zainstalowane sterowniki do Twojej płyty głównej tzw. Chipset ?
3. Nie widzę w Programy i funkcje zainstalowanych sterowników do karty dźwiękowej ?
4. Kodeki K-Lite Codeck Pack Full odinstaluj.
Przeczyść komputer programami CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner (opis w moich tematach)
- zainstaluj tylko te kodeki:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 21:37

1. Windows 7 Service Pack 1 -Zainstalowany.
2. Na stronie producenta nie ma żadnych sterowników do chipsetuDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wszystkie zostały automatycznie zainstalowane po 1 włączeniu komputera.
3. No właśnie nie widać ale dźwięk jest ( Chcę aby był HD aDeck żebym mógł ustawić itp, jak to jest opisane na górze)
4. Kodeki K-Lite Codeck Pack Full odinstaluj-Odinstalowane.
Przeczyszczone CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.

A więc instaluję Sterowniki do karty z strony producenta ;)

/edit
i znów ten cholerny błąd
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 22:28

Na stronie producenta nie ma żadnych sterowników do chipsetu

Mikroukład płyty głównej P4M890


Sterowniki:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p201.htm

instalacja:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zobacz te sterowniki audio ze strony producenta płyty:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

lub najnowsze:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 22:38

Jesteś pewien że ten sterownik działa na Windows7 ?

VERTE
- następna strona.



  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości