Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 sty 2014, 22:42

A co to szkodzi sprawdzić ?
Jak nie będzie działać to się nawet nie zainstaluje.
Wywali błąd...
Z tego co wiem działa na Windows 7 ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post12 sty 2014, 18:02

hah dobrze że napisałeś bo patrzyłem i odświeżałem tamtą stronkę :P

:/ taa nie działa :P
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zobacz te sterowniki audio ze strony producenta płyty:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... vx7_mb.zip <-------------------Wywala taki sam błąd.

lub najnowsze:
Realtek AC'97 Audio Codecs . <--------------------- nie prawidłowy.

Może być to winą BIOSU ?

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Mam najstarszą wersje czyli tą na końcu ;P

-- 12 sty 2014, 19:02 --

Ta dzięki że staracie się pomóc :) przynajmniej byście odpisali że nie wiecie co mam zrobić dalej ;) a nie ja jak głupi będę co chwile sprawdzał czy odpisaliście ..

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post13 sty 2014, 00:32

Ten sterownik chipsetu już powinien być w systemie domyślnie. Pokaż najpierw screen z menedżera urządzeń.

PS Odpowiem dopiero wieczorem po pracy :)
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post13 sty 2014, 11:41

Jeżeli nie ma sterownika Chipset to możesz sprawdzić ten z Visty co jest na stronie producenta płyty.
W razie problemów uruchom w trybie zgodności z Vista SP2.
Odnośnie sterowników audio to możesz jeszcze sprawdzić te:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstalują się to podam prawidłowe ustawienia oraz jak zwiększyć czułość mikrofonu...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post13 sty 2014, 19:01

OK dzieki że odpowiedzieliście
Cosik_ktosik
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

xMan zaraz sprawdzę sterowniki ściągają się dopiero.

xMan odinstalowałem sterownik dzwięku z menedżera urządzeń i przystąpiłem to instalacji sterowniki od ciebie .Instalacja przebiegła bez żadnych kłopotów ,program poprosił o ponownie uruchomienie kompa zrobiłem to i nie widzę żadnej różnicy po włączeniu kompa zainstalował się sterownik Urzadzenie z standardem High Definition audio. i nic sie nie zmieniło .

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post13 sty 2014, 19:56

Jeżeli się p/w sterownik Realtek zainstalował bez żadnych problemów to teraz sprawdź prawidłowe ustawienia.
Klik na jego ikonkę w tray`u lub Start --> Panel sterowania --> Menedżer Realtek HD Audio

Obrazek

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Odtwarzaj (Głośność odtwarzania) prawie na maksimum.
Nagrywaj (Głośność nagrywania) prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać.
(dziesiętne milimetra mają duże znaczenie)
W niektórych przypadkach trzeba odznaczyć Miks stereo.
Nie zawsze i nie na wszystkich komunikatorach, na Skype, GG etc. musi być zaznaczone ale nie raz na niektórych
komunikatorach oraz programach musi być odznaczone.
W trzecim screenie jest podane jak zwiększyć czułość mikrofonu....
W tych sterownikach jest również wybranie odpowiednich głośników oraz ich test.
Sprawdź jedno i drugie:

Obrazek

Czasami po uruchomieniu testu dopiero zaczyna dźwięk działać...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post13 sty 2014, 20:06

Ta "bez żadnych problemów" ...
NIestety nie posiadam w Panelu sterowania Menedzer Realtek HD AUDIO
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uprzedzam pytania o VIA HD Audio Deck
nie działa , gdy naciskam w panelu nic się nie dzieje gdy przechodze tam gdzie jest zainstalowane wyskakuje .
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post13 sty 2014, 20:12

Wrzuć ponownie screeny z:
1. Programy i funkcje
2. Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 sty 2014, 18:00

1. Programy i funkcje

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2. Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 15 sty 2014, 19:00 --

i widzę znów to samo ;) jak nie wiecie jak mi pomóc napiszcie na PW to nie będę zaglądał co chwile na forum /dzięki..

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post19 sty 2014, 23:46

Daj nowy temat, tam sobie popiszemy, może coś dam radę pomóc. Jak nie, to zobaczę poprzez pulpit zdalny. Wklej mi tam proszę informacje z programu AIDA64 =>komputer=>podsumowanie.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)


Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post21 sty 2014, 00:11

Które z tego już instalowałeś? Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post21 sty 2014, 16:10

2 instalowałem ;)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post21 sty 2014, 23:47

VIA HD Audio Codec (For front panel AC'97) jest jak widać tylko dla panelu przedniego, pierwsze to zwykłe sterowniki.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

TheLunatykPL

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 11 paź 2012, 15:14

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post22 sty 2014, 15:16

Ta ale jak pisali żeby zainstalować wszystkie to zainstalowałem wszystkie ;) , na xpku był podobny problem ale znalazłem inny sterownik ale na 7 szukam i szukam i nadal nic :)



  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości