Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
pawel4559

Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:08

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 13:53

Po zainstalowaniu kodeków, sterowników do chipsetu które podałeś dalej i sterowników z 1 linku dalej nie ma dźwięku.

Natomiast przy próbie instalacji innych sterowników typu takich jak podał kolega wyżej wyskakują takie błędy:
Obrazek
Obrazek
(również po zainstalowaniu kodeków i ster. do chipsetu)

Gniazdo, głośniki itp. sprawne.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 14:28

Odinstaluj obecne sterowniki audio.
Zobacz te:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom ponownie komputer/laptopa...

W razie problemów:

Pobierz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przeskanuj --> wybierz sterowniki SoundMax --> zainstaluj i uruchom ponownie komputer/laptopa...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

pawel4559

Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:08

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 14:53

Odinstalowałem , próbowałem te 1 zainstalować i wyskakuję takie coś
Obrazek


Po przeskanowaniu tym programem, nie znajduje na liście SoundMax tylko Realtek AC'97 po pobraniu, zainstalowaniu i ponownym uruchomieniu dźwięku jak nie było tak nie ma :@
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 15:35

Posiadasz zainstalowany Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników :?:
Po zainstalowaniu SP1 sprawdź jeszcze nowsze/inne sterowniki:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

pawel4559

Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:08

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post16 cze 2014, 10:37

Pobrałem, zainstalowałem SP1.
Zainstalowałem któryś ze sterowników i działa :)
Jednak chcecie to potraficie :P

Pozdrawiam!

Liluu24

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 cze 2014, 10:58

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post16 cze 2014, 11:03

Po instalacji XP nie mam dzwieku. Pomożecie?
Płyta główna:
Typ procesora DualCore AMD Athlon II X2 250, 3000 MHz (15 x 200)
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M61PME-S2P (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 6100-430, AMD K10
Multimedia:
Karta dźwiękowa Realtek ALC883 @ nVIDIA nForce 6100-400/405/420/430 (MCP61) - High Definition Audio Controller


Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13378
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post16 cze 2014, 11:22

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Liluu24

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 cze 2014, 10:58

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post16 cze 2014, 11:28

Dziekuje:* wszystko dziala <3

Zber151

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 09 lip 2014, 00:17

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 lip 2014, 10:56

Witam :) Brakuje mi dziewku po formacie ;]

Płyta główna Asus M4N68T-M LE V2

Mostek północny (Northbridge) AMD K10 IMC

Multimedia Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Karta zintegrowana mi nie działa, nie wydobywa sie dzwiek mimo iż zielone cegielki "skacza" mikrofon tez, na zewnętrznej karcie muzycznej glosniki 5.1 dzialaja. prosze o pomoc :)

Odpowiedź w tym temacie:
post172864.html#p172864
XMan.

Mariusz0911

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 10 wrz 2014, 20:12

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 wrz 2014, 20:31

Witam mam problem z dzwiekiem jak pewnie juz wiadomo bawie sie juz kilka dni i nic, instalowalem juz chyba wszystko, posiadam stary komputer juz, i musialem przeinstalowac system na win xp pro, wczesiniej byl xp zwykly, o to dane plyty: Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-VM900M v1 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN) Mikroukład płyty głównej VIA P4M900 Karta dźwiękowa VIA VT1708(A) @ VIA VT8237A High Definition Audio Controller Niemoge wybrac swojej karty dzwiekowej w ustawieniach bo tam nic nie ma i nic kompletnie nie mozna zrobic, karta dziala przynajmniej ostatnio dzialala jak zmienialem system, niewiem moze w biosie trzeba cos wlaczyc, mam zwykle glosniki podlaczone pod sluchawki, Dziekuje za pomoc i wysluchanie

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8155
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 wrz 2014, 20:36

Odpowiedziałem w innym twoim temacie

Mariusz0911

Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 10 wrz 2014, 20:12

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post10 wrz 2014, 21:02

Tak wiem mialem tutaj napisac ale sie pomylilem, Dziekuje jeszcze raz za pomoc super to co robisz

Hex

Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 04 paź 2014, 18:25

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post04 paź 2014, 18:48

Witam, dziś robiłem format komputera, po zainstalowaniu wszystkich sterownikow komputer nie odtwarzał dzwięków.
Gdy próbuję odpalić Windows Audio wyskakuje mi error: System Windows nie może uruchomić usługi Windows Audio na komputerze Komputer lokalny. Błąd 1067: Proces zakończył się nieoczekiwanie.

Dodam, że próbowałem rozwiązać problem z pomocą artykułu http://www.hotfix.pl/naprawa-bledu-nie- ... o-a316.htm i mam plik audiosrv.dll w Systemie32

-> Nazwa płyty głównej - MSI B85-G43 Gaming (MS-7816) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
-> Mikroukład płyty głównej - Intel Lynx Point B85, Intel Haswell
-> Multimedia (karta dźwiękowa) - nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GK106 - High Definition Audio Controller
- Realtek ALC1150 @ Intel Lynx Point PCH - High Definition Audio Controller [C-2]

Obrazek Obrazek




  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości