Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post03 lut 2014, 16:21

Wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Start --> Panel sterowania --> System - zakładka Ogólne.
4. Menedżer urządzeń
z rozwiniętym Kontrolery dźwięku wideo i gier.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników


Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8199
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post03 lut 2014, 16:54

Karta jest poprawnie wykrywana, nie widze kodeków tak na szybko wiec zainstaluj takową paczkę:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post03 lut 2014, 17:03

jw
- brak kodeków.
Jeżeli nie pomogą to musimy jeszcze sprawdzić czy nie masz zaśmieconego komputera oraz wirusów.
Strasznie dużo zainstalowanych programów :(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

MateusH

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 03 lut 2014, 01:13

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post03 lut 2014, 17:09

Kodeki zainstalowane i nadal nic. Macie może jeszcze jakieś pomysły? :(

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post03 lut 2014, 17:35

Wszystko już powinno pięknie "grajet".
Zobacz jeszcze:
Odinstaluj obecne sterowniki audio Realtek HD i sprawdź te:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W opcjach panelu sterowników jest test głosu/dźwięku - wykonaj.
Przeczytaj poradnik:
http://www.hotfix.pl/prawidlowa-konfigu ... o-a315.htm

Nie pomoże to

załóż temat w tym dziale:
bezpieczenstwo/
Opisz problem.

Przeskanuj komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Zaktualizuj bazę wirusów.
Pełne skanowanie
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.
Po skanowaniu wrzuć z niego raport na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podaj link do niego na forum.

Wrzuć wymagane logi.

Obowiązkowe logi:
OTL.txt i Extras.txt --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm

Logi/raporty wklejasz na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na forum podajesz tylko linki do nich.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

MateusH

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 03 lut 2014, 01:13

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post05 lut 2014, 17:23

Sterowniki które podesłałeś również nic nie dały.


Odpowiadaj teraz w tym temacie:
bezpieczenstwo/brak-dzwieku-prosze-o-sprawdzenie-logow-t28487.html
XMan.

-- 05 lut 2014, 17:23 --

Dźwięku wciąż nie ma. Proszę o pomoc.

paweltbg

Użytkownik
Posty: 156
Rejestracja: 15 sty 2009, 15:46

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 lut 2014, 11:08

witam. po prźeintalowaniiu systemu ź xp na 7 mam problem ź dźwiękiem, prawdoodobnie źainstalowałem źłe sterowniki.
Posźukałem trochę ale źnalaźłem tylko do karty graf.
Do płyty gł. nie ma wyboru win 7.
Nazwa płyty głównej Asus P5GD1 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Mikroukład płyty głównej Intel Grantsdale i915P
Karta dźwiękowa Realtek ALC880(D) @ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1]
Karta wideo NVIDIA GeForce GT 630 (2096832 KB)
dźięki


Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post16 lut 2014, 11:16

U mnie drugi link do sterowników audio nie działa ?
Proponuję sprawdzić trochę starsze które mam zainstalowane:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobierz Plik

Jeżeli nie masz Service Pack 1 to zainstaluj.
Odpowiednie bit.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

pawel4559

Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:08

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 10:08

Nazwa płyty głównej: Hewlett-Packard (dalej wyczytalem ze model niby 0984h)
Mikroukład płyty głównej: Intel Grantsdale-G i915G
Karta dźwiękowa: Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801FB ICH6 - AC'97 Audio Controller [B-1]

Obrazek

Identyfikator sprzętu

PCI\VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_3005103C&REV_03
PCI\VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_3005103C
PCI\VEN_8086&DEV_266E&CC_040100
PCI\VEN_8086&DEV_266E&CC_0401

Ścieżka wystąpienia urządzenia
PCI\VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_3005103C&REV_03\3&33FD14CA&0&F2

Poszukuję sterowników do karty dźwiękowej płyty HP
Zepsuł mi się obecny komputer, więc używam starego, i z tego co pamiętam na win XP wszystko działało z dźwiękiem a teraz jakich sterowników nie zainstaluje to dźwięku nie ma :(

Zaznaczam ,że chodzi tu o sterowniki pod system Windows 7|32
Poratujcie bo ja już nie mam do tego głowy :chaja: .
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8199
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 11:45


pawel4559

Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 14 cze 2014, 23:08

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 12:09

Przy próbie instalacji wyskakuję o to taki błąd:
Obrazek
Po ponownym uruchomieniu komputera i następnej próbie instalacji jest to samo.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8199
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 13:11

A sprawdz ten:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

z tym że ja bym na twoim miejscu jeśli nie przejdzie przez instalator, wypakował go 7zipem i następnie zainstalował go ręcznie poprzez menedzer urządzeń wskazująć ścieżkę do folderu gdzie sterownik zostal wypakowany

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13380
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Brak dźwięku po instalacji systemu operacyjnego.

Post15 cze 2014, 13:26

A te co kiedyś zainstalowałeś:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
(inne forum)
Może trzeba jeszcze najpierw zainstalować chipset:
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... n-p203.htm
oraz kodeki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Sterowniki”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości