Gry resetują się po kilku minutach

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
jaroenator

Użytkownik

Post18 maja 2010, 20:21

Bez zmian.Pod koniec instalacji drivera komp zawiesza się przy blackscreenie.Odinstalowuję sterownik karty graficznej i przeczyszczam CCleanerem.

Jakieś propozycje?

Hmm..widzę że raczej nie będzie propozycji...

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post18 maja 2010, 22:49

Od kiedy zaczęły się takie problemy ?
Czy wcześniej wszystko było ok i nie było problemów z zawieszaniem komputera podczas grania ?
Być może wina leży po innej stronie.
Zainstaluj program Everest Ultimate Edition.
Otwórz program -> Komputer -> Czujnik
Spisz dane z czujników temperatury i wartości napięć z linii +3,3V, +5V i +12V.
Dodatkowo spisz te same dane z BIOS-u (sekcja "PC Health Status" lub "Hardware Monitor").
Jaki posiadasz zasilacz ? (producent, moc)

jaroenator

Użytkownik

Post21 maja 2010, 13:00

Z Everesta:
+3,3 V - 3,39 V
+5 V - 5,05 V
+12 V - tu jest dziwnie bo nie ma podanej wartości napięcia tylko [ TRIAL VERSION ]
Zaraz podam z BIOSA.

W BIOSIE wartości napięć 3,3 V i 12 V są OK-nie znalazłem nigdzie podanych dokładnych wartości tych napięć.
A zasilacz to Chieftec 450 W.

Problemy zaczęły się tak jak pisałem w pierwszym poście- podczas grania komp nagle zaliczył zawieszkę i zaczęło się.Wcześniej nie zdarzało się nic podobnego.Od tego momentu jest tak jak opisuję w tym temacie.Dziś usłyszałem zdanie że to być może nowy system który postawiłem jest winny niekompatybilności z kartą( mam postawiony Windows DT).Może powinienem zainstalować normalnego XP-ka?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post21 maja 2010, 13:10

jaroenator pisze:Dziś usłyszałem zdanie że to być może nowy system który postawiłem jest winny niekompatybilności z kartą( mam postawiony Windows DT).Może powinienem zainstalować normalnego XP-ka?

Przede wszystkim powinieneś mieć zainstalowany oryginalny system operacyjny, aby uzyskać pomoc na tym forum i jeżeli chcesz, aby wszystko działało tak jak należy.
Regulamin Forum pisze:[...]
3. Wszelkie przejawy łamania praw autorskich i majątkowych są surowo zabronione. W szczególności dotyczy to piractwa komputerowego.
[...]

Temat zamykam.

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”