Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 12:32

Witam mam problem jak włączam grę (" Metin2 " bardzo słabe wymagania ma gra) pokazuje mi się komunikat o błędzie sterowników ati lub w najgorszym razie po prostu mi się zawiesza komp nie jest to wina przez upały bo co chwile używam wiatraka domowego i chłodzę przy otwartej obudowie
Dodam że 3 tygodnie temu miałem kompa w serwisie spalił mi się zasilacz i karta graficzna nic więcej bo niby sprawdzali w serwisie ;D około 2 tygodnie temu po formacie zaczął się problem niedawno przypomniało mi się że kilka lat temu miałem taki sam problem i znajomy mi pomógł pobrał jakiś nowszy sterownik i było po kłopocie teraz kolegi niema i radzić sobie sam muszę pobierałem najnowsze sterowniki bo miałem jakieś z 2007 roku teraz po pobraniu najnowszych pisało 15 czerwiec 2011 na stronie gdzie pobierałem a po zainstalowaniu inna data z 2009 roku :clap:
mam program do sprawdzania sprzętu EVEREST,a oto mój sprzęt :
Pole Wartość
Komputer
System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Nazwa komputera MATI-7FC30A4BEB
Nazwa użytkownika Mati

Płyta główna
Typ procesora Unknown, 2700 MHz
Nazwa płyty głównej Nieznane
Mikroukład płyty głównej Nieznane
Pamięć fizyczna 2048 MB
Typ BIOS'u Award Modular (11/22/07)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)
Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)

Ekran
Karta wideo RADEON X800 GTO Secondary (128 MB)
Karta wideo RADEON X800 GTO (128 MB)
Akcelerator 3D ATI Radeon X800 (R430)
Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (9031)

Multimedia
Karta dźwiękowa Realtek HD Audio output

Magazyn
Kontroler IDE Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Kontroler IDE Standardowy podwójny kontroler PCI IDE
Napęd dyskietek Stacja dyskietek
Dysk fizyczny WDC WD2500AAJS-00YFA0 (232 GB, IDE)
Napęd dysków optycznych TSSTcorp CDDVDW SH-S203D
Status dysków SMART OK

Partycje
C: (NTFS) 238464 MB (219393 MB wolne)

Urządzenia wejściowe
Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
Mysz Mysz zgodna z HID

Sieć
Karta sieciowa Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC (192.168.1.4)

Urządzenia zewnętrzne
Drukarka Microsoft XPS Document Writer
Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID

dodatkowo po kilku sekundach jak gram wyskakuje taki komunikat :
Funkcja VPU Recover zresetowała akcelerator graficzny, ponieważ przestał reagować na polecenia sterownika graficznego

Ten problem należy zgłosić do firmy ATI Technologies

Wygenerowany raport dotyczący błędu zawiera tylko informacje o systemie, takie jak wersja sterownika, ustawienia magistrali AGP , rozmiar buforu ramki graficznej itd. ,które zostaną użyte do analizy problemu. Raport przetwarzany jako anonimowy

proszę o pomoc najlepiej gg XXXXXXX będzie szybciej :)

//Pomagamy na forum :)
djkamil09061991
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

PROBLEM ZE STEROWNIKAMI ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 12:36

Podaj nazwę płyty głównej z programu cpu-z zakładka mainboard.

Adkins napisał(a):Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2

Zainstaluj SP3:


Adkins napisał(a):Karta wideo RADEON X800 GTO Secondary (128 MB)

Sprawdz ten sterownik, wcześniej odinstaluj aktualny poprzez dodaj usuń programy:

jeśli problem nadal będzie występował zobacz starszy ponieważ najnowszy nie musi być najlepszy.
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 12:49

ok thx dodam tylko plyte glowna
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 12:55

Adkins napisał(a):ok thx dodam tylko plyte glowna ... 9vm-s2_10/

Jeśli nie instalowałeś to zainstaluj jeszcze dla pewności sterownik do chipsetu płyty głównej:
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 13:41

ok zainstalowalem ten nowszy ster ati i stery do plyty teraz instaluje sp3

-- 23 lip 2011, 14:27 --

mialem problem z zainstalowaniem sp3 pierw pisalo ze zly format czy cos takiego potem z plytki instalowalem i w polowie jakis blad wyskoczyl i musialem anulowac a z nowymi sterami nadal jest ten sam problem probuje te drugie pobrac

-- 23 lip 2011, 14:41 --

pobralem all sterowniki zainstalowalem po kolei nawet i nadal to samo ;/
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 14:01

Z tego co widze twoja płyta posiada zintegrowaną grafikę, prawidłowo ją wyłączyłeś?:


Odinstaluj obecny sterownik łącznie z CCC itp, następnie przeczyśc komputer tym programem (wybierając z listy ATI):

następnie zainstaluj ten sterownik:
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 14:13

na tej wymianie pisze takie cos :UWAGA !

Najczęściej popełnianym błędem jest wyjęcie starej karty graficznej i podłączenie nowej, bez uprzedniego odinstalowania sterowników po poprzedniej karcie.

W ten sposób popełniony błąd skutkuje najczęściej problemami z uruchomieniem systemu operacyjnego, a konkretnie z niemożnością jego uruchomienia.
mam taki sam problem od kilku lat ze komp mi odpala za 2-3 razem czasem jak z wyczuciem wlaczam wlacza sie za 1 razem ;o
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 14:17

Adkins napisał(a):mam taki sam problem od kilku lat ze komp mi odpala za 2-3 razem czasem jak z wyczuciem wlaczam wlacza sie za 1 razem ;o

Ale komp odpala za 2-3 razem czy system??? Jeśli komp to problem bardziej sprzętowy :) Wtedy warto sprawdzić podstawowe rzeczy typu napięcia zasilacza, SMART dysku itp :)
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 14:19

dodam ze od poczatku to znaczy od kupna kompa ze sklepu niemial zintegrowanej karty graf byla niezintegrowana ktora mi sie niedawno spalila i z x1650 series 512 mb dali mi x800 gto 128 mb a i tak robilem formata i po formacie zaczal sie prroblem

-- 23 lip 2011, 15:19 --

tzn jak wlaczam kompa to czasem niema pikniecia i monitor ma pomaranczowa lampke jak by byl nie podlaczony do kompa jesli przy wlaczeniu kompa piknie normalnie odpala
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 14:22

Adkins napisał(a):tzn jak wlaczam kompa to czasem niema pikniecia i monitor ma pomaranczowa lampke jak by byl nie podlaczony do kompa jesli przy wlaczeniu kompa piknie normalnie odpala

nie pika :) czyli warto na początek zresetować bios no i sprawdzic te napiecia, ale to radziłbym założyć nowy temat dotyczący tego problemu, po rozwiązaniu tego :)
Zrób to co pisałem wyzej i sprawdz ten sterownik który podałem. W menedzerze urządzeń nie masz znaków zapytania itp??

Adkins napisał(a):mialem problem z zainstalowaniem sp3 pierw pisalo ze zly format czy cos takiego

Mógłbyś podać dokładną treśc tego błedu?
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 14:37

chyba nie mam nie mogl bys sie ze mna polaczyc np przez
szybciej wszystko sprawdzisz
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 15:06

Adkins napisał(a):chyba nie mam nie mogl bys sie ze mna polaczyc np przez
szybciej wszystko sprawdzisz

Sorry :) ale nie mam czasu na takie rzeczy :P wydaje mi sie że forum jest własnie takim miejscem gdzie można udzielac pomocy :P
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 15:07

:D no ok a co do tych sterow nic sie nie poprawilo ;(
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez djkamil09061991 » 23 lip 2011, 15:47

Sprawdz czy w lokalizacji:
C:\WINDOWS\Minidump
są jakieś pliki.

djkamil09061991 napisał(a):Adkins napisał(a):
mialem problem z zainstalowaniem sp3 pierw pisalo ze zly format czy cos takiego

Mógłbyś podać dokładną treśc tego błedu?
ObrazekObrazek

Mój kanał YouTube - Kanał użytkownika KamilKamisKamulek

Przyjmuje skiny Cs Go: Wymiana
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6882
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows XPChrome
 

Probem ze sterownikami ATI X800 GTO

Postprzez Adkins » 23 lip 2011, 17:11

pobieram nowego i jak narazie niema bledu

-- 23 lip 2011, 16:51 --

co do tego C:\WINDOWS\Minidump nic niema

-- 23 lip 2011, 17:20 --

co do sp3 to nie wiem co sie dzieje ale juz 2gi raz mi sie przestaje instalowac klikam caly czas i pisze brak odpowiedzi ;/

-- 23 lip 2011, 18:11 --

ok zainstalowalem sp3 i nadal ten blad ;/
Adkins

Użytkownik
 
Posty: 83
Dołączył(a): 23 lip 2011, 11:13
Kasa: 121.50

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Sterowniki



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości