Kruciatus, odinstaluj poprzez Dodaj/Usuń programy wpis "Realtek AC'97 Audio".
Jeżeli w Dodaj/Usuń programy taki wpis nie widnieje, to odinstaluj kartę dźwiękową poprzez Menadżer Urządzeń (Realtek AC'97).
Uruchom ponownie komputer.
Następnie zainstaluj kolejno:
1. Sterownik do chipsetu płyty głównej -> VIA 4in1 4.43 Chipset Driver
2. Sterownik do chipsetu płyty głównej -> VIA 4in1 5.24A Hyperion Pro Chipset Driver
3. Sterownik do karty dźwiękowej -> VIA AC'97 Audio Driver (Via Vinyl Audio Codec)
4. Biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
5. Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (VIA AC'97 Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller - sterowniki.
- seba86mu
-
Ekhm... zainstalowałem dwa czipsety, wziąłem się za stery, a tu bach:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Kruciatus :
sprawdź te Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Są w Zip-ie, wcześniej musisz wypakować, kliknąć dwa razy na SETUP, zainstalować i ponownie uruchomić komputer.
Instalacja :

sprawdź te Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Są w Zip-ie, wcześniej musisz wypakować, kliknąć dwa razy na SETUP, zainstalować i ponownie uruchomić komputer.
Instalacja :

-
Znowu ten sam błąd.
Co ciekawe, podczas instalacji pisze Aktualizuj, innej opcji nie ma. A ja chyba nie mam aktualizować?
Co ciekawe, podczas instalacji pisze Aktualizuj, innej opcji nie ma. A ja chyba nie mam aktualizować?
- seba86mu
Kruciatus, pokaż screen Dodaj/Usuń programy, tak, aby była widoczna każda pozycja oraz screen Menadżera Urządzeń z rozwiniętym drzewkiem:
+ Kontrolery dźwięku, wideo i gier
+ Kontrolery dźwięku, wideo i gier
- XMan
Kruciatus :
masz chyba problem z WinRAR-em.
Zainstaluj 7-Zip, wypakuj prawidłowo, zainstaluj sterowniki.
Link oraz co i jak podałem w tym temacie :
problemy/problem-z-rozpakowywaniem-plikow-t4540.html?hilit=%20archiwizator
Jeszcze możesz zainstalować inaczej :
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
Nie masz płytki ze sterownikami to zainstaluj j/w. ale z wybranej lokalizacji wybierając plik SETUP
z rozpakowanych sterowników.
Wrzuć screena tak jak p/w prosił seba86mu.
masz chyba problem z WinRAR-em.
Zainstaluj 7-Zip, wypakuj prawidłowo, zainstaluj sterowniki.
Link oraz co i jak podałem w tym temacie :
problemy/problem-z-rozpakowywaniem-plikow-t4540.html?hilit=%20archiwizator
Jeszcze możesz zainstalować inaczej :
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
Nie masz płytki ze sterownikami to zainstaluj j/w. ale z wybranej lokalizacji wybierając plik SETUP
z rozpakowanych sterowników.
Wrzuć screena tak jak p/w prosił seba86mu.
-
- XMan
Kruciatus :
dobrze podałeś a czy jeszcze możesz podać więcej z Dodaj lub usuń programy / jest tylko połowa /,
dodatkowo będzie jeszcze dobrze jak podasz dwa dodatkowe screeny z :
Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos.
dobrze podałeś a czy jeszcze możesz podać więcej z Dodaj lub usuń programy / jest tylko połowa /,
dodatkowo będzie jeszcze dobrze jak podasz dwa dodatkowe screeny z :
Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos.
-
- seba86mu
Kruciatus, czy karta dźwiękowa włączona jest w ogóle w BIOS-ie ?
Włącz kartę dźwiękową w BIOS-ie wspomagając się artykułem Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie.
Zauważ, że artykuł opisuje, jak wyłączyć zintegrowaną kartę dźwiękową. Ty ją włącz zmieniając opcję na ENABLED lub AUTO.
Włącz kartę dźwiękową w BIOS-ie wspomagając się artykułem Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie.
Zauważ, że artykuł opisuje, jak wyłączyć zintegrowaną kartę dźwiękową. Ty ją włącz zmieniając opcję na ENABLED lub AUTO.
-
Witam mam problem, po zainstalowaniu tych o to sterownikow do karty dziwiekowej http://hotfix.pl/infusions/pro_download ... hp?did=212 dzwiek w sluchawkach mi brzeczy
moja karta dzwiekowa to
Opis urządzenia Typ
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-7VT600-RZ(C)
PLS Pomozcie!! albo podajcie mi wlasciwe sterowniki
moja karta dzwiekowa to
Opis urządzenia Typ
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller PCI
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-7VT600-RZ(C)
PLS Pomozcie!! albo podajcie mi wlasciwe sterowniki
- seba86mu
sm0len, odinstaluj najpierw sterownik, który zainstalowałeś poprzez "Dodaj lub usuń programy" odinstalowując wpis: Realtek AC'97 Audio Driver.
Teraz zainstaluj kolejno:
1. Sterownik do chipsetu płyty głównej -> VIA 4in1 5.24A Hyperion Pro Chipset Driver
2. Sterownik do karty dźwiękowej -> Via AC'97 Audio Driver
3. Biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
4. Wejdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (VIA AC'97 Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Teraz zainstaluj kolejno:
1. Sterownik do chipsetu płyty głównej -> VIA 4in1 5.24A Hyperion Pro Chipset Driver
2. Sterownik do karty dźwiękowej -> Via AC'97 Audio Driver
3. Biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).
4. Wejdź w:
-
wszystko zrobilem tak jak napisales i dalej mi brzeczy :/ jak wchodze w ten panel sterowania to jest zaznaczone takie cos : Vinyl AC97 Audio (WAVE), nie wiesz moze czemu tak brzeczy? ;/
- seba86mu
sm0len, czy głośniki działają poprawnie ?
Gdzie konkretnie podłączasz słuchawki ? Bezpośredni do gniazda karty dźwiękowej z tyłu komputera czy do panela przedniego ?
Spróbuj bezpośrednio z tyłu do karty. Pamiętaj, że należy podłączyć do tego samego gniazda, co głośniki.
Gdzie konkretnie podłączasz słuchawki ? Bezpośredni do gniazda karty dźwiękowej z tyłu komputera czy do panela przedniego ?
Spróbuj bezpośrednio z tyłu do karty. Pamiętaj, że należy podłączyć do tego samego gniazda, co głośniki.
-
mam podlaczone z tylu komputera, w glosnikach tez charczy jak podlacze ale obczailem ze brzeczy tylko po lewej stronie sluchawek i w lewym glosniku o co tu chodzi:/? mam zintegrowana karte dzwiekowa mogla pasc? czy co?
Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 11:48 przez sm0len, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Reklama