Buczenie może oznaczać jakieś zwarcie.
Jeżeli podłączony masz mikrofon, to odłącz go.
Jakie to głośniki ? Stereo (pojedyncza wtyczka) ? Podłączasz je do odpowiedniego gniazda ?
VIA AC'97 Enhanced Audio Controller - sterowniki.
- seba86mu
-
Odlaczylem mikro i bez zmian ,tak glosnik ma pojedyncza wtyczke i jest dobrze podlaczony .Obczailem ze w glosnikach tez buczy ale troche dziwne bo tylko lewy glosnik buczy i w sluchawkach buczy tylko lewa strona.
- seba86mu
Czy posiadasz panel wejść/wyjść na przodzie obudowy ?
Jeżeli tak, to podłącz do niego słuchawki / głośniki na próbę.
Pokręć wtyczką w gnieździe karty dźwiękowej. Może coś nie styka. Możliwe, że uszkodzony jest gniazdo w karcie dźwiękowej, ewentualnie kanał lewy.
Czy wcześniej było ok ? Kiedy tak zaczęło się dziać ?
Jeżeli tak, to podłącz do niego słuchawki / głośniki na próbę.
Pokręć wtyczką w gnieździe karty dźwiękowej. Może coś nie styka. Możliwe, że uszkodzony jest gniazdo w karcie dźwiękowej, ewentualnie kanał lewy.
Czy wcześniej było ok ? Kiedy tak zaczęło się dziać ?
-
Niestety nie mam tego panelu, opisze ci cala historie : Mialem kompa wszystko git i spalila sie plyta glowna znajomy mial kompa do oddania ze sprawna plyta glowna tak wiec wszystko przelozylem ze starego kompa zainstalowalem do wszystkiego sterowniki,tylko glos buczy... nie wiem o co tu chodzi , u znajomego wszystko dzialalo sprawnie...
-- 07 mar 2010, 19:48 --
Z poczatku myslalem ze moze miec to zwiazek z tym ze dzwiek jest niekompatybilny z windowsem dlatego ze formata trzeba zrobic. Ale zrobilem format i 0 poprawy
-- 07 mar 2010, 19:48 --
Z poczatku myslalem ze moze miec to zwiazek z tym ze dzwiek jest niekompatybilny z windowsem dlatego ze formata trzeba zrobic. Ale zrobilem format i 0 poprawy
- seba86mu
Płytkę ze sterownikami do płyty głównej posiadasz ?
Jeżeli tak, odinstaluj sterownik, który zaleciłem powyżej i zainstaluj ten z płytki.
Jeżeli tak, odinstaluj sterownik, który zaleciłem powyżej i zainstaluj ten z płytki.
-
kurde nie mam :/ moze karta dzwiekowa poszla??
-- 07 mar 2010, 20:08 --
a moze to wina sterownikow do karty dzwiekowej bo Te ktore mi podales to TYP WDM a ja mam PCI?? jest to jakas roznica bo ja sie w tym nie orientuje
-- 07 mar 2010, 20:08 --
a moze to wina sterownikow do karty dzwiekowej bo Te ktore mi podales to TYP WDM a ja mam PCI?? jest to jakas roznica bo ja sie w tym nie orientuje
- seba86mu
Możliwe, że coś z kartą nie tak, albo z gniazdem, tak jak napisałem wyżej.
Odinstaluj jeszcze sterownik karty dźwiękowej i spróbuj zainstalować poprzez Windows Update.
Odinstaluj jeszcze sterownik karty dźwiękowej i spróbuj zainstalować poprzez Windows Update.
-
Poszukuje sterów!
Nazwa płyty głównej Soltek SL-KT400A-C
Mikroukład płyty głównej VIA VT8377A Apollo KT400A
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Tyle jest
Prosze o szybką odpowiedź!
Nazwa płyty głównej Soltek SL-KT400A-C
Mikroukład płyty głównej VIA VT8377A Apollo KT400A
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Tyle jest

Prosze o szybką odpowiedź!
- XMan
pawlo11
zainstaluj :
1. sterowniki do chipsetu płyty głównej VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A.
2. sterowniki do karty dźwiękowej Via AC'97 Audio Driver.
3. DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c
Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer.
zainstaluj :
1. sterowniki do chipsetu płyty głównej VIA 4in1 Hyperion Pro Chipset Driver 5.24A.
2. sterowniki do karty dźwiękowej Via AC'97 Audio Driver.
3. DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c
Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer.
-
Dzięki ziom.
-
Do seba86mu :
Włożyłem do plyty glownej karte muzyczna ,sciagnalem odpowiedni sterownik a glosu nie ma. Wiesz moze cos na ten temat?
moze miec to zwiazek z tym ze w zintegrowanej karcie dzwiekowej sa te brzeczenia? Moze plyta glowna jest uszkodzona albo cos?
-- 09 mar 2010, 17:15 --
edit:
Zrobilem ,dziala ;D w panelu sterowania ustawilem ta karte muzyczna ktora podlaczylem i dziala
Włożyłem do plyty glownej karte muzyczna ,sciagnalem odpowiedni sterownik a glosu nie ma. Wiesz moze cos na ten temat?
moze miec to zwiazek z tym ze w zintegrowanej karcie dzwiekowej sa te brzeczenia? Moze plyta glowna jest uszkodzona albo cos?
-- 09 mar 2010, 17:15 --
edit:
Zrobilem ,dziala ;D w panelu sterowania ustawilem ta karte muzyczna ktora podlaczylem i dziala

-
Witam, potrzebuje sterownikow "ac'97 enhanced audio controller"
Nazwa płyty głównej : ASRock K7VT4A Pro
Mikroukład płyty głównej: tutaj nie wiedzialem co wkleic, wiec wysylam linka z screenem everesta z tej opcji Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Karta dźwiękowa: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Nie wiem skad wziasc sterowniki bo wszedzie cos pytaja o jakies pierdoly to nie dziala to to i sam nie wiem, wiec szukam pomocy u Was
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Nazwa płyty głównej : ASRock K7VT4A Pro
Mikroukład płyty głównej: tutaj nie wiedzialem co wkleic, wiec wysylam linka z screenem everesta z tej opcji Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Karta dźwiękowa: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Nie wiem skad wziasc sterowniki bo wszedzie cos pytaja o jakies pierdoly to nie dziala to to i sam nie wiem, wiec szukam pomocy u Was
Z gory dzieki
Pozdrawiam
- XMan
mateusz123
Sterowniki ze strony producenta : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstaluj wg. kolejności :
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Są w Zip-ie, wypakuj, zainstaluj i ponownie uruchom komputer.
2. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Również są w Zip-ie, wypakuj, wyszukaj setup, zainstaluj, uruchom ponownie komputer.
Instalacja :

Będą problemy to zainstaluj sterowniki do karty dźwiękowej C-Media AC'97 Audio Driver (Win. 98, XP, 2000).
3. DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
Sterowniki ze strony producenta : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstaluj wg. kolejności :
1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Są w Zip-ie, wypakuj, zainstaluj i ponownie uruchom komputer.
2. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Również są w Zip-ie, wypakuj, wyszukaj setup, zainstaluj, uruchom ponownie komputer.
Instalacja :

Będą problemy to zainstaluj sterowniki do karty dźwiękowej C-Media AC'97 Audio Driver (Win. 98, XP, 2000).
3. DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.
Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos
sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.
Jeżeli nie to wybierz ją -> Zastosuj -> OK.
Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.
Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
-
Przeczytałem ten poradnik, wszedłem w BIOSa, ale niestety w dziale Integrated Peripherals opcja AC'97 Sound Device była zaznaczona jako ENABLED (włączona)... więc zrobiłem AUTO, może coś pomoże, pomyślałem.
Nie pomogło.
To było 5 grudnia. Dzisiaj powtórzyłem to, i z AUTO przełączyłem na ENABLED. I nadal nie wykrywa żadnych urządzeń Audio...
- XMan
Kruciatus
- jakimi programami sprawdzałeś jaką masz kartę dźwiękową, płytę główną oraz mikroukład płyty głównej ?
Jaki masz Service Pack ?
Zainstalowałeś 7-Zip ?
Prawidłowo wypakowałeś oraz zainstalowałeś pobrane pliki/sterowniki ?
Chyba nie
Masz starego, lewego albo nie aktualnego WinRAR-a :
i nic nie rozumiesz
- jakimi programami sprawdzałeś jaką masz kartę dźwiękową, płytę główną oraz mikroukład płyty głównej ?
Jaki masz Service Pack ?
Zainstalowałeś 7-Zip ?
Prawidłowo wypakowałeś oraz zainstalowałeś pobrane pliki/sterowniki ?
Chyba nie

Masz starego, lewego albo nie aktualnego WinRAR-a :
Znowu ten sam błąd.
Co ciekawe, podczas instalacji pisze Aktualizuj, innej opcji nie ma. A ja chyba nie mam aktualizować?
i nic nie rozumiesz

-
- Reklama