System Operacyjny na zewnętrznym dysku twardym?

Wszystko co dotyczy systemów operacyjnych Windows, Unix, Mac OS i innych
parox

Użytkownik

Post14 lip 2010, 19:59

Witam.

Jako iż nie mogę sobie poradzić bądź też nie ma sposobu na wewnętrzne dyski w którymś z moich laptopów tak jak z problemem pisałem tutaj, piszę z zapytaniem czy jest możliwość jakiegokolwiek wykorzystania zewnętrznego dysku twardego podłączanego poprzez USB do laptopa? W ustawieniach BIOS, mam ustawione czytanie z USB HDD:
Obrazek

Dwa dni temu zainstalowałem na dysku Ubuntu. Próbując bootować system w moim laptopie, nic się nie dzieje. Tylko znacznik Insert ( _ ) mruga w rogu ekranu. Czy ja coś może robię źle? Jest jakiś sposób by zbootować system z dysku zewnętrznego?

Dzięki za informację.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 lip 2010, 00:01

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

parox

Użytkownik

Post15 lip 2010, 00:33

Niestety oba narzędzia nie nagrają mi bootowalnego systemu na dysk. Tworzą one tylko instalator bądź system przywracania z Windows Visty. Instalatory bądź programy utility są mi zbędne gdyż potrzebuję prawowity system. Nie ma czegoś innego?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 lip 2010, 01:06

Odepnij wszystkie inne dyski i wpierw spróbuj zainstalować samego Grub'a => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Instrukcja instalacji Ubuntu na zewnętrznym dysku twardym
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Systemy operacyjne”