Problem z migajacymi oknami w Windows 7 x64
-
@XMan
Płyta główna Gigabyte GA-970A-UD3 procesor Phenom II X4 955 niepodkręcany bo nie ma takiej potrzeby.
Nie bardzo pasuje do mojego problemu twój link do poradnika. Sterowniki owszem maja znaczenie bo bez nich Aero Glas nie działa, ale nie gdy wcześniej wszystko działało i teraz raptem są problemy a sterowników nie zmieniałem od marca od tamtego czasu jak pisałem wcześniej
Instalowałem starsze i było tak samo, a na 296.10 działałem od marca i było ok aż do teraz gdy od kilku dni mam ten problem więc skoro wtedy ich nie miałem, a są teraz tzn że to wina systemu a nie sterownika
seba86mu
Piszesz o ustawieniach 3D ja mam ten program konfiguracyjny po angielsku jakbyś to pokazał na screenie to było by mi łatwiej znaleźć. Bo ani na rozwiniętej liście czy też po od ptaszkowaniu pola "Show only found program on this computer" pod lista nie ma tam nic tyczącego się pliku dwm.exe
Jeżeli chodzi o ustawienia w tym NVIDIA Control Panel to ja tam raczej nic nigdy nie zmieniam bo po co nie wiem nawet jak te ustawienia zresetować profilaktycznie by sie upewnić czy to nie one powodują problemy czy można to zrobić tylko reinstalując sterownik
Płyta główna Gigabyte GA-970A-UD3 procesor Phenom II X4 955 niepodkręcany bo nie ma takiej potrzeby.
Nie bardzo pasuje do mojego problemu twój link do poradnika. Sterowniki owszem maja znaczenie bo bez nich Aero Glas nie działa, ale nie gdy wcześniej wszystko działało i teraz raptem są problemy a sterowników nie zmieniałem od marca od tamtego czasu jak pisałem wcześniej
Instalowałem starsze i było tak samo, a na 296.10 działałem od marca i było ok aż do teraz gdy od kilku dni mam ten problem więc skoro wtedy ich nie miałem, a są teraz tzn że to wina systemu a nie sterownika
seba86mu
Piszesz o ustawieniach 3D ja mam ten program konfiguracyjny po angielsku jakbyś to pokazał na screenie to było by mi łatwiej znaleźć. Bo ani na rozwiniętej liście czy też po od ptaszkowaniu pola "Show only found program on this computer" pod lista nie ma tam nic tyczącego się pliku dwm.exe
Jeżeli chodzi o ustawienia w tym NVIDIA Control Panel to ja tam raczej nic nigdy nie zmieniam bo po co nie wiem nawet jak te ustawienia zresetować profilaktycznie by sie upewnić czy to nie one powodują problemy czy można to zrobić tylko reinstalując sterownik
- XMan
Nie podałeś jeszcze jaką masz pamięć ?
W Menedżerze urządzeń są jakieś żółte wykrzykniki lub znaki zapytania ?
-
XMan pisze:Nie podałeś jeszcze jaką masz pamięć ?
Nie w menadżerze urządzeń nie ma żadnych znaków zapytania. A pamięci mam Corsair XMS3 3x2GB 1600Mhz
- seba86mu
aen pisze:Piszesz o ustawieniach 3D ja mam ten program konfiguracyjny po angielsku
W takim razie pobierz i zainstaluj polską wersję sterownika -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
aen pisze:jakbyś to pokazał na screenie to było by mi łatwiej znaleźć.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
1 -> Ustawienia 3D
2 -> zakładka Ustawienia programu
3 -> z listy wybierz Desktop Windows Manager
4 -> daj screen z zakładki Ustawienia globalne
5 -> co tutaj masz do wyboru (co obecnie jest ustawione) ?
6 -> czy te ustawienia są aktywne ?
- XMan
J/w.
Prawidłowa deinstalacja sterowników do karty graficznej NVIDIA:
1. Odinstaluj sterowniki NVIDIA (wszystko).
2. Odinstaluj ręcznie folder NVIDIA z dysku C.
3. Przeczyść komputer np. programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Zainstaluj sterowniki do swojej płyty głównej tzw. Chipset:
5. Zainstaluj nowszą lub starszą wersję sterowników do karty graficznej.
Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer...
Można jeszcze dokładniej, u mnie to wystarcza
A co nie możesz sprawdzić, ile to kosztuje czasu itd ?
Możesz się pobawić kilka minut ?
Nie wiesz to jest podobnie jak na Windows XP:
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na swoim systemie nie musisz wyłączać wszystkiego tylko zalecane...
Robiłem to "zielonemu" koledze na laptopie z Windows 7, rok czasu brak problemów i jest zadowolony
Prawidłowa deinstalacja sterowników do karty graficznej NVIDIA:
1. Odinstaluj sterowniki NVIDIA (wszystko).
2. Odinstaluj ręcznie folder NVIDIA z dysku C.
3. Przeczyść komputer np. programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć :
4. Zainstaluj sterowniki do swojej płyty głównej tzw. Chipset:
5. Zainstaluj nowszą lub starszą wersję sterowników do karty graficznej.
Po każdej instalacji w/w uruchom ponownie komputer...
Można jeszcze dokładniej, u mnie to wystarcza

Nie bardzo pasuje do mojego problemu twój link do poradnika.
A co nie możesz sprawdzić, ile to kosztuje czasu itd ?
Możesz się pobawić kilka minut ?
Nie wiesz to jest podobnie jak na Windows XP:
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :
Na swoim systemie nie musisz wyłączać wszystkiego tylko zalecane...
Robiłem to "zielonemu" koledze na laptopie z Windows 7, rok czasu brak problemów i jest zadowolony

-
seba86mu
Nie ma u mnie listy 2.Select to preferent graphics proceor for this program" pewnie to ma związek z zainstalowana w komputerze karta graficzną ,a co do opcji to mam je tak samo ustawione jak na twoim screenie nic tam nie było ruszane, a samo się raczej nic nie przestawiło.
XMan
Sterowniki do chipsetu mam zainstalowane ze strony producenta AMD na stronie producenta płyty są stare już
Taka zmiana efektów wizualnych raczej ma sens na jakimś słabszym sprzęcie ale na takich to raczej Windows XP sie instaluje
To czyszczenie po deinstalacji sterownika graficznego powiem ci że nie wiele daje bo można zrestartować komputer a to co było usunięte znowu wraca w przypadku czyszczenia programem jak Drive Sweeper bo moim zdaniem CCleaner jest niedokładny raz to sprawdzałem skanując innym programem który głębiej skanuje rejestr i sporo tego bałaganu wywaliło nie pamiętam nazwy tego programu może ty znasz inny soft tego typu który robi to dokładniej???
Nie ma u mnie listy 2.Select to preferent graphics proceor for this program" pewnie to ma związek z zainstalowana w komputerze karta graficzną ,a co do opcji to mam je tak samo ustawione jak na twoim screenie nic tam nie było ruszane, a samo się raczej nic nie przestawiło.
XMan
Sterowniki do chipsetu mam zainstalowane ze strony producenta AMD na stronie producenta płyty są stare już
Taka zmiana efektów wizualnych raczej ma sens na jakimś słabszym sprzęcie ale na takich to raczej Windows XP sie instaluje
To czyszczenie po deinstalacji sterownika graficznego powiem ci że nie wiele daje bo można zrestartować komputer a to co było usunięte znowu wraca w przypadku czyszczenia programem jak Drive Sweeper bo moim zdaniem CCleaner jest niedokładny raz to sprawdzałem skanując innym programem który głębiej skanuje rejestr i sporo tego bałaganu wywaliło nie pamiętam nazwy tego programu może ty znasz inny soft tego typu który robi to dokładniej???
- seba86mu
aen pisze:a co do opcji to mam je tak samo ustawione jak na twoim screenie
Ja prosiłem o screen z zakładki Global settings oznaczonej 4.
- XMan
Tu chodzi tylko o sprawdzenie co nie wymaga dużo pracy i bez żadnego ryzyka ponieważ możesz w każdej chwili
i to szybko ponownie zaznaczyć oraz powrócić do poprzednich ustawień.
Jak:
DWM.exe
Microsoft Corporation
opis:
Proces odpowiedzialny za efekty graficzne systemów Windows Vista oraz 7 - animacje, przeźroczystości, Areo.
Już nie ma tak dobrego informatyka na tym forum oraz innych co są w Microsoft Corporation...
Jesteś lepszy i mówisz że nie warto kliknąć kilka razy - OK to trudno

-
seba86mu proszę nie wiem co ty tam chcesz zobaczyć skoro mowie ze ja tych ustawień nigdy nie zmieniam
XMan nie mówię że nie warto bo wyłączałem całkiem proces dwm.exe i nie było problemu to jaki wniosek co sprawia problem Menadżer sesji menadżera okien Pulpitu. Wystarczy wyłączyć wspominana usługę i włączyć ją ponownie żeby problem wystąpił.
Jeżeli o te opcje dostosowujące wygląd systemu chodzi to problem dalej jest po zaznaczeniu tylko tych opcji co są zaznaczone na screenie
XMan nie mówię że nie warto bo wyłączałem całkiem proces dwm.exe i nie było problemu to jaki wniosek co sprawia problem Menadżer sesji menadżera okien Pulpitu. Wystarczy wyłączyć wspominana usługę i włączyć ją ponownie żeby problem wystąpił.
Jeżeli o te opcje dostosowujące wygląd systemu chodzi to problem dalej jest po zaznaczeniu tylko tych opcji co są zaznaczone na screenie
- seba86mu
aen pisze:seba86mu proszę nie wiem co ty tam chcesz zobaczyć skoro mowie ze ja tych ustawień nigdy nie zmieniam
Proszę Cię zmień ton, bo Ty mi tutaj łaski nie robisz, że wrzucisz screen.
To ja tutaj siedzę i marnuję swój cenny czas aby Ci pomóc. Jeżeli wiesz wszystko najlepiej, to po co w ogóle zakładasz tutaj ten temat. Każda próba podpowiedzi jest tutaj przez Ciebie podważana.
Ambient occlusion ustaw na On.
-
seba86mu
Skoro cię to uraziło to Przepraszam tylko nie bardzo rozumiem co ten screen miał pokazać
Nie nie wiem wszystkiego najlepiej tylko nie traktujcie mnie jak takiego kompletnie zielonego co nic nie wie doceniam chęć pomocy
Nie ma "On" jest tylko "Quality" "Performace" to jest stawienie odpowiedzialne za oświetlenie w grach
Skoro cię to uraziło to Przepraszam tylko nie bardzo rozumiem co ten screen miał pokazać
Nie nie wiem wszystkiego najlepiej tylko nie traktujcie mnie jak takiego kompletnie zielonego co nic nie wie doceniam chęć pomocy
seba86mu pisze:Ambient occlusion ustaw na On.
Nie ma "On" jest tylko "Quality" "Performace" to jest stawienie odpowiedzialne za oświetlenie w grach
- seba86mu
Ustaw na Performance, ale spróbuj również z Quality.
Jeżeli to nic w ogóle nie pomoże zmień z powrotem na Off.
Jakie domyślnie programy uruchamiają Ci się wraz z systemem (jakie pracują w tle) ?
Jeżeli to nic w ogóle nie pomoże zmień z powrotem na Off.
Jakie domyślnie programy uruchamiają Ci się wraz z systemem (jakie pracują w tle) ?
-
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników < Uruchamiane programy a co do tego ustawienia Abient Occlusion to nic się nie zmienia jak ustawiam "Performace" "Qulity"
Szukałem procedur naprawczych tej usługi "Menadżera okien pulpitu" bo skoro sterowniki sprawdzone ustawienia w Nvidia Control Panel też to nasuwa się wniosek że to ta usługa odpowiedzialna za wygląd systemu interfejs Aero Glass + przezroczystość jest problemem ale przeglądając Googla nie znalazłem żadnych procedur naprawczych tej usługi robiłem nawet sfc /scannow i nic wg tego narzędzia żadne pliki systemu nie są uszkodzone.
Szukałem procedur naprawczych tej usługi "Menadżera okien pulpitu" bo skoro sterowniki sprawdzone ustawienia w Nvidia Control Panel też to nasuwa się wniosek że to ta usługa odpowiedzialna za wygląd systemu interfejs Aero Glass + przezroczystość jest problemem ale przeglądając Googla nie znalazłem żadnych procedur naprawczych tej usługi robiłem nawet sfc /scannow i nic wg tego narzędzia żadne pliki systemu nie są uszkodzone.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2012, 18:19 przez aen, łącznie zmieniany 2 razy.
- seba86mu
AQQ masz w autostarcie systemu ?
Wyrzuć AQQ z autostartu i uruchom ponownie komputer i nie włączaj AQQ. Sprawdź.
Nie korzystasz z programu FRAPS ?
Wyrzuć AQQ z autostartu i uruchom ponownie komputer i nie włączaj AQQ. Sprawdź.
Nie korzystasz z programu FRAPS ?
-
seba86mu
Prosiłeś o programy uruchomione w tle.
Nie AQQ uruchamiam później ja bym winił raczej tę usługę DWM.exe niż jakiś inny program. Zanim założyłem temat na tym forum robiłem rożne kombinacje min zamykałem komunikator AQQ i nic problem dalej był
Tak używam Frapsa ale jest on jak widać na screenie we wcześniejszym poście wyłączony
Nie jestem zwolennikiem robienia formata od tak ale powoli mam to ochotę zrobić i mieć z głowy, ale z jednej strony chętnie bym się dowiedział w czym tkwi problem dlatego chciałbym go uniknąć
Prosiłeś o programy uruchomione w tle.
Nie AQQ uruchamiam później ja bym winił raczej tę usługę DWM.exe niż jakiś inny program. Zanim założyłem temat na tym forum robiłem rożne kombinacje min zamykałem komunikator AQQ i nic problem dalej był
Tak używam Frapsa ale jest on jak widać na screenie we wcześniejszym poście wyłączony
Nie jestem zwolennikiem robienia formata od tak ale powoli mam to ochotę zrobić i mieć z głowy, ale z jednej strony chętnie bym się dowiedział w czym tkwi problem dlatego chciałbym go uniknąć
-
- Reklama