Problem z poprawnym uruchomieniem komputera

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post02 lip 2012, 13:20

Kurczę dopiero dziś miałem czas zajrzeć do komputera chciałem spytać o coś odnośnie tej instrukcji reperacji nakładkowej otóż ja mam windows XP i nie mam możliwości pominięcia wpisania klucza rejestracyjnego (chyba że o czymś nie wiem) czy w takim razie mam wpisać klucz?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post02 lip 2012, 13:33

czy w takim razie mam wpisać klucz?

No tak.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post02 lip 2012, 14:05

Chomik + zmodyfikowany system tak więc wpisanie prawidłowego klucza może nie pomóc :(
System oryginalny :?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post02 lip 2012, 15:39

System oryginalny :faja:
Gwoli ścisłości (Sorry że tak o wszystko pytam ale wolę się upewnić)
najpierw daje to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
no i później się tam instaluje: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ale po chwili restartuje komputer i co mam wtedy zrobić nie odpalać już płyty prawda? Proces się zakończył i finito czy mam zrobić coś jeszcze?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post02 lip 2012, 17:14

ale po chwili restartuje komputer i co mam wtedy zrobić nie odpalać już płyty prawda? Proces się zakończył i finito czy mam zrobić coś jeszcze?

Prawdopodobnie tak. Jednak gdyby nadal były problemy to podaje kolejny link tym razem przystosowany pod Windows`a XP -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post02 lip 2012, 20:22

No niestety zrobiłem reparację według powyższej metody niestety błąd eksploratora windows dalej wyskakuje zaznaczam jednak że dzieje się tak tylko w tym folderze o którym wspominałem wcześniej na innych nie spotkałem się z tym błędem

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post02 lip 2012, 21:45

samel15 pisze:No niestety zrobiłem reparację według powyższej metody niestety błąd eksploratora windows dalej wyskakuje zaznaczam jednak że dzieje się tak tylko w tym folderze o którym wspominałem wcześniej na innych nie spotkałem się z tym błędem

A dużo masz tam tej muzyki? Jeśli tak to przerzuć folder na inną partycję.

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post02 lip 2012, 22:24

Jest tego sporo, ale mam skuteczniejszy pomysł tylko dlaczego ja na niego wcześniej nie wpadłem. Usunę cały folder. Przypomniało mi się że mam cały spakowany ten folder w zapasie bo przerzucałem go koledze. Mam nadzieję że to pomoże bo u niego nie było żadnych błędów.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post02 lip 2012, 22:33

samel15 pisze:Jest tego sporo, ale mam skuteczniejszy pomysł tylko dlaczego ja na niego wcześniej nie wpadłem. Usunę cały folder. Przypomniało mi się że mam cały spakowany ten folder w zapasie bo przerzucałem go koledze. Mam nadzieję że to pomoże bo u niego nie było żadnych błędów.

W takim wypadku to doskonałe wyjście ;) . Folder ten jest uszkodzony i dlatego powoduje takie problemy.

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post02 lip 2012, 23:44

Ok problem z tym folderem wydaje się być zażegnany

Acha mam jeszcze pytanie odnośnie myszy i klawiatury, ostatnio jak grałem zauważyłem że czasami komputer wykonuje czynności jakich ja nie zatwierdziłem kliknięciem np na klawiaturze tzn. np jak jadę samochodem to auto skręca mi w prawo pomimo iż nie wcisnąłem ,,D" który odpowiada za skręcanie. I teraz czy może to być jakiś błąd w kompie, czy po prostu mam wysłużoną klawiaturę.

A znasz odpowiedź moze na to pytanie??

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post03 lip 2012, 13:52

Acha mam jeszcze pytanie odnośnie myszy i klawiatury, ostatnio jak grałem zauważyłem że czasami komputer wykonuje czynności jakich ja nie zatwierdziłem kliknięciem np na klawiaturze tzn. np jak jadę samochodem to auto skręca mi w prawo pomimo iż nie wcisnąłem ,,D" który odpowiada za skręcanie. I teraz czy może to być jakiś błąd w kompie, czy po prostu mam wysłużoną klawiaturę.

Jeśli problem nie znikł po naszych czynnościach to na próbę sprawdź, czy sytuacja jest taka sama na innej klawiaturze (podejrzewam wysłużenie).

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post04 lip 2012, 19:30

Wystarczyło ją dokładnie przeczyścić wszystko teraz działa :D

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post04 lip 2012, 20:43

samel15 pisze:Wystarczyło ją dokładnie przeczyścić wszystko teraz działa :D

Tak też podejrzewałem. Pewnie drobiny jedzenia blokowały"odklikniecie".

Awatar użytkownika
samel15

Użytkownik

Post15 lip 2012, 19:32

Dzisiaj wystąpił u mnie jakiś błąd niestety sam go nie widziałem, stało się to podczas oglądania filmu w pewnym momencie pojawił się niebieski ekran i pisało coś o problemie z pamięcią niestety nie wiem co dokładnie bo nie widziałem tego. Po zrestartowaniu komputera ekran robił się czarny zaraz przed załadowaniem do systemu. Zrobiłem reparację nakładkową i wszystko wygląda raczej ok. Daje jednak logi z OTL proszę o przejrzenie i o ewentualne dalsze wskazówki.
OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post15 lip 2012, 20:53

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src={referrer:source?}
IE - HKU\S-1-5-21-1645522239-1482476501-839522115-1004\..\SearchScopes,DefaultScope = ????
@Alternate Data Stream - 153 bytes -> C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:07BF512B
@Alternate Data Stream - 123 bytes -> C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP:587EB586

:Files
C:\WINDOWS\Temp
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TEMP
C:\TEMP
RECYCLER /alldrives
C:\WINDOWS\tasks\*.*
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\Ask

:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\GloballyOpenPorts\List]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm.

Optymalizacja.

Jeśli jej pragniesz to podaj log z Autoruns -> http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”