Co myślisz ?
Trzeba wykluczyć sprawę z kościami RAM. Nie zamierzasz tego wykonać, tak, jak pisałeś wiec temat traktuje za zakończony.
Co myślisz ?
kominekl pisze:
Trzeba wykluczyć sprawę z kościami RAM. Nie zamierzasz tego wykonać, tak, jak pisałeś wiec temat traktuje za zakończony.
manitu pisze:Rozumiem i boleję nad tym, ale nie mogę niestety tego zrobić.
kominekl pisze:
Temat można zamknąć?
manitu pisze:kominekl pisze:
Temat można zamknąć?
Na razie nie, jeszcze się zastanowię nad tymi kośćmi dobrze ?
kominekl pisze:
Problem z systemem operacyjnym (konieczność użycia Konsoli Odzyskiwania) lub problem ze sprzętem, typu jedna z kości RAM wadliwa.
Chociaż pisałem dwukrotnie, że sam nie ruszam sprzętu, nigdy tego nie robiłem bo się na tym znam dość słabo i powierzam to co najwyżej jedynie obsłudze serwisu branżowego jeśli już, to Ty zakładasz że to jest wina kości RAM-u i basta !
kominekl pisze:Diagnostyka polega na wykluczaniu hipotez. Tej nie wykluczymy - każdy ma kiedyś swój pierwszy raz, a akurat to zadanie jest dość banalne.
Może dla ciebie to błahe, ale nie dla mnie.
Nie chcesz mówić o szczegółach, co i jak, odrzucasz moje sugestie oraz fakty które przytaczam, więc się nie dziw że tak to odbieram.
Chyba, że jednak napiszesz na czym polega dokładnie i ze wszelkimi tego okolicznościami to zresetowanie jednej z kości RAM ?
Bo jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach, których unikasz a im więcej ich podasz, tym większe są szanse na pozytywny efekt tego.
Zrobię inaczej, i to jest jak najbardziej realne. Zaniosę "budę" do serwisu i dołożę jeszcze więcej pamięci operacyjnej RAM co szczerze od dawna planowałem jeszcze na tej budzie i tym systemie bo pomału przenoszę się na nowszy system - do 1024 MB - jak myślisz wystarczy ?
I przy okazji każę wyjąć, jedną z tych kostek, by ją zresetować tak bo o to tu głównie chodzi, tak ?
Przy okazji jedna taka kostka ile zawiera tej pamięci ?
kominekl pisze:Nie. Chodzi o sprawdzenie zachowywania się komputera - czy błąd występuję wyjmując jedną z kości, a potem drugą.
Zależy od gości, jeśli masz 2 kości i łączną pamięć 1GB, więc 1024 MB / 2 = 512 MB.
A czy da się stwierdzić inaczej czy dana kostka jest wadliwa i ją najwyżej wymienić... ?
Zatem chcąc zwiększyć, muszę dołożyć jeszcze 2 po 256 to razem 4..., albo wywalić to i dać 2 x 512 MB ?
kominekl pisze:Nie. Na tym polegają testy.
Raczej ta druga opcja.
A jak to jest z samymi kostkami, czy między tymi 256 a 512 jest jakowaś różnica ?
Czyli jeśli chciałbym mieć nawet 4 Giga RAM-u to musiałbym wziąć 2x2GB tak ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości