Dobrze, ale czy jeśli teraz mam te kostki DRAM typu DDR, to mogę je wymienić na inny typ np. DDR 2 powiedzmy 2x 512 lub 2x 1 GB pod tę platformę i wersję systemu oraz sprzętu, procesora itp. ?
I czy w ogóle mogę całkiem te układy RAM wymienić na nowe ?
Czy to będzie miało wpływ na wszystko inne, na dane itd. ta wymiana ? Oczywiście poza zwiększeniem miejsca w pamięci i przyspieszeniem.
Co konkretnie radzisz ?
Przypadkowy błąd systemu
- djarta
- Kontaktowanie:
Przypadkowy błąd systemu
Dobrze, ale czy jeśli teraz mam te kostki DRAM typu DDR, to mogę je wymienić na inny typ np. DDR 2 powiedzmy 2x 512 lub 2x 1 GB pod tę platformę i wersję systemu oraz sprzętu, procesora itp. ?
Możesz, wg. tego:
- Dual Channel DDR/DDR2 memory technology*
- 2 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDR2 667/533 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 2GB
- 2 x DDR DIMM slots
- Supports DDR400/333/266 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 2GB
Na allegro znajdziesz odpowiednie.
Np. takie cos: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I czy w ogóle mogę całkiem te układy RAM wymienić na nowe ?
Tak.
Czy to będzie miało wpływ na wszystko inne, na dane itd. ta wymiana ? Oczywiście poza zwiększeniem miejsca w pamięci i przyspieszeniem.
Podstawy, poczytaj w google. Po wymianie pamięci RAM nie ma żadnego wpływu na dane itp.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Przypadkowy błąd systemu
djarta pisze:Podstawy, poczytaj w google.
Może, gdy usłyszy to od kogoś innego, niż ode mnie to wreszcie zrozumie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama