Zacinajacy sie pc i za maloło wydajny

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post26 lip 2013, 11:13

XMan pisze:
kryspiss pisze:SIEMKA ehh nie dziala link do antyvirusa:( tak pisze nie wiem czy potrzebnie :)
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... rus-p6.htm

Pobierz --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Obrazek

Ja również polecam rejestrację. Naprawdę warto! :)
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

kryspiss

Użytkownik

Post29 sie 2013, 21:41

Witam ponownie panów specjalistów :)nie zaczynam nowego tematu bo znowu chodzi o to samo:)
mam prozbe pomozecie mi znaleść najlepszy sterownik do :
mam taka plyte glowna Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . komputer taki leżący hp copaq dc5700 ferm factor . potrzebuje najlepszego sterownika do dzwięku grafiki i moze jakis DirectX ,czy może być ten sam co wyżej . do dzwięku juz jakis mam ale wiem ze wasze podpowiedzi są dużo trafniejsze niż moje . ps pc trafił mi się tanio temu taki kupiłęm :PP z góry dziękuje

-- 29 sie 2013, 21:41 --

WindowsXp :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post30 sie 2013, 20:32

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

kryspiss

Użytkownik

Post30 sie 2013, 22:16

Dziękuje nie wiem co bym bez was zrobił . narazie wyskakują mi błędy z powodu braku plików dll ,chyba muszę zainstalowac najnowszego windowsa teraz mam org klucz to bd dobrze tak myślę jak nie bd działac to naepno napisze bardzo ci dziękuje:)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post31 sie 2013, 23:08

kryspiss pisze:Dziękuje nie wiem co bym bez was zrobił . narazie wyskakują mi błędy z powodu braku plików dll ,chyba muszę zainstalowac najnowszego windowsa teraz mam org klucz to bd dobrze tak myślę jak nie bd działac to naepno napisze bardzo ci dziękuje:)

Czekamy ;) .

kryspiss

Użytkownik

Post12 wrz 2013, 22:43

Witam. jak zwykle potrzebuję waszej pomocy. Sprawy maja się tak nie mogłem zainstalować stera z podanej stronki (wyskakują mi jakieś błędy z dll: 1- nie znaleziono punktu wyjścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll. 2 nie zna...... QueryFullProcessImageNameA w bibliotece Kernel32.dll reszte ponaprawiałem bo brakowalo masę innych dll . ) ściągnąłem inny sterownik do grafiki działa ale czuje ze jest słabszy ,i pytanie czy sterownik do grafiki może mieć 14-20mb ,mniej jak ster do karty dzwiękowej ? no i teraz podsumuje o co mi chodzi :
-Mam windowsa mx rgb tymczasowo i chciałem zainstalować normalnego windowsa xp profesional sp3 pl i wpisać swój klucz do niego żeby było wszystko w porządku . Ściągnąłem tego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wrzuciłem go na pendriva przez specjalny program zainstalowałem i lipa sterownik dalej nie poszedł pc chodził gorzej niż wcześniej (( ehh dodam ze znalazłem dokladniejsza stronke ze sterami Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale sterownik w sumie ten sam . no i nie wiem co robić chciał bym chociaż raz wgrać wszystko żeby było tak jak ma byc kompatybilne ze sobą w 100% , na początek może pomożecie mi znaleść najlepszego windowsa dla mnie takiego żebym mógł wprowadzić swój key i żeby wszytko było ok ,a może macie jakieś lepsze pomysły co do windowsa np coś podobnego do tego mx jest on wydajniejszy, szybszy i ładniej wygląda niż normalny ,tylko jest troche za stary nie można zainstalować na nim niektórych programów itp. i nie wiem czy jest legalny co gorsza . no to narazie na tyle to musze zrobic jako pierwsze moj pc i na naklejce pisze tak Windows xp profsional hp kod kreskowy i klucz
nizej
hp compaq dc5700 S mall from factor
hp compaq dc5700 sff base unti all
hp s/n czc7445s9q
p/n ew290av
z gory dziekuje pozdrawiam XD

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post13 wrz 2013, 21:06

kryspiss pisze:Witam. jak zwykle potrzebuję waszej pomocy. Sprawy maja się tak nie mogłem zainstalować stera z podanej stronki (wyskakują mi jakieś błędy z dll: 1- nie znaleziono punktu wyjścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll. 2 nie zna...... QueryFullProcessImageNameA w bibliotece Kernel32.dll reszte ponaprawiałem bo brakowalo masę innych dll . ) ściągnąłem inny sterownik do grafiki działa ale czuje ze jest słabszy ,i pytanie czy sterownik do grafiki może mieć 14-20mb ,mniej jak ster do karty dzwiękowej ? no i teraz podsumuje o co mi chodzi :
-Mam windowsa mx rgb tymczasowo i chciałem zainstalować normalnego windowsa xp profesional sp3 pl i wpisać swój klucz do niego żeby było wszystko w porządku . Ściągnąłem tego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wrzuciłem go na pendriva przez specjalny program zainstalowałem i lipa sterownik dalej nie poszedł pc chodził gorzej niż wcześniej (( ehh dodam ze znalazłem dokladniejsza stronke ze sterami Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale sterownik w sumie ten sam . no i nie wiem co robić chciał bym chociaż raz wgrać wszystko żeby było tak jak ma byc kompatybilne ze sobą w 100% , na początek może pomożecie mi znaleść najlepszego windowsa dla mnie takiego żebym mógł wprowadzić swój key i żeby wszytko było ok ,a może macie jakieś lepsze pomysły co do windowsa np coś podobnego do tego mx jest on wydajniejszy, szybszy i ładniej wygląda niż normalny ,tylko jest troche za stary nie można zainstalować na nim niektórych programów itp. i nie wiem czy jest legalny co gorsza . no to narazie na tyle to musze zrobic jako pierwsze moj pc i na naklejce pisze tak Windows xp profsional hp kod kreskowy i klucz
nizej
hp compaq dc5700 S mall from factor
hp compaq dc5700 sff base unti all
hp s/n czc7445s9q
p/n ew290av
z gory dziekuje pozdrawiam XD

Nie wiem, w czym problem - grafika, czy co?

kryspiss

Użytkownik

Post14 wrz 2013, 19:32

Ehh no tak, grafika nie mogę zainstalować prawidłowego stera z tej strony przez te błędy i mam jakiś zastępczy nawet nie wiem skąd go ściągnąłem przypadek , no i system nie wiem jaki wgrać ,bo ten co ściągnąłem ba swój klucz ,a ja bym chciał miec wszystko zgodnie z wymaganiami microsoft , lub moze byc jakis windows podobny do tego mx tylko ze z sp3 bo ten ma sp2.
ps mam zainstalowanego windowsa z sp3 i stery dalej nie działają
dzięki :D

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post15 wrz 2013, 09:05

kryspiss pisze:Ehh no tak, grafika nie mogę zainstalować prawidłowego stera z tej strony przez te błędy i mam jakiś zastępczy nawet nie wiem skąd go ściągnąłem przypadek , no i system nie wiem jaki wgrać ,bo ten co ściągnąłem ba swój klucz ,a ja bym chciał miec wszystko zgodnie z wymaganiami microsoft , lub moze byc jakis windows podobny do tego mx tylko ze z sp3 bo ten ma sp2.
ps mam zainstalowanego windowsa z sp3 i stery dalej nie działają
dzięki :D

Nadal nie rozumiem o co chodzi.

kryspiss

Użytkownik

Post15 wrz 2013, 21:50

Witam^^ chodzi nadal o grafikę gdyż nie moge zainstalować żadnego sterownika poprawnie przez błędy a których wspominałem wyżej
pozdrawiam

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post16 wrz 2013, 18:26

kryspiss pisze:Witam^^ chodzi nadal o grafikę gdyż nie moge zainstalować żadnego sterownika poprawnie przez błędy a których wspominałem wyżej
pozdrawiam

Tylko grafikę?

kryspiss

Użytkownik

Post18 wrz 2013, 00:07

hehe Tak Głownie to chodzi o grafike,
A drugi problem to: potrzeba mi windowsa takiego żeby pasował klucz z mojego pc :D :D nie wiem skąd mogę go pobrać

-- 18 wrz 2013, 00:07 --

przepraszam za puzną odpowiedz ale nie było mnie w domu.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post18 wrz 2013, 13:58

A drugi problem to: potrzeba mi windowsa takiego żeby pasował klucz z mojego pc :D :D nie wiem skąd mogę go pobrać

Nie realne. Nie namawiam do niczego, ale użyj aktywatora po prostu.

hehe Tak Głownie to chodzi o grafike,

Teraz pytanie, czemu nie możesz po prostu reinstalować sterownika do karty graficznej?

kryspiss

Użytkownik

Post19 wrz 2013, 01:20

Ehh przepraszam nie wiem czmu tego nie zrobiłem w sumie chodzi o aktywator ,pokickało mi się troszkę .
a co do stera to reinstalowałem kilka razy ściągałem kupę sterowników próbowałem z różnymi i w każdym bylo coś nie tak.
w jednym ,że system nie spełnia wymagań ,oczywiście ściągane pod xp 32bit w drugim rospakuję ale nie zainstaluje przez jakieś błedy zas następny zainstaluję się tylko jest strasznie słaby to znaczy że jak przeciągam okno to robią się takie klatki lub jak chcę odpalic jakąś gre pisze żę nie ma 3d (nie pamietam juz co dokładnie pisało ) oczywiście directx był instalowany i reinstalowany . i tak o to mam ten sterownik ,który niby działa ale "nie jest dopasowany w pełni "... czasami sie zacina itp . ale mniejsza o to może jakoś poradze sobie z nim ,nie bd wam już zawracał głowy takimi głupstwami, myślałem ze mieliście może doczynienia z to karta . dzieki za aktywatora i wielkie sorry za to . Jeżeli pozwolicie napisze jak bd potrzebował pomocy przy kupnie karty graficznej do tego pc, ,bo ta która posiadam jest zintegrowana i może przez to takie problemy nie ma co wymagać od niej bóg wie czego ^^ . dzieki za wszystko . :D tak na koniec może znacie jakieś linki które warto odwiedzić by czegoś sie nauczyć do ebook-ów na temat komputerów i elektroniki dla początkujących Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2013, 13:19

w jednym ,że system nie spełnia wymagań ,oczywiście ściągane pod xp 32bit w drugim rospakuję ale nie zainstaluje przez jakieś błedy zas następny zainstaluję się tylko jest strasznie słaby to znaczy że jak przeciągam okno to robią się takie klatki lub jak chcę odpalic jakąś gre pisze żę nie ma 3d (nie pamietam juz co dokładnie pisało ) oczywiście directx był instalowany i reinstalowany . i tak o to mam ten sterownik ,który niby działa ale "nie jest dopasowany w pełni "... czasami sie zacina itp . ale mniejsza o to może jakoś poradze sobie z nim ,nie bd wam już zawracał głowy takimi głupstwami, myślałem ze mieliście może doczynienia z to karta . dzieki za aktywatora i wielkie sorry za to . Jeżeli pozwolicie napisze jak bd potrzebował pomocy przy kupnie karty graficznej do tego pc, ,bo ta która posiadam jest zintegrowana i może przez to takie problemy nie ma co wymagać od niej bóg wie czego ^^ . dzieki za wszystko . :D tak na koniec może znacie jakieś linki które warto odwiedzić by czegoś sie nauczyć do ebook-ów na temat komputerów i elektroniki dla początkujących Pozdrawiam ;)

Karta jest raczej uszkodzona. Co do kursów to proponuję kursy w stylu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”