Witam mam problem z pc gdyż jest malo wydajny mam na mysli to ze jest jakis "zamulony" i wyciska z siebie za malo jak na swoje możliwości .Krotko mój pc:
procesor;Celeron 2.4 ghz
Ram:ddr 1gb
Karta graficzna :redeon 9550 112 mb (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników)raczej ta mysle ze z katra jest cos nie tak
system:xp
problem:filmy oglądane w przeglądarce się tną nawet jak są zbuforowane w całości np na yt czasami przeglądarka się muli takie micro przycięcia np te uśmieszki po prawej stronie nie chodzą płynie internet w miare raczej nie jest to jego winna filmy z tego samego źródła ściągane sa po 200-900kb/s
gry nie chodzą dobrze np diablo 2 chodzi dobrze ale gdy włączy się direct 3d to się okropnie tnie nfs most wanted na troche wysszych wymaganiach też jak zainstaluje nowsze kodeki z nowym odtwarzaczem również film się ścina teraz mam 321 i jest dobrze tylko ten trochę starszy kodek(xp kodek pack) flash i java oraz sterownik jest. bardzo proszę o pomoc ,może źle dobrałem sterownik do grafiki nie wiem ale to juz kturys format i system oraz sterownik . Dziekuję
Zacinajacy sie pc i za maloło wydajny
- seba86mu
kryspuss pisze:redeon 9550 112 mb
Zainstaluj ten sterownik => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... 0-p346.htm
Wcześniej oczywiście odinstaluj obecną wersję sterownika.
Zaktualizuj DirectX => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instrukcja => http://www.hotfix.pl/prawidlowa-instala ... c--a22.htm
-
directx zainstalowalem przed napisaniem na forum bo czytałem o tym i ktoś podał link i zaproponował dokładnie to .tylko tamten ma 101 mb który będzie lepszy?
ps dziękuje za odpowiedz .
spróbuje
-- 30 mar 2013, 00:40 --
kurcze zainstalowalem sterownik i directx i wydaj mi się ze chodzi lepiej minki po prawej stronie chodzą płynnie i filmy na yt jak by lepiej chodzą gdy daje na 240 p to dobrze ale gdy 360 p to dobrze chodzi na mini ekran a jak dam na full to takie swolnione tempo panuje na obrazie ale, może to wina internetu? dzisiaj nie mam gier zainstalowanych na pc wiec nie mam jak sprawdzi z d2 mam jedynie starcrafta. jutro sprawdzę i dam zanac puki co chyba działa i bardzo dziękuje za pomoc.
czy przyzna dla pana jakieś punkty za pomoc ?bo jestem nowy
ps; wcześniej miałem nawy sterownik ati catalist ,widocznie nie zawsze nowsze lepsze
ps dziękuje za odpowiedz .

-- 30 mar 2013, 00:40 --
kurcze zainstalowalem sterownik i directx i wydaj mi się ze chodzi lepiej minki po prawej stronie chodzą płynnie i filmy na yt jak by lepiej chodzą gdy daje na 240 p to dobrze ale gdy 360 p to dobrze chodzi na mini ekran a jak dam na full to takie swolnione tempo panuje na obrazie ale, może to wina internetu? dzisiaj nie mam gier zainstalowanych na pc wiec nie mam jak sprawdzi z d2 mam jedynie starcrafta. jutro sprawdzę i dam zanac puki co chyba działa i bardzo dziękuje za pomoc.

ps; wcześniej miałem nawy sterownik ati catalist ,widocznie nie zawsze nowsze lepsze
- XMan
Najnowsze sterowniki nie zawsze są najlepsze.
Zrób jeszcze tak:
1. Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Jeżeli masz dużo punktów przywracania systemu to wszystkie usuń za wyjątkiem ostatniego.
Odnośnie YouTube oraz innych sprawdź:
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza
Zainstaluj najnowszy Flash Player.
Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

Nie pomoże to
przełącz YouTube na HTML5:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na dole strony kliknij --> Dołącz do grona użytkowników wersji próbnej HTML5.
Zrób jeszcze tak:
1. Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :
kliknij aby powiększyć:
2. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
3. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Jeżeli masz dużo punktów przywracania systemu to wszystkie usuń za wyjątkiem ostatniego.
Odnośnie YouTube oraz innych sprawdź:
Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza
W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.
Zainstaluj najnowszy Flash Player.
Kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> odznacz lub zaznacz opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

Nie pomoże to
przełącz YouTube na HTML5:
Na dole strony kliknij --> Dołącz do grona użytkowników wersji próbnej HTML5.
-
Witam zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i filmiki na yt chadza tak samo trochę lepiej niż wcześniej może to wina mojego łącza próbowałem z przeglądarką 'html5' i tylko pogorszyła sprawę więc wróciłem do poprzedniej zaś reszta punktów pomogła gry chodzą lepiej taki mi się wydaje dziż zainstalowałem wow i wydaje mi sie ze chodzi dużo lepiej na większych detalach ogólnie pc działa lepiej BARDZO DZIĘKUJE
. A co do filmów yt może po prostu to net mi muli? a co pan myśli na podkręcenie karty poprzez program ati tools (nie znam się na tym temu ten program:P)
jeszcze raz dziękuje i tak już pc chodzi lepiej niż przedtem dużo lepiej . i dziękuje za życzenia i wzajemnie smacznego jajka

jeszcze raz dziękuje i tak już pc chodzi lepiej niż przedtem dużo lepiej . i dziękuje za życzenia i wzajemnie smacznego jajka

- XMan
Ram:ddr 1gb
A czy wiesz o tym że najnowsze przeglądarki podczas uruchomienia potrzebują więcej pamięci ?
Do tego odlicz antywirusa który potrzebuje jeszcze więcej, kartę graficzną, inne programy...
Masz na minus co najmniej 1 GB pamięci

-
No właśnie może po prostu trzeba kupic nowy sprzęt
ten już przeżył swoje. antywirusa nie posiadam.
ok dziękuje panu bardzo za pomoc bardzo mi pan pomógł . W takim razie wesołych świat
i do napisania:)

ok dziękuje panu bardzo za pomoc bardzo mi pan pomógł . W takim razie wesołych świat

- XMan
antywirusa nie posiadam.

Zainstaluj koniecznie jakiegoś antywirusa

Np:
Avast! Free Antivirus
avast! Free Antivirus - zapoznanie i konfiguracja
Avira AntiVir Personal - Free Antivirus
Avira AntiVir Personal - Free Antivirus - konfiguracja antywirusa
Wrzuć logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ok dziękuje panu bardzo za pomoc bardzo mi pan pomógł .
W internecie nie ma żadnych Panów.
Jesteśmy wszyscy równi bez względu na wiek, wykształcenie i powinniśmy sobie zawsze pomagać.
Zawsze na Ty.
Jeden wyjątek - odnosimy się do siebie z pełnym szacunkiem i nie ubliżamy sobie

-
Sorry byłem na świętach dopiero wróciłem. Dzięki za antyvirusa na pewno mi się przyda
.
Naprawdę bardzo dziękuję mój pc bez wątpienia chodzi dużo szybciej
. Sorrki za pana

Naprawdę bardzo dziękuję mój pc bez wątpienia chodzi dużo szybciej

- kominekl
- Kontaktowanie:
kryspuss pisze:Sorry byłem na świętach dopiero wróciłem. Dzięki za antyvirusa na pewno mi się przyda.
Naprawdę bardzo dziękuję mój pc bez wątpienia chodzi dużo szybciej![]()
. Sorrki za pana
Skoro czekamy na logi to proszę przerzucić go do mnie - mój nowy klient

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
sterownik
Witam ostatnio bardzo mi pomogliście w doborze sterownika do karty graficznej
No i teraz mam podobna proźbę potrzebuje sterownika do tej karty graficznej NVIDIA GeForce 7300 GT 256MB NX73T Gigabyte link Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników proszę was o pomoc bo wiem ze jesteście najlepsi i najlepiej umiecie dopasowac sterownik do karty tak jak poprzednio . nie zdaje nowego pytania bo chyba bez sensu i zli byście byli na mnie za to
Z góry bardzo dziekuje
-- 16 kwi 2013, 16:08 --
sorrk juz nie trzeba

Z góry bardzo dziekuje

sorrk juz nie trzeba

- kominekl
- Kontaktowanie:
kryspuss pisze:Witam ostatnio bardzo mi pomogliście w doborze sterownika do karty graficznejNo i teraz mam podobna proźbę potrzebuje sterownika do tej karty graficznej NVIDIA GeForce 7300 GT 256MB NX73T Gigabyte link Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników proszę was o pomoc bo wiem ze jesteście najlepsi i najlepiej umiecie dopasowac sterownik do karty tak jak poprzednio . nie zdaje nowego pytania bo chyba bez sensu i zli byście byli na mnie za to
![]()
Z góry bardzo dziekuje
sorrk juz nie trzeba
OK, OK. My jednak czekamy nadal na logi

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
SIEMKA ehh nie dziala link do antyvirusa:( tak pisze nie wiem czy potrzebnie 
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... rus-p6.htm
-- 24 lip 2013, 22:05 --

- kominekl
- Kontaktowanie:
kryspiss pisze:SIEMKA ehh nie dziala link do antyvirusa:( tak pisze nie wiem czy potrzebnie
Ależ działa. Kieruje on do strony głównej projektu

- XMan
kryspiss pisze:SIEMKA ehh nie dziala link do antyvirusa:( tak pisze nie wiem czy potrzebnie
Pobierz --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-
- Reklama