Z tego co wiem usuwanie pliku thumbs.db stosuje się do każdego z folderów oddzielnie, ale nie wiem czy tak jest. Mnie natomiast chodzi o widok miniatur na F:\ czyli w napędzie DVD.
Jak już mówiłem - sprawdziłem to analogicznie tylko, że na innym koncie i tam wszystko jest jak powinno. A więc jaki stąd wniosek ?
cosik_ktosik pisze:A to co pisałem ja mam w Windows7 pod opcją właściwości dla danego folderu-> Dostosowywanie
Ja mam XP, a więc gdzie i o jakie właściwości tam chodzi ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poza tym jest jeszcze coś na co wpadłem ostatnio: mianowicie jak wypalam pliki z dysku twardego programem nagrywającym, przy opcji widoku miniatur oczywiście to na liście plików znajduje się również plik thumbs.db. Czy ten plik również z pozostałymi powinienem wypalić na DVD, bo dotąd tego nie robiłem myśląc, że nie ma potrzeby.
I analogicznie jak to jest z w przypadku plików na dysku twardym jeśli wystąpi problem widoku podglądu miniatur - usuwać thumbs.db a po jego odbudowaniu powinna być widoczna poprawa. Tylko nie wiem czy na DVD skoro wcześniej go tam zapisałem teraz usunąłem, ten plik będzie mógł się ponownie odbudować.
Gdybym może wiedział dlaczego w ogóle co pewien czas trzeba usuwać plik db. celem odnowienia go to może to naprowadziłoby mnie na właściwe rozwiązanie. No właśnie dlaczego ?