Jak wyłączyć komunikat "Ostrzeżenie o zabezpieczeniach" ?
- manitu
Problem dotyczy przeglądarki Internet Explorer 8. Otóż kiedyś miałem problem z wyskakującym często okienkiem "Ostrzeżenie o zabezpieczeniach". Wszedłem więc w menu Narzędzia > Opcje internetowe > zakładka Zabezpieczenia > Poziom niestandardowy > i w obszarze Ustawienia zmieniłem w Wyświetl zawartość mieszaną z Monituj na Włącz , dałem OK i działało. Teraz ostatnio ten nieznośny komunikat znów się niestety pojawił. Zrobiłem to samo co powyżej, ale nie działa, komunikat wcale nie znika. Czy ktoś wie w jaki sposób jeszcze można się pozbyć tego uciążliwego komunikatu ?
- Cisowianka
- Kontaktowanie:
próbowałeś zresetować ustawiania a następnie ustawić jak w/w
-- 26 cze 2012, 23:10 --
-- 26 cze 2012, 23:10 --
- manitu
Nie nie próbowałem tego: w przeglądarce Internet Explorer 8 Opcje internetowe > zakładka Zaawansowane > i w obszarze Resetowanie ustawień programu IE > wcisnąć Resetuj jeśli o to ci chodzi. Miałem kiedyś taki zamiar to zrobić, ale to usuwa całą personalizację tej przeglądarki, resetuje do poziomu domyślnego, nieodwracalnie, musiałbym chyba gdzieś zapisać te ustawienia - nie wiesz może gdzie i jak to zrobić
Bo to chodzi o ten komunikat:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A gdybym posiadając spersonalizowaną przeglądarkę IE 8, pobrał nową przeglądarkę IE 8, następnie zaimportował wszelkie ustawienia z tej starej do nowej i ustawił odpowiednie opcje w Opcjach internetowych a starą przeglądarkę odinstalował to byłoby to możliwe i wykonalne ? W innych przeglądarkach to jest możliwe.
Bo to chodzi o ten komunikat:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A gdybym posiadając spersonalizowaną przeglądarkę IE 8, pobrał nową przeglądarkę IE 8, następnie zaimportował wszelkie ustawienia z tej starej do nowej i ustawił odpowiednie opcje w Opcjach internetowych a starą przeglądarkę odinstalował to byłoby to możliwe i wykonalne ? W innych przeglądarkach to jest możliwe.
- XMan
Jest taki program który znacznie ułatwia rozwiązanie pewnych problemów, wyłącza to co zbędne w tym ostrzeżenia,
wyłącza pewne usługi itp. itd.
xp-AntiSpy
Temat:
sterowniki/dlugie-ladowanie-windows-a-t1106.html?hilit=CCleaner
W temacie opisałem zaznaczenia ze starszej wersji.
Zależy również od dostawcy internetu i najpierw należy się zastanowić co dodatkowo zaznaczyć.
Po instalacji to co jest już zaznaczone to bezpieczne.
wyłącza pewne usługi itp. itd.
xp-AntiSpy
Temat:
sterowniki/dlugie-ladowanie-windows-a-t1106.html?hilit=CCleaner
W temacie opisałem zaznaczenia ze starszej wersji.
Najpierw zrób punkt przywracania systemu :
Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Przywracanie systemu -> Utwórz punkt przywracania -> Dalej - wpisujesz dowolną nazwę - Utwórz.
Przed zaznaczeniem w xp-AntiSpy zastanów się co robisz - po najechaniu kursorem myszki masz na dole podpowiedź.
Na koniec Zastosuj ustawienia.
Zależy również od dostawcy internetu i najpierw należy się zastanowić co dodatkowo zaznaczyć.
Po instalacji to co jest już zaznaczone to bezpieczne.
- manitu
Dobrze obiecuję, że przejdziemy do tej propozycji. Ale zanim - chciałbym coś wyjaśnić bo nie mam tu pewności.
Czy gdybym oprócz tej starej przeglądarki Internet Explorer 8, ściągnął jeszcze drugą, nową taką samą przeglądarkę i zaimportował wszystkie ustawienia z tej starej a później ustawił opcję Resetuj. To chyba najpierw musiałbym ustawić w menu Narzędzia > Opcje internetowe > zakładka Zabezpieczenia > Poziom niestandardowy > i w obszarze Ustawienia zmienić w Wyświetl zawartość mieszaną z Monituj na Włącz , i dać OK, a dopiero później zaimportować wszystko z tej starej. Tylko czy i jak można to zrobić w IE 8 - tu proszę o podpowiedź.
Gdybym wiedział jakie to wyskakujące okienko ma rozszerzenie to bym spróbował za pomocą komendy gpedit.msc i w Szablonach administracyjnych wyłączyć ten typ rozszerzeń...
Bo np. jak się instaluje Firefoxa to na początku się pyta czy chcę żeby zaimportować wszystkie ustawienia i dodatki ze starej, domyślnej przeglądarki którą w tym przypadku jest IE 8.
Czy gdybym oprócz tej starej przeglądarki Internet Explorer 8, ściągnął jeszcze drugą, nową taką samą przeglądarkę i zaimportował wszystkie ustawienia z tej starej a później ustawił opcję Resetuj. To chyba najpierw musiałbym ustawić w menu Narzędzia > Opcje internetowe > zakładka Zabezpieczenia > Poziom niestandardowy > i w obszarze Ustawienia zmienić w Wyświetl zawartość mieszaną z Monituj na Włącz , i dać OK, a dopiero później zaimportować wszystko z tej starej. Tylko czy i jak można to zrobić w IE 8 - tu proszę o podpowiedź.
Gdybym wiedział jakie to wyskakujące okienko ma rozszerzenie to bym spróbował za pomocą komendy gpedit.msc i w Szablonach administracyjnych wyłączyć ten typ rozszerzeń...
Bo np. jak się instaluje Firefoxa to na początku się pyta czy chcę żeby zaimportować wszystkie ustawienia i dodatki ze starej, domyślnej przeglądarki którą w tym przypadku jest IE 8.
- XMan
@manitu
najpierw proponuję zakończenie tego tematu:
bezpieczenstwo/jak-usunac-program-mks-vir-2k7-demo-logi-t19527-30.html
najpierw proponuję zakończenie tego tematu:
bezpieczenstwo/jak-usunac-program-mks-vir-2k7-demo-logi-t19527-30.html

- manitu
Ok. temat bezpieczenstwo/jak-usunac-program-mks-vir-2k7-demo-logi-t19527.html chyba jest jak chodzi o logi zakończony, można kontynuować. Wspomniałeś też coś o obecnym wątku w tamtym temacie...
- XMan
Sprawdzałeś xp-AntiSpy ?
- manitu
Nie, mówiłem już o tym na razie nie, najpierw chciałbym wyjaśnić to o czym pisałem wyżej o tym importowaniu.
Czy to w ogóle wchodzi w grę ? Bo chyba najpierw musiałbym pobrać nową przeglądarkę, zazn. odpowiednią opcję i dopiero importować ustawienia. Ale jak to zrobić - bo np. w Firefoxie jest to możliwe, ale na samym początku a tutaj trzeba by najpierw skonfigurować wybrane opcje a później importować - co o tym myślisz ?
Pamiętajmy, że u mnie domyślną przeglądarką jest IE 8 co tutaj jest nie bez znaczenia.
Drugim rozwiązaniem mogłoby być zresetowanie przeglądarki IE 8, która u mnie jest domyślna tak jak to było opisane w podobnym temacie problemy/problem-z-paskami-w-przegladarce-t19420.html
Skłaniałbym się też do tego rozwiązania, ale musiałbym mieć pewność jakie ustawienia to usuwa a jakie pozostawia.
Tutaj dowiedziałem się, że można zrobić ewentualną kopię zapasową przeglądarki jakimś programem - jest ich wiele.
Co o tym sądzisz ?
Nie wiem może się mylę, ale jeśliby te sposoby okazały się nieskuteczne lub niecelowe to wtedy zajmiemy się programem xp-AntiSpy, którego nie znam i musiałbym dokładnie zapoznać się co i jak w nim wykonać bo mnie chodzi tylko o wyłączenie tego okienka o zabezpieczeniach, choć być może przy okazji można by też rozwiązać ten problem z paskami przeglądarki IE 8.
Czy to w ogóle wchodzi w grę ? Bo chyba najpierw musiałbym pobrać nową przeglądarkę, zazn. odpowiednią opcję i dopiero importować ustawienia. Ale jak to zrobić - bo np. w Firefoxie jest to możliwe, ale na samym początku a tutaj trzeba by najpierw skonfigurować wybrane opcje a później importować - co o tym myślisz ?
Pamiętajmy, że u mnie domyślną przeglądarką jest IE 8 co tutaj jest nie bez znaczenia.
Drugim rozwiązaniem mogłoby być zresetowanie przeglądarki IE 8, która u mnie jest domyślna tak jak to było opisane w podobnym temacie problemy/problem-z-paskami-w-przegladarce-t19420.html
Skłaniałbym się też do tego rozwiązania, ale musiałbym mieć pewność jakie ustawienia to usuwa a jakie pozostawia.
Tutaj dowiedziałem się, że można zrobić ewentualną kopię zapasową przeglądarki jakimś programem - jest ich wiele.
Co o tym sądzisz ?
Nie wiem może się mylę, ale jeśliby te sposoby okazały się nieskuteczne lub niecelowe to wtedy zajmiemy się programem xp-AntiSpy, którego nie znam i musiałbym dokładnie zapoznać się co i jak w nim wykonać bo mnie chodzi tylko o wyłączenie tego okienka o zabezpieczeniach, choć być może przy okazji można by też rozwiązać ten problem z paskami przeglądarki IE 8.
- XMan
Bez instalacji innej przeglądarki:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Najpierw Eksport do pliku bookmark - zapisujesz np. na pulpicie
(dodatkowo na innym dysku aby mieć zabezpieczenie) a później Import - pobierasz z bookmark.
Jeżeli będziesz miał zapisany bookmark to możesz pobrać/importować z każdej przeglądarki w tym również z IE8
Najpierw Eksport do pliku bookmark - zapisujesz np. na pulpicie
(dodatkowo na innym dysku aby mieć zabezpieczenie) a później Import - pobierasz z bookmark.
Jeżeli będziesz miał zapisany bookmark to możesz pobrać/importować z każdej przeglądarki w tym również z IE8

- manitu
Ok. sam proces importowania np. Ulubionych łączy, źródeł czy plików cookie - to da się i można zrobić wiem, ale ja chcę mieć pewność, że wszystkie ustawienia domyślnej przeglądarki, które ja sam utworzyłem zostaną przeniesione do pliku bookmark.htm takie jak historia wyświetlania, zapisane hasła (chociaż te mogą być zresetowane, ale można je znów wpisać i zapamiętać), zakładki, dodatki i wiele innych. Rozumiem, że wszelkie ustawienia przeglądarki pochodzące domyślnie od producenta zostaną zresetowane do stanu domyślnego. A to właśnie reset przeglądarki, jest tym procesem, który należy później wykonać.
Czyli mówiąc krócej czy proces importu przeniesie wszystkie osobiste ustawienia czyli te, które ja sam utworzyłem, oprócz tych które są domyślnie ustawione?
A może lepiej byłoby tak jak ja mówiłem z tym pobraniem jeszcze nowej przeglądarki IE 8 i po zmianie opcji zaimportować wszystko do tej nowej - tylko tu nie jestem pewien czy to się powiedzie. Ale tutaj o ile to możliwe do wykonania jest większa pewność, że wszelkie dane przeglądarki zwłaszcza te osobiste zostaną zachowane. Jest tam automatyczny komunikat, który pyta czy chcę zaimportować wszystkie dane domyślnej przeglądarki do tej nowej. Słowo wszystkie jest tutaj kluczowe. Nie wiem czy tak jest w IE w Firefoxie na pewno.
Ale jest pewien przełom, chyba znalazłem rozw. problemu. Wszedłem w menu Narzędzia >>> Opcje internetowe >>> Zaawansowane i odznaczyłem pozycję Zezwalaj zawartości aktywnej na działanie w plikach na moim komputerze i po ponownym uruchomieniu przeglądarki to okienko już się nie wyświetla. Czy to dobre, trwałe rozwiązanie - co o tym sądzisz ? Swoją drogą zastanawia mnie to dlaczego zaznaczenie opcji Wyświetl zawartość mieszaną na Włącz w Opcjach internetowych przestało działać, dawniej przecież działało - jak myślisz ?
Czyli mówiąc krócej czy proces importu przeniesie wszystkie osobiste ustawienia czyli te, które ja sam utworzyłem, oprócz tych które są domyślnie ustawione?
A może lepiej byłoby tak jak ja mówiłem z tym pobraniem jeszcze nowej przeglądarki IE 8 i po zmianie opcji zaimportować wszystko do tej nowej - tylko tu nie jestem pewien czy to się powiedzie. Ale tutaj o ile to możliwe do wykonania jest większa pewność, że wszelkie dane przeglądarki zwłaszcza te osobiste zostaną zachowane. Jest tam automatyczny komunikat, który pyta czy chcę zaimportować wszystkie dane domyślnej przeglądarki do tej nowej. Słowo wszystkie jest tutaj kluczowe. Nie wiem czy tak jest w IE w Firefoxie na pewno.
Ale jest pewien przełom, chyba znalazłem rozw. problemu. Wszedłem w menu Narzędzia >>> Opcje internetowe >>> Zaawansowane i odznaczyłem pozycję Zezwalaj zawartości aktywnej na działanie w plikach na moim komputerze i po ponownym uruchomieniu przeglądarki to okienko już się nie wyświetla. Czy to dobre, trwałe rozwiązanie - co o tym sądzisz ? Swoją drogą zastanawia mnie to dlaczego zaznaczenie opcji Wyświetl zawartość mieszaną na Włącz w Opcjach internetowych przestało działać, dawniej przecież działało - jak myślisz ?
-
- Reklama