Często pojawiające się różne bluescreeny
- djarta
- Kontaktowanie:
Odinstaluj DigitalPersona HP SimplePass Identity Protection i wykonaj i wklej nowe logi z FRST.
- djarta
- Kontaktowanie:
Start > w polu szukania wpisz cmd > z prawokliku Uruchom jako Administrator > wklej komendę i ENTER:
sfc /scannow
Gdy komenda ukończy działanie, w cmd wklej kolejną:
findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt
Wynikowy log dołącz tutaj.
sfc /scannow
Gdy komenda ukończy działanie, w cmd wklej kolejną:
findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt
Wynikowy log dołącz tutaj.
-
- djarta
- Kontaktowanie:
Pliki systemowe są OK, więc problem leży po stronie sterowników.
-
Macie "świeże" minidumpy", może znajdziecie coś nowego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Próbowałam rozgryźć czy bsy pojawiają się przy czymś konkretnym, ale wydają się być kompletnie randomowe i pojawiają się raz częściej, raz rzadziej.
Sterowniki sprawdziłam w menedżerze urządzeń i ten uważa wszystkie za aktualne. Ściągnęłam SlimDriversa i troszkę nieaktualnych wykryło, ale widać, że ma nieaktualną bazę danych, bo podaje starsze sterowniki niż są na stronie HP, tak więc tym bardziej wolę z niego nie korzystać.
Chrome mi się crashuje nie gorzej od Firefoxa, do tego wywala też takie coś:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z resztą nie tylko Chrome się crashuje. Media Player Classic, Microsoft Word, Explorator Windows... Był też komunikat "usługa plug and play została nieoczekiwanie przerwana...".
Ja się zastanawiam czy żadnego wirusa nie mam... A wy mi jeszcze antywirusa kazaliście wywalić
A tak w ogóle, to że w trybie awaryjnym bluescreeny nie występują wyklucza problem ze sprzętem?
-- 31 lip 2015, 17:27 --
No i wykrakałam. Wywalił bsa w awaryjnym...
Próbowałam rozgryźć czy bsy pojawiają się przy czymś konkretnym, ale wydają się być kompletnie randomowe i pojawiają się raz częściej, raz rzadziej.
Sterowniki sprawdziłam w menedżerze urządzeń i ten uważa wszystkie za aktualne. Ściągnęłam SlimDriversa i troszkę nieaktualnych wykryło, ale widać, że ma nieaktualną bazę danych, bo podaje starsze sterowniki niż są na stronie HP, tak więc tym bardziej wolę z niego nie korzystać.
Chrome mi się crashuje nie gorzej od Firefoxa, do tego wywala też takie coś:
Z resztą nie tylko Chrome się crashuje. Media Player Classic, Microsoft Word, Explorator Windows... Był też komunikat "usługa plug and play została nieoczekiwanie przerwana...".
Ja się zastanawiam czy żadnego wirusa nie mam... A wy mi jeszcze antywirusa kazaliście wywalić

A tak w ogóle, to że w trybie awaryjnym bluescreeny nie występują wyklucza problem ze sprzętem?
-- 31 lip 2015, 17:27 --
No i wykrakałam. Wywalił bsa w awaryjnym...
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Ciężko tu cokolwiek wymyśleć bo w raportach praktycznie co chwile czepia się jakiegoś innego sterownika....masz tam ważne dane? może laptop posiada partycje recovery i z niej dla testu można byłoby przywrócić lapka do stanu gdy został kupiony ale tak jak pisałem twoje dane zostaną utracone.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Danymi się nie przejmuję, bo mam praktycznie wszystko na dysku zewnętrznym. Bardziej mnie boli przywracanie lapka do "użyteczności", czyli instalowanie wszystkich potrzebnych programów itd. xD Poza tym, w połowie sierpnia jadę na wakacje na które go nie biorę i myślę, żeby przed tym po prostu podrzucić go fachowcowi. Sama już nie mam sił żeby cokolwiek przy nim robić. Szczególnie, że takie przywracanie na pewno "trochę" trwa. A nuż mu samo przejdzie w międzyczasie...
-- 01 sie 2015, 10:36 --
A tak w ogóle, to zastanawiam się, co by było gdybym zainstalowała Win 10...
-- 01 sie 2015, 10:36 --
A tak w ogóle, to zastanawiam się, co by było gdybym zainstalowała Win 10...
-
1/ - czy laptop jest jeszcze na gwarancji? taka praca, zwłaszcza, że laptop rzucał niebieskimi ekranami od początku, kwalifikuje się do reklamacji. Tym bardziej, że laptop może mieć uszkodzenie sprzętowe, a oprócz zalecenia przetestowania pamięci, w tym wątku chyba nikt nie brał tego pod uwagę.
2/ - jeśli gwarancja już się skończyła, rozbierz laptopa, wyczyść układ chłodzenia, wymień pastę termoprzewodzącą i termopady.
3/ - sprawdź kartę graficzną jakimś programem typu 3dmark lub podobnym,
4/ - sprawdź też pamięci i dysk twardy - ten ostatni najlepiej mhdd lub wiktorią,
5/ - może faktycznie przeinstaluj system. Eksperymenty ze sterownikami, zwłaszcza przy pomocy programów do ich automatycznego pobierania, a także zabawy typu zainstaluj avasta/odinstaluj avasta nie służą stabilności systemu.
2/ - jeśli gwarancja już się skończyła, rozbierz laptopa, wyczyść układ chłodzenia, wymień pastę termoprzewodzącą i termopady.
3/ - sprawdź kartę graficzną jakimś programem typu 3dmark lub podobnym,
4/ - sprawdź też pamięci i dysk twardy - ten ostatni najlepiej mhdd lub wiktorią,
5/ - może faktycznie przeinstaluj system. Eksperymenty ze sterownikami, zwłaszcza przy pomocy programów do ich automatycznego pobierania, a także zabawy typu zainstaluj avasta/odinstaluj avasta nie służą stabilności systemu.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
-
- Reklama