Czujnik - czy przekłamuje?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
grys

Użytkownik

Post08 mar 2014, 01:43

djkamil09061991 pisze:hm.. jak widać procek ma oki temperature, grafika też ujdzie bo na niej i po 90 stopni czasem ludzie mają, tak wiec temperatury wydają sie ok. [...]

Czy przypadkiem temperatura "AUX" nie jest za wysoka? Czy może te max. 249°C to tylko jakieś przekłamanie czujnika/programu :?:
Może dla porównania spróbować to sprawdzić w innym programie diagnostycznym?

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 08 mar 2014, 07:54 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Wydzielono.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Komputer po czysczeniu - problem z RAMem

Post08 mar 2014, 02:12

grys: Ty tak na poważnie z tą temperaturą?

AUX z takimi wartościami to czujnik widmo, czyli temperatura ze świata pozamaterialnego :) Nie przejmuj się, to fake.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
grys

Użytkownik

Post08 mar 2014, 05:23

To, czy na poważnie, czy nie, jest chyba zależne od tego w jaki czujnik i czy w ogóle jest wyposażona płyta główna.
Nie wiem jak to jest w przypadku płyty Asus P5B, ale ponieważ są stosowane różne rozwiązania przez producentów płyt głównych, więc w wielu przypadkach te wartości rzeczywiście są kosmiczne. W moim przypadku jest to czujnik na przewodzie o długości ok. dwudziestu kilku cm i w zależności od tego gdzie ten czujnik zostanie umieszczony wtedy będzie mierzył i pokazywał różne wartości.
Nie mam dużego doświadczenia w tym temacie i chyba niepotrzebny był mój poprzedni post. :?
P.S.
Napisałem o tym w tym wątku, a zrzut pochodzi z tego posta i wg mnie chyba nie było potrzeby wydzielania mojego posta jako osobnego tematu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post08 mar 2014, 06:00

P.S.
Napisałem o tym w tym wątku, a zrzut pochodzi z tego posta i wg mnie chyba nie było potrzeby wydzielania mojego posta jako osobnego tematu.

Trzeba było kontynuować wątek w założonym wcześniej temacie.
Nie podpinać się do innego/cudzego tematu.
Podpinki są źle widziane ponieważ możesz posiadać inny komputer oraz inne problemy...
Dobrze że post został wydzielony ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 mar 2014, 06:10

aux to albo jakiś mostek albo po prostu od tak temperatura czujnika którego nie ma, sam na płycie gigabyte coś takiego mam po 90 stopni ;)

Awatar użytkownika
grys

Użytkownik

Post08 mar 2014, 12:21

XMan pisze:Trzeba było kontynuować wątek w założonym wcześniej temacie.
Nie podpinać się do innego/cudzego tematu.
Podpinki są źle widziane ponieważ możesz posiadać inny komputer oraz inne problemy...
Dobrze że post został wydzielony ;)

Ja przecież nie podpinałem się ze swoim problemem, a jedynie odniosłem się do tego posta: problemy/komputer-po-czysczeniu-problem-z-ramem-t28916-15.html#p162628 i zrzut z temperaturami też stamtąd pochodzi:

nezquick pisze:
djkamil09061991 pisze:skoro bez obciązenia śmiga to moze faktycznie dalej cos z tymi temperaturami, odpal teraz hwmonitor i daj screen, następnie odpal podczas większego obciązenia tak po 30min hwmonitora i tez podaj.

w tym wlasnie problem ze zrobilbym to teraz (kiedy mimo dwoch kosci ram jakos na samym pulpicie zipie) ale nawet nie zdazylem wyszukac tego programu, nie wiem czy to cos da z jedna koscia z racji ze z jedna to dziala, ale dobra, teraz mam obiad najpozniej za godzine dorzuce tutaj te dwa screeny

to pierwszy Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników przypominam ze musze to robic z jedna koscia, probowalem z dwoma ale komputer odmawia posluszenstwa jak tylko proboje odpalic firefoxa sproboje w cos zagrac mimo niskiego ramu i dam znac z kolejnym screenem za 30 minut

-- 07 mar 2014, 16:51 --

dobra... dalem rade zrzucic tego jednego screena i troche pograc na emulatorze gba, stwierdzilem ze to moze byc za malo to sprobowalem odpalic steam zeby tam sprobowac cos ciezszego, komputer ladowal tego steama i ladowal az w koncu... wlasciwie to nawet nie wiem co sie stalo, czarny ekran i ciagly pisk z plyty glownej... w sumie taki jak kiedy zapomnialem podlaczyc grafiki do pradu.... czyli to jednak z graficzna cos? gwoli pewnosci: tak teraz juz padl nawet mimo tego ze ma tylko jedna kosc RAM zamontowana a teraz jestem spowrotem na laptopie

wybaczcie jezyk ale ja tu normalnie zaraz ocipieje

:)

Widzę, że mój post wprowadził tylko niepotrzebne zamieszanie na Forum, mój błąd, przepraszam za to, że się tam wtrąciłem :oops: i chyba dobrze byłoby ten wątek usunąć w całości, bo raczej nie ma sensu go trzymać.

• Reklama

Wróć do „Problemy”