Pytania - Jak coś zrobić ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2014, 21:24

Czy wgrywając drugi system w komputer, będzie miało wpływ na szybkość pracy i otwieranie stron. :) Czy jest to wskazane w komputerze stacjonarnym?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 21:26 przez wobler1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2857
Rejestracja: 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2014, 21:25

wobler1 pisze:Czy wgrywając drugi system w komputer, będzie miało wpływ na szybkość pracy i otwieranie stron. :)


Nie powinno. Zależy, jak pojemny dysk i ile przeznaczysz na każdy z systemów, ale ogólna odpowiedź brzmi: NIE
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2014, 21:27

Mam dysk twardy o pojemności 500 GB, wydaję mi się ze masz rację. Nie będę kombinował. A Jakie ma zadanie pamięć RAM i czy trzeba rozszeżyc/zwiększyć/ bo w kompie mam 1 GB .
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 21:32 przez wobler1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2857
Rejestracja: 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2014, 21:30

wobler1 pisze:Mam dysk twardy o pojemnosci 500 GB


Nie będzie problemu.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2014, 21:36

Jak zrobię zrzut ekranu z danymi pamięci RAM ,to przesle i może na tej podstawie ocenisz.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2857
Rejestracja: 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2014, 21:37

Ale po co?
Przecież jak uruchomisz system, to tylko JEDEN w danym momencie. ;)
I to dla niego będzie cała pamięć dostępna. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 sty 2014, 12:48

Komputer strasznie długo się otwiera, mam po czyszczone historie, ciasteczka na wszystkich wyszukiwarkach. Odinstalowałem niepotrzebne których nie używam programy.Porobiłem skany całego komputera na zawartość wirusów.Odłączyłem tez programy aby nie otwierały się razem z systemem ,jedyny program to Eset SS7 który otwiera się razem z systemem.Poniżej aktualne dane RAM



RAM
Gniazda pamięci
Wszystkie gniazda pamięci 4
Używanie gniazda pamięci 2
Wolne gniazda pamięci 2
Pamięć
Typ DDR
Rozmiar 1024 MBajtów
# Kanałów 2
Częstotliwość DRAM 163,3 MHz
Opóźnienie CAS# (CL) 2.5 taktów
Opóźnienie RAS# do CAS# (tRCD) 3 taktów
RAS# Precharge (tRP) 3 taktów
Czas Cyklu (tRAS) 7 taktów
Czas Cyklu Banku (tRC) 10 taktów
Command Rate (CR) 2T
Pamięć Fizyczna
Zużycie Pamięci 71 %
Całkowita Fizyczna 895 MB
Dostępna Fizyczna 254 MB
Całkowita Wirtualna 1,87 GB
Dostępna Wirtualna 740 MB
SPD
Liczba Modułów SPD 2
Gniazdo #1
Gniazdo #2
RAM
SPD
Liczba Modułów SPD 2
Gniazdo #1
Typ DDR
Rozmiar 512 MBajtów
Producent Kingston
Maksymalna Przepustowość PC3200 (200 MHz)
Numer Części K
Numer Seryjny 6805DB24
Tydzień/rok 14 / 06
JEDEC #2
Częstotliwość 200,0 MHz
Opóźnienie CAS# 2,5
RAS# do CAS# 3
RAS# Precharge 3
tRAS 8
Napięcie 2,500 V
JEDEC #1
Częstotliwość 166,7 MHz
Opóźnienie CAS# 2,0
RAS# do CAS# 3
RAS# Precharge 3
tRAS 7
Napięcie 2,500 V
Gniazdo #2
Typ DDR
Rozmiar 512 MBajtów
Producent Kingston
Maksymalna Przepustowość PC3200 (200 MHz)
Numer Części K
Numer Seryjny 6005E918
Tydzień/rok 14 / 06
JEDEC #2
Częstotliwość 200,0 MHz
Opóźnienie CAS# 2,5
RAS# do CAS# 3
RAS# Precharge 3
tRAS 8
Napięcie 2,500 V
JEDEC #1
Częstotliwość 166,7 MHz
Opóźnienie CAS# 2,0
RAS# do CAS# 3
RAS# Precharge 3
tRAS 7
Napięcie 2,500 V

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13364
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 sty 2014, 14:20

Wszystko możesz zrobić ale:
Komputer strasznie długo się otwiera

RAM
Rozmiar 1024 MBajtów

Za mało RAM-u :(
Na system 32 bit. dołóż jeszcze min. 2 GB. na 64 bit. 3 GB.
Nie podałeś jaki chcesz zainstalować drugi system oraz jak masz podzielone dyski ?

Wcześniej miałem Windows XP SP1, podzieliłem dysk 500 GB na trzy.
(każdy system potrzebuje innej partycji)
Dysk z Windows XP SP1 został nienaruszony (nie zawsze się to udaje),
na drugim zainstalowałem Windows 7 Ultimate SP1 a na trzecim mam gry, filmy, muzyka etc.
Systemy 32 bit.

Moje dyski:
Obrazek

Mój komputer:
Obrazek

Nie ma żadnej różnicy czy włączę Windows XP lub Windows 7 - wszystko jednakowo śmiga :D

Uwaga:
dzielenie dysku na odpowiednie partycje nie jest takie proste.
Jeżeli będziesz chciał to zrobić to najpierw załóż temat w odpowiednim dziale.
Musisz się jeszcze liczyć z tym że możesz przypadkowo zdefragmentować
lub uszkodzić obecny system i należy wcześniej zapisać ważne dane...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post16 kwie 2014, 10:57

trzeba mieć uprawnienia do posiadania "podpisu" czyli sygnatury ja uprawnienia tego nie mam

Suriel

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 11 kwie 2014, 17:47

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post07 maja 2014, 10:26

Jak ustawić pełne prawa administratora na Win7 (64)? Często mam tak że nie mogę przenieść jakiegoś pliku bo "potrzebuje uprawnień". Mam tylko jedno konto na kompie i jest przypisane jako administrator.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13364
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post07 maja 2014, 12:07

Suriel:

To jest zabezpieczenie.
Mam to samo, przed chwilą również i u mnie wystarcza Kontynuuj
Przenosiłem wypakowaną za pomocą 7-Zip przeglądarkę Chromium do C:\Program Files\

Obrazek
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Suriel

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 11 kwie 2014, 17:47

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post07 maja 2014, 12:58

No tak tu wystarczy kontynuuj. Jednak czasami jak klikniesz kontynuuj wyskakuje że nie można tego wykonać i jest tylko pomiń (jak jest wiele plików) lub anuluj. Nie jest to już tak pilne bo znalazłem zamiennik w necie ( tzn tego pliku co potrzebowałem) jednak warto wiedzieć na przyszłość jak z tym walczyć.

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post08 maja 2014, 13:35

wobler1 pisze:jedyny program to Eset SS7 który otwiera się razem z systemem.Poniżej aktualne dane RAM


ESET do gów** zżera cpu i ram jak poje***y podczas skanowania pobierz avasta ale nie tego 2014 bo też zżera
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:Shapphire Radeon HD 4870 REF) SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050

Awatar użytkownika
aster1965

Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 05 maja 2014, 16:26

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post13 maja 2014, 21:46

witam , w jaki sposób wysłać wiadomość na priva ?
szukam sposobu ale nie mogę znaleźć :(

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2483
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post13 maja 2014, 21:56

Witam.
Pewnie dlatego że jesteś nowym użytkownikiem:
Nowy użytkownik objęty jest następującymi restrykcjami:
Brak możliwości przeglądania profili użytkowników.
Brak możliwości ustawienia podpisu.
Brak możliwości wysyłania prywatnych wiadomości.
Nie może ukrywać swojej obecność na forum.

Opisy i zasady przyznawania rang na forum
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości