Pytania - Jak coś zrobić ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
eniu27

Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 05 sty 2013, 14:50

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post04 lut 2013, 19:30

Dlaczego tutaj widać,że mam zainstalowanego realtka
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tutaj niewidać
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

bartsw

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 05 lut 2013, 15:31

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post05 lut 2013, 16:19

Być może komputer fizycznie nie wykrywa komponentu, a sterownik do niego jest zainstalowany. Zobacz w BIOS-ie czy jest widoczny.

pozdrawiam
bartek
Tłumacz czeskiego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 05 lut 2013, 16:19 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wyłączyłem link

eniu27

Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 05 sty 2013, 14:50

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post05 lut 2013, 16:52

A byś napisał w co po kolei wejść bo nie znam się na tym :/

-- 05 lut 2013, 16:52 --

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13352
Rejestracja: 30 lis 2008, 01:40

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post05 lut 2013, 17:15

@eniu27
napisz temat w tym dziale:
sterowniki/
Opisz dokładnie problem oraz podaj:
1. Nazwa płyty głównej.
2. Mikroukład płyty głównej.
3. Nazwę karty dźwiękowej.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

bartsw

Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 05 lut 2013, 15:31

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post17 lut 2013, 04:43

eniu27 pisze:A byś napisał w co po kolei wejść bo nie znam się na tym :/

-- 05 lut 2013, 16:52 --

Zależy od BIOS-u, ale w jednej z zakładek powinien być spis komponentów. Uruchom BIOS zaraz po uruchomieniu komputera powinna się wyswietlić informacja typu: Press F8 to access bios. Różne wersje biosu mają inny klawisz skrótu do uruchomiania BIOS-u.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2415
Rejestracja: 06 lis 2012, 02:48
Lokalizacja: K-g

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 lut 2013, 03:09

Mam pytanko:

Jak wykonać kod który po kliknięciu w nazwę programu automatycznie zacznie go pobierać.Korzystam zawsze ze znacznika URL i modyfikuję tak(dodałem spację przed znakiem = aby kod był widoczny):
[url =http://www.hotfix.pl/infusions/pro_download_panel/cpu-z-p395.htm]CPU-Z[/url] Wynik jest taki => CPU-Z

A teraz bym chciał zrobić auto pobieranie tego programu bez przechodzenia na stronę.Wystarczy przykład kodu z tym lub innym programem,a ja już to sobie poćwiczę.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
deFco247

Ekspert
Posty: 371
Rejestracja: 02 sty 2011, 18:27
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 lut 2013, 05:45

test
Zamiast linku do strony musisz wstawić po prostu link z przycisku Pobierz.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2415
Rejestracja: 06 lis 2012, 02:48
Lokalizacja: K-g

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 lut 2013, 07:50

Dzięki deFco247.Już rozumiem Test
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

eniu27

Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 05 sty 2013, 14:50

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post11 mar 2013, 16:23

Mam pewien problem bo nagle zniknęła mi ikonka od baterii
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Posty: 5855
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:25
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post12 mar 2013, 20:04

eniu27 pisze:Mam pewien problem bo nagle zniknęła mi ikonka od baterii
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników


Reinstaluj sterowniki zarządzania baterii.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Osekar

Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 13 mar 2013, 21:52

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post14 mar 2013, 18:36

Witam mam pytanie czy antywirus z wersją testową,który wygasł daje jakąś ochrone.Prosze o szybką odpowiedź.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Posty: 5855
Rejestracja: 27 lis 2011, 15:25
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post14 mar 2013, 21:04

Osekar pisze:Witam mam pytanie czy antywirus z wersją testową,który wygasł daje jakąś ochrone.Prosze o szybką odpowiedź.


Jak najbardziej ;) . Ale lepiej zainstaluj chociażby darmowego Avast`a ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

kkresio

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 18 mar 2013, 12:31

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post03 maja 2013, 22:14

Cześć, mam pytanie jak przywrócić okres próbny jakiegoś programu. Generalnie chodzi mi o program WinKalk. Próbowałem czyścić rejestr po odinstalowaniu programu CCleanerem - ale nic to nie pomogło. Próbowałem przestawić datę przed zainstalowaniem, ale chyba programik jest za mądry.
Ktoś mógłby podsunąć mi jakieś rozwiązanie?
Nie chodzi mi o crack żeby mieć pełną wersję programu - bo być może ktoś się oburzy, że podpada to pod piracenie. Chcę po prostu znowu mieć 30dni okresu próbnego/testowego.

Dzięki za pomoc :)

Fix00ser

VIP
Posty: 874
Rejestracja: 28 gru 2009, 13:16

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post03 maja 2013, 22:17


kkresio

Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 18 mar 2013, 12:31

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post03 maja 2013, 22:36

Fix00ser pisze:http://traxter-online.net/odinstalowywanie-aplikacji/


Dzięki, jak mogłem zapomnieć o polecanym mi już przez kominekl Revo Uninstaller.

edit

a co zrobić w momencie kiedy Revo Uninstaller ani MyUninstaller nie znajdują tego pliku, który chcę usunąć?



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości