Pytania - Jak coś zrobić ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
funeral

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 12 cze 2012, 19:37

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 cze 2012, 21:23

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie zaglądałem tutaj parę dni wiec dopiero teraz podsyłam.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post25 cze 2012, 21:33

Temperatura procesora: 35'C
Temperatura dysku twardego: 42'C
Temperatura karty graficznej: 45'C
Temperatura chipsetu: 40'C lub 42'C

Jeżeli chodzi o temperaturę 80'C, to jest to najprawdopodobniej błędny odczyt czujnika lub czujnik jest uszkodzony.

Wszystkie temperatury są w porządku.

Anonim1

Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 13 kwie 2009, 21:21

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post06 wrz 2012, 14:38

Witam Mam takie drobne pytanie Posiadam toshibe satelite al750 Czy jest możliwość przyciszania/podgłasniania muzyki z klawiatury Jakaś kombinacja klawiszy ?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post06 wrz 2012, 15:25

@osak51

Nie wiem czy jest taka możliwość.
Jeżeli nikt nie poda i nie znajdziesz rozwiązania to polecam program Keyboards iKeyWorks
Więcej:
programy/keyboards-ikeyworks-t3364.html?hilit=klawisze
Na Windows 7 podobno również działa.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post06 wrz 2012, 16:09

osak51 pisze:Posiadam toshibe satelite al750 Czy jest możliwość przyciszania/podgłasniania muzyki z klawiatury Jakaś kombinacja klawiszy ?

Klasyczną kombinacją regulacji natężenia dźwięku w laptopach jest kombinacja klawisza Fn z klawiszami kursora (lewo, prawo).
W Toshibie może być to kombinacja Fn + F3, F4.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Posty: 2875
Rejestracja: 24 sty 2009, 17:34
Lokalizacja: Racibórz
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post06 wrz 2012, 17:07

seba86mu pisze:
osak51 pisze:Posiadam toshibe satelite al750 Czy jest możliwość przyciszania/podgłasniania muzyki z klawiatury Jakaś kombinacja klawiszy ?

Klasyczną kombinacją regulacji natężenia dźwięku w laptopach jest kombinacja klawisza Fn z klawiszami kursora (lewo, prawo).
W Toshibie może być to kombinacja Fn + F3, F4.


Albo Fn i klawisz kursora góra, dół. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

neonowazarowka

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 wrz 2012, 13:30

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post12 wrz 2012, 13:40

To ja też mam w takim przypadku pytanie. Co zrobić, żeby pod Windows7 chodziły mi stare gry. Słyszałam że jest jakiś program, który trzeba zainstalować i podobno śmigają bez problemu. Tylko pytanie jaki to program i jak on ma działać? Ktoś coś wie?? :)

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post12 wrz 2012, 16:27

neonowazarowka, możesz spróbować uruchomić grę w trybie zgodności ze starszym systemem, np. Windowsem XP.
W tym celu kliknij prawym przyciskiem myszki na ikonce z grą => Właściwości => zakładka Zgodność => z listy wybierz odpowiedni system => Zastosuj, Ok.
Nie masz jednak żadnej gwarancji, że gra zadziała, wręcz działa to bardzo rzadko. To zależy od konkretnej gry.

W Windows 7 w wersjach Business i Ultimate jest możliwość uruchomienia Wirtualnej maszyny z modułem Windows XP, wtedy starsze gry, które działały Ci na Windows XP i teraz będą działać.

Jeżeli nie posiadasz wersji Business i Ultimate możesz również stworzyć wirtualną maszynę i zainstalować na niej Windowsa XP. To taki wirtualny komputer w komputerze:
=> http://www.hotfix.pl/instrukcja-korzyst ... x-a103.htm

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 351
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post30 wrz 2012, 18:18

Witam , nie moge wejsc na strone

Kod: Zaznacz cały

http://www.jerkbait.pl
jest to strona wedkarska. Ja klikne na adres ukazuje sie komunikat w formie ramki za tytulowanej:
Podaj nazwe uzytkownika i haslo
Witryna prosi o podanie nazwy uzytkownika i haslo.
Komunikat witryny: " restricted "
uzytkownik:
haslo :
ok anuluj.
po wprowadzeniu wymaganych danych , w ogóle nie otwiera sie ta witryna. przez długi okres próbowałem czekać ale nic .Po usunięciu komunikatu pojawia się drugi komunikat:
Wymagana autoryzacja

Ten serwer nie może zweryfikować, że są upoważnione do dostępu do żądanego dokumentu. Albo dostarczane niewłaściwych danych uwierzytelniania (np. złe hasło), lub Twoja przeglądarka nie rozumie, jak dostarczyć poświadczenia wymagane.

Dodatkowo, 401 zezwoleń wymaganych błąd podczas próby użycia ErrorDocument do obsługi żądania.
Apache / 2 Server at Port 80

za kazdym razem jak nie otworzy mi sie strona witryny, po usunięciu pierwszego komunikatu ukazuje sie ten drugi.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+
Posty: 9744
Rejestracja: 13 lis 2008, 18:07
Lokalizacja: Sosnowiec

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post30 wrz 2012, 21:06

Problem zapewne jest niezależny od Ciebie i występuje po stronie strony / serwera.
Póki problem nie zostanie usunięty nic na to nie poradzisz.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 351
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2013, 23:12

Dziekuje za inrfo. Pozdrawiam.

-- 25 sty 2013, 00:12 --

Czy można mieć na Skype dwa konta w jednym komputerze, czyli ja mam i czy żona może założyć konto.Obydwoje mamy inne adresy e-mailowe.Pozdrawoam

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21303
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post24 sty 2013, 23:42

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 351
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post01 lut 2013, 18:45

Nie mogę prowadzić transmisji kamerka Creatyve HD 720p na portalach typu Live .Jak wlączam transmisje i kliknę na polczenie wyrażenia zgody to obraz z kamerki jest niebieski . Inne osoby na czacie tez zamiast obrazu widza mój niebieski kolor ekranu i tak jest na wszystkich portalach typu live.

-- 01 lut 2013, 19:28 --

podczas transmisji gdzies niepotrzebnie kliknelem i rozlaczylem. nie wiem jak ustawic spowrotem

-- 01 lut 2013, 19:45 --

Już naprawilem sam , dziekuje

eniu27

Użytkownik
Posty: 89
Rejestracja: 05 sty 2013, 13:50

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post04 lut 2013, 17:34

Jak sprawdzić czy w bios-ie jest włączona karta dzwiękowa?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Pytania - Jak coś zrobić ?

Post04 lut 2013, 18:15

Podłączenie nowej karty dźwiękowej. Wyłączenie zintegrowanej karty dźwiękowej w BIOS-ie.
Poradnik opisuje podłączenie nowej.
Jeżeli masz zintegrowaną to sprawdzasz czy masz włączoną...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości