Jak usunąć program mks_vir 2k7 Demo ? (logi)
- manitu
Jak usunąć program mks_vir 2k7 Demo ?
Przepraszam XMan, że jeszcze raz zapytam ale chciałbym to dobrze zrozumieć - czy jeżeli domyślnie w CCleanerze są zaznaczone np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników pozycje to program całkowicie je wyczyści czy tylko to co w tych pozycjach jest niepotrzebne ? No a co jeśli ja nie chcę np. czyścić pozycji cookies - odznaczyć ją ?
Na wszelki wypadek wstawię też logi z OTL.txt i Extras.txt, ale mam kilka pytań:
1. Czy wstawić je w tym dziale, w tym wątku ? Jeśli tak to jakich tagów użyć ?
2. Czy muszę wyłączyć także emulatory i sterowniki emulatorów napędu - jeśli tak to czy są jakieś programy, które wyświetlałyby jakie są ewent. u mnie emulatory bądź czy są jakieś inne sposoby ?
3. Czy w systemie 32-bitowym muszę wstawić logi z OTL-a czy także z GMERA ?
4. Z jakiego serwisu korzystać przy wrzucaniu logów - wklej.org czy wklej.eu ?
Log z programu Autoruns już podałem, gdyby mógł być w czymś przydatny.
Na wszelki wypadek wstawię też logi z OTL.txt i Extras.txt, ale mam kilka pytań:
1. Czy wstawić je w tym dziale, w tym wątku ? Jeśli tak to jakich tagów użyć ?
2. Czy muszę wyłączyć także emulatory i sterowniki emulatorów napędu - jeśli tak to czy są jakieś programy, które wyświetlałyby jakie są ewent. u mnie emulatory bądź czy są jakieś inne sposoby ?
4. Z jakiego serwisu korzystać przy wrzucaniu logów - wklej.org czy wklej.eu ?
Log z programu Autoruns już podałem, gdyby mógł być w czymś przydatny.
-
CCE nie musisz instalować wystarczy pobrać paczkę *zip i rozpakować ,ponieważ program jest w wersji portable
wchodzisz do powstałego katalogu i uruchamiasz KillSwitch.exe lub Autorun Analyzer.exe
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
wchodzisz do powstałego katalogu i uruchamiasz KillSwitch.exe lub Autorun Analyzer.exe
Ostatnio zmieniony 27 cze 2012, 19:37 przez Fix00ser, łącznie zmieniany 1 raz.
- XMan
Przepraszam XMan, że jeszcze raz zapytam ale chciałbym to dobrze zrozumieć - czy jeżeli domyślnie w CCleanerze są zaznaczone np. te pozycje to program całkowicie je wyczyści czy tylko to co w tych pozycjach jest niepotrzebne ? No a co jeśli ja nie chcę np. czyścić pozycji cookies - odznaczyć ją ?
Wszystko już jest zaznaczone, nic nie robisz tylko instalujesz i czyścisz tak jak kilka razy podałem.
Nic nie zaznaczasz ani nie odznaczasz ponieważ to są ustawienia bezpieczne.
Odnośnie logów to wstawiasz w tym temacie.
Nie używasz żadnych tagów tylko podajesz link do strony gdzie wkleiłeś logi:
a w razie problemów:
Z GMERA nie wstawiaj i na razie jego nie instaluj tylko jedynie jak fachowcy z działu Bezpieczeństwo o to poproszą.
Masz wyjaśnione:
bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html
OTL.txt i Extras.txt
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
- manitu
Przeskanowałem system programem AppRemover w trybie Clean Up, ale on niczego nie wykrył na moim komputerze.
Ok. wypakowałem archiwum zip z programem CCE. Gdybyś mógł jednak powiedzieć dokładnie krok po kroku co powinienem zrobić w przypadku tych bibliotek MksFwallWeb.dll i MksLsp.dll.
Ja wszedłem w CCE.exe > Tools > Open KillSwitch > Tools > Find Handles or DLL-s i w okienku KillSwitch Search wpisałem nazwę MksFwallWeb.dll - ale co dalej nie wiem ? I to samo w przypadku drugiego pliku.
A jaka jest ścieżka w przypadku Autorun Analyzer czytałem opis programu,ale jest on tak obszerny, że nie bardzo to zrozumiałem.
Wstawiam tutaj logi:
Log z OTL-a:
Log z Extras-a:
Ok. wypakowałem archiwum zip z programem CCE. Gdybyś mógł jednak powiedzieć dokładnie krok po kroku co powinienem zrobić w przypadku tych bibliotek MksFwallWeb.dll i MksLsp.dll.
Ja wszedłem w CCE.exe > Tools > Open KillSwitch > Tools > Find Handles or DLL-s i w okienku KillSwitch Search wpisałem nazwę MksFwallWeb.dll - ale co dalej nie wiem ? I to samo w przypadku drugiego pliku.
A jaka jest ścieżka w przypadku Autorun Analyzer czytałem opis programu,ale jest on tak obszerny, że nie bardzo to zrozumiałem.
Wstawiam tutaj logi:
Log z OTL-a:
Log z Extras-a:
-
Podane biblioteki MksFwallWeb.dll i MksLsp.dll. w Autorun Analyzer z CCE będą wylistowane w
Winsocks Providers oraz LSA Providers, do ich usunięcia oraz przebudowy stosu LSP bezpieczniej będzie użyć np
System Repair Engineer z zakładki <System Repair>
info
CIR czyli Complete Internet Repair
albo skryptem z OTL z użyciem opisanego przełącznika, (procedury usuwania znajdziesz w końcowej części)
narzędzia all
na forum także znajduje się procedura naprawy łańcucha Winsocka w przypadku gdy po usunięciu resztek mks-a
zniknie możliwość łączenia z netem
http://www.hotfix.pl/naprawa-polaczenia ... s-a387.htm
profilaktycznie przed zastosowaniem procedur usuwania bibliotek proponuję wykonać dodatkową <migawkę> systemu
Start>Programy>Akcesoria>narzędzia systemowe>przywracanie systemu>utwórz punkt
Winsocks Providers oraz LSA Providers, do ich usunięcia oraz przebudowy stosu LSP bezpieczniej będzie użyć np
System Repair Engineer z zakładki <System Repair>
info
CIR czyli Complete Internet Repair
albo skryptem z OTL z użyciem opisanego przełącznika, (procedury usuwania znajdziesz w końcowej części)
narzędzia all
na forum także znajduje się procedura naprawy łańcucha Winsocka w przypadku gdy po usunięciu resztek mks-a
zniknie możliwość łączenia z netem
http://www.hotfix.pl/naprawa-polaczenia ... s-a387.htm
profilaktycznie przed zastosowaniem procedur usuwania bibliotek proponuję wykonać dodatkową <migawkę> systemu
Start>Programy>Akcesoria>narzędzia systemowe>przywracanie systemu>utwórz punkt
- seba86mu
Na prośbę autora wątku oraz ze względu na zamieszczenie logów przenoszę do działu Bezpieczeństwo.
- djarta
- Kontaktowanie:
Na poczatek zajmiemy się MKS_virem a potem innymi rzeczami.
1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.
2. Pobierz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Uruchom go i w okienko wklej to:
Wciśnij Look i czekaj aż pojawi się raport.
3. Tworzysz nowe logi z OTL. Pokazujesz raport z usuwania z punktu 1, raport z szukania z punktu 2 i nowe logi z OTL.
1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:
:OTL
SRV - File not found [Auto | Stopped] -- D:\Program Files\bin\mksvirmonsvc.exe -- (MksVirMonSvc)
SRV - File not found [On_Demand | Stopped] -- D:\Program Files\bin\mks_scan.exe -- (MkS_Scan)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- D:\Program Files\bin\MksMonFd.sys -- (MksMonFd)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- D:\Program Files\bin\MksMonEv.sys -- (MksMonEv)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- D:\Program Files\bin\MksMonEn.sys -- (MksMonEn)
DRV - [2007-05-24 04:06:00 | 000,015,360 | ---- | M] () [Kernel | System | Running] -- C:\WINDOWS\system32\MksFwallt.sys -- (mksfwallt)
DRV - [2007-05-24 04:06:00 | 000,013,312 | ---- | M] () [Kernel | System | Running] -- C:\WINDOWS\system32\MksFwallf.sys -- (mksfwallf)
DRV - [2007-05-24 04:06:00 | 000,011,776 | ---- | M] () [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\WINDOWS\system32\MksIdsf.sys -- (mksidsf)
DRV - [2007-05-24 04:06:00 | 000,006,144 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Running] -- C:\WINDOWS\system32\MksIdsa.sys -- (mksidsa)
O4 - HKLM..\Run: [mks_mail] D:\Program Files\bin\mks_mail.exe File not found
O4 - HKLM..\Run: [MKSRegmon] D:\Program Files\bin\mksregmon.exe File not found
O4 - HKLM..\Run: [mkstray] D:\Program Files\bin\mkstray.exe File not found
O4 - HKLM..\Run: [PowerDVD12DMREngine] "D:\Program Files\PowerDVD12\Kernel\DMR\PowerDVD12DMREngine.exe" File not found
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\test\USTAWI~1\Temp\gUSBSTOi.sys -- (gUSBSTOi)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\fetnd5.sys -- (FETNDIS)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\irsir.sys -- (irsir)
DRV - File not found [Kernel | Auto | Stopped] -- D:\Program Files\PowerDVD12\Kernel\DMP\CLHNServer\ntk_PowerDVD12.sys -- (ntk_PowerDVD12)
:Files
D:\Program Files\bin
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
"D:\Program Files\bin\MksAdmin.exe" =-
:Commands
[Reboot]
Kod: Zaznacz cały
:filefind
mks
:regfind
mks
3. Tworzysz nowe logi z OTL. Pokazujesz raport z usuwania z punktu 1, raport z szukania z punktu 2 i nowe logi z OTL.
- manitu
Ok. zrobione:
1. Raport z wykonanego skryptu:
2. Raport z szukania SystemLook.exe:
3. Nowy log z OTL-a.txt:
Nowy log z Extras-a.txt:
3. Nowy log z OTL-a.txt:
Nowy log z Extras-a.txt:
- djarta
- Kontaktowanie:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Search Assistant\ACMru\5603]
"010"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Paint\Recent File List]
"File4"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU\*]
"a"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU\JPG]
"a"=-
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.html\OpenWithList]
"d"=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\*\shellex\ContextMenuHandlers\AutorunsDisabled\MkS_Vir]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\mks_scan.EXE]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\{A39EAC43-3D7D-4C09-8D4E-162988E7447A}]
@=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\{A39EAC43-3D7D-4C09-8D4E-162988E7447A}]
"LocalService"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{68282c51-9459-467b-95bf-3c0e89627e55}]
@=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{68282c51-9459-467b-95bf-3c0e89627e55}\ProgID]
@=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{68282c51-9459-467b-95bf-3c0e89627e55}\VersionIndependentProgID]
@=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\AutorunsDisabled\MkS_Vir]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\HTTP\Extensions]
".mks"=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|Mks.Admin.Management.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|Mks.Admin.Management.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdmin.exe]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdmin.exe]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminConsole.exe]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminConsole.exe]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminLib.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminLib.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminServer.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminServer.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminWrapper.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksAdminWrapper.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksBooleanConverter.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksBooleanConverter.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksEnumConverter.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksEnumConverter.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|mksmailctrl_admin7.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|mksmailctrl_admin7.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksPropertiesGroups.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksPropertiesGroups.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksPropertyGrid.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|MksPropertyGrid.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|mksregmonctrladmin7.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|mksregmonctrladmin7.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|mksupdatectrladmin7.dll]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Assemblies\D:|Program Files|bin|mksupdatectrladmin7.dll]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\7EE6BCE646FD62F429375952CF114A71]
"ProductName"=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Media Type\Extensions\.mks]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScanner]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScanner]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScanner\CurVer]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScanner.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScanner.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerObject]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerObject]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerObject\CurVer]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerObject.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerObject.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerProgress]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerProgress]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerProgress\CurVer]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerProgress.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerProgress.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerSettings]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerSettings]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerSettings\CurVer]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerSettings.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Mks_scan.MksScannerSettings.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SkanerOnline.MksSkanerOnline]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SkanerOnline.MksSkanerOnline]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SkanerOnline.MksSkanerOnline\CurVer]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SkanerOnline.MksSkanerOnline.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\SkanerOnline.MksSkanerOnline.1]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\TypeLib\{A5B07BC7-17DB-4761-AF95-A215F5903D12}\1.0]
@=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\6980C5225768B7844AD61FEE498D7B3E]
"7EE6BCE646FD62F429375952CF114A71"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\C11330822033BAB4692F125D47661039]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\CCD0E80677AAECC4587A9217A71177F6]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\D0E324C1A825B4348907E88896FC16C7]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\DF3370FA7FA42494BB2A04DE1C43665F]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\7EE6BCE646FD62F429375952CF114A71\InstallProperties]
"HelpLink"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\7EE6BCE646FD62F429375952CF114A71\InstallProperties]
"Publisher"=-
"URLInfoAbout"="www.mks.com.pl"
"DisplayName"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\SkanerOnline]
"DisplayName"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6ECB6EE7-DF64-4F26-9273-9525FC11A417}]
"HelpLink"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6ECB6EE7-DF64-4F26-9273-9525FC11A417}]
"Publisher"=-
"URLInfoAbout"="www.mks.com.pl"
"DisplayName"=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Lsp]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_0]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_1]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_2]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_3]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_4]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_5]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_6]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_7]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Fwall\Net\Filters\Mks\Categories\_0\Applications\_8]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Mks_Kwar2k7]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\Mks_mail 2007]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\mks_mon]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\mks_vir_2007\mks_scan]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\SafeBoot\Minimal\MkS_Scan]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet004\Control\SafeBoot\Minimal\MkS_Scan]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\MkS_Scan]
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\Software\Microsoft\Search Assistant\ACMru\5603]
"010"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Paint\Recent File List]
"File4"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU\*]
"a"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU\JPG]
"a"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.html\OpenWithList]
"d"=-
[Reboot]
Kod: Zaznacz cały
:filefind
mks
:regfind
mks
- manitu
3. Nowy log z OTL-a.txt:
Nowu log z Extras-a.txt:
3. Nowy log z OTL-a.txt:
Nowu log z Extras-a.txt:
- djarta
- Kontaktowanie:
Rejestr od MKS prawie wyczyszczony, teraz zajmiemy się innymi rzeczami.
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Po restarcie pokaże się raport z usuwania, zapisz go.
2. Ściągnij Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wciśnij w nim Delete. Zatwierdź restart komputera. Po restarcie raport z usuwania znajdziesz na C:\Clean.txt
3. Po wykonaniu tych czynnośći tworzysz ponownie logi z OTL. Ale przed wciśnięciem Skanuj zahaczykuj: Rejestr - skan dodatkowy - Użyj filtrowania. Potem wciskasz przycisk Skanuj.
Końcowo przedstawiasz logi z:
:OTL
O3 - HKU\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440} - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - {10EDB994-47F8-43F7-AE96-F2EA63E9F90F} - No CLSID value found.
CHR - default_search_provider: Ask (Enabled)
CHR - default_search_provider: search_url = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}
CHR - default_search_provider: suggest_url = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms},
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\vitzo.com/VDownloader: File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=: File not found
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://nl.ask.com/?l=dis&o=14672"
FF - prefs.js..sweetim.toolbar.previous.keyword.URL: "http://search.babylon.com/?AF=110000&babsrc=adbartrp&mntrId=a000a9f9000000000000001f1f055842&q="
FF - prefs.js..keyword.URL: "http://search.sweetim.com/search.asp?src=2&q="
FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Ask.com"
IE - HKU\S-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003\..\SearchScopes\{E1F68798-1874-4D5A-B7B0-92DBADA982FF}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&locale=en_NL&apn_ptnrs=T8&apn_dtid=YYYYYYYYNL&apn_uid=a75e06d0-ebc3-45f1-951d-11ed85d0b89c&apn_sauid=95F902B5-0230-4E63-B69D-6BB532CF32EF
:Files
C:\WINDOWS\tasks\GoogleUpdateTaskUserS-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003Core.job
C:\WINDOWS\tasks\GoogleUpdateTaskUserS-1-5-21-1659004503-117609710-725345543-1003UA.job
C:\Program Files\cacaoweb
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AppID\{A39EAC43-3D7D-4C09-8D4E-162988E7447A}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{68282c51-9459-467b-95bf-3c0e89627e55}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{68282c51-9459-467b-95bf-3c0e89627e55}\ProgID]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{68282c51-9459-467b-95bf-3c0e89627e55}\VersionIndependentProgID]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\7EE6BCE646FD62F429375952CF114A71\InstallProperties]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{6ECB6EE7-DF64-4F26-9273-9525FC11A417}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List]
[emptyflash]
[purity]
[emptytemp]
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Po restarcie pokaże się raport z usuwania, zapisz go.
2. Ściągnij Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wciśnij w nim Delete. Zatwierdź restart komputera. Po restarcie raport z usuwania znajdziesz na C:\Clean.txt
3. Po wykonaniu tych czynnośći tworzysz ponownie logi z OTL. Ale przed wciśnięciem Skanuj zahaczykuj: Rejestr - skan dodatkowy - Użyj filtrowania. Potem wciskasz przycisk Skanuj.
Końcowo przedstawiasz logi z:
- Raport z usuwania OTL'em
- Raport z czyszczenia AdwCleanerem
- Nowe logi z OTL (OTL.txt + Extras.txt)
- manitu
2. Raport z usuwania AdwCleaner-em:
3. Nowy log z OTL-a.txt:
Nowy log z Extras-a.txt:
2. Raport z usuwania AdwCleaner-em:
3. Nowy log z OTL-a.txt:
Nowy log z Extras-a.txt:
- XMan
Drugi temat w którym można jednocześnie pomóc przy okazji w tym dziale:
sieci-komputerowe/jak-wylaczyc-komunikat-ostrzezenie-o-zabezpieczeniach-t19566.html
sieci-komputerowe/jak-wylaczyc-komunikat-ostrzezenie-o-zabezpieczeniach-t19566.html
- djarta
- Kontaktowanie:
Uruchom OTL i wciśnij Sprzątanie // w AdwCleanerze wciśnij przycisk UNINSTALL.
- manitu
Ok, zrobione, nie rozumiem czy muszę odinstalować AdwCleaner ? Nie chcę tego, chyba, że jest taka potrzeba. AdwCleanera miałem już pobranego wcześniej.
Jeśli chodzi o logi - jak rozumiem to już wszystko tak ? Jakie wnioski, czy wszystko od Mks_vir 2k7 udało się usunąć a także inne niepotrzebne pliki z systemu i rejestru ?
Jeśli chodzi o logi - jak rozumiem to już wszystko tak ? Jakie wnioski, czy wszystko od Mks_vir 2k7 udało się usunąć a także inne niepotrzebne pliki z systemu i rejestru ?
-
- Reklama