Pozostalości po usunietym antywirusie

Wszystkie sprawy związane z samym sprzętem komputerowym
pinokio

Użytkownik

Post04 mar 2013, 19:04

mam plytke.z moim laptopem ostatnio to sie same niezwykle rzeczy dzieja :shock:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post04 mar 2013, 19:16

pinokio pisze:mam plytke.z moim laptopem ostatnio to sie same niezwykle rzeczy dzieja :shock:

OK :D . Uruchom Konsolę Odzyskiwania i ponownie wprowadź polecenie -> CHKDSK /R .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 10:43

po wpisaniu komendy wyskakuje taki komunikat :
typ plikow to NTFS.nie mozna zablokowac biezacego dysku.system windows nie moze uruchomic sprawdzania dysku na tym woluminie,poniewaz jest on zabezpieczony przed zapisem

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 mar 2013, 11:27

pinokio pisze:po wpisaniu komendy wyskakuje taki komunikat :
typ plikow to NTFS.nie mozna zablokowac biezacego dysku.system windows nie moze uruchomic sprawdzania dysku na tym woluminie,poniewaz jest on zabezpieczony przed zapisem

Instalacja nakładkowa ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 12:05

czyli zaczynamy od poczatku ... :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 mar 2013, 12:09

pinokio pisze:czyli zaczynamy od poczatku ... :)

Wstrzymaj się z instalacją. Wpadłem na pewien pomysł ;) . Pobierz to -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i z tej instalki spróbuj zainstalować ;) .

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 12:22

no niestety,pokazuje ze ten IE nie jest obslugiwany przez moj system,a wracajac do instalacji to znowu ten cholerny powershell przeszkadza :sciana:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 mar 2013, 12:29

pinokio pisze:no niestety,pokazuje ze ten IE nie jest obslugiwany przez moj system,a wracajac do instalacji to znowu ten cholerny powershell przeszkadza :sciana:

Oczywiście, nie ten link -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 14:35

nic nie pomaga,ciagle to samo.czyli co,instalowac jednak?tyllko tak sie zastanawiam,jesli juz raz byla przeprowadzona instalacja nakladkowa,i ciagle nie udaje sie zainstalowac tego IE,to co sie zmieni po przeprowadzeniu drugi raz instalacji,przeciez stan systemu (teoretycznie)bedzie chyba taki sam jak i po pierwszej instalacji,wiec wciaz powinno sie nie dac zainstalowac IE.ale to tylko moje przemyslenia,byc moze sie myle

-- 07 mar 2013, 15:35 --

ogolnie to juz mi rece opadaja do tego komputera.zainstalowalem poprawke do Shella ktora mi podales we wczesniejszym poscie,zainstalowalem i odinstalowalem w Dodaj Usun Programy bo w Revo tego nie bylo,uruchomilem ponownie komputer,przeczyscilem Ccleanerem i .... podczas instalacji ciagle jest widoczny ten Powershell :@
najchetniej to bym kopnal w ten ekran

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 mar 2013, 15:15

nic nie pomaga,ciagle to samo.czyli co,instalowac jednak?tyllko tak sie zastanawiam,jesli juz raz byla przeprowadzona instalacja nakladkowa,i ciagle nie udaje sie zainstalowac tego IE,to co sie zmieni po przeprowadzeniu drugi raz instalacji,przeciez stan systemu (teoretycznie)bedzie chyba taki sam jak i po pierwszej instalacji,wiec wciaz powinno sie nie dac zainstalowac IE.ale to tylko moje przemyslenia,byc moze sie myle

Nie masz się czym przejmować. Masz wersję 7, więc nie jest źle, a reszta systemu jest w stanie dobrym ;) . Druga instalacja zmienia jedynie to, że przywraca wpisy katalogowe zmienione przez nas za pomocą OTL, co w przypadku systemu tak głupiego jak Windows może zadziałać ;) . Ale co pokazuje się poza tym, po powyższym linku? Znowu informacja o tym, że to nie jest właściwe dla Twojego systemu? Co do Twojej płyty to jaki to dokładnie tam jest system (wartość SP i IE również ważna)?

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 15:39

ok,no wiec IE tak jak i poprzednio instaluje sie do pewnego momentu az tu nagle wyskakuje komunikat iz nie udalo sie zainstalowac,i link do tych 8 punktow
kominekl pisze:Co do Twojej płyty to jaki to dokładnie tam jest system (wartość SP i IE również ważna)?

nie wiem dokladnie o co pytasz.
nie wiem,a moze nie warto tak sie meczyc zeby zainstalowac ten IE?jak uwazasz?czy pomoze to w czyms?bo zaczelo sie od tego ze napisalem ze procesor przy ogladaniu filmow na internecie osiaga poziom 100% i przycina ,no ale moze to jakas inna przyczyna jest?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 mar 2013, 15:43

nie wiem,a moze nie warto tak sie meczyc zeby zainstalowac ten IE?

Chciałbym i to ogarnąć.

bo zaczelo sie od tego ze napisalem ze procesor przy ogladaniu filmow na internecie osiaga poziom 100% i przycina ,no ale moze to jakas inna przyczyna jest?

Przyczyn może być mnóstwo. W tym przypadku, sprawdź, czy problem występuję na innej przeglądarce.

nie wiem dokladnie o co pytasz.

Jaka wersja Service Pack`a jest na Twojej płytce i jaka wersja Internet Explorer`a tam jest.

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 17:07

kominekl pisze:Jaka wersja Service Pack`a jest na Twojej płytce i jaka wersja Internet Explorer`a tam jest.

jak mam to sprawdzic

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post07 mar 2013, 18:30

jak mam to sprawdzic

Z poziomu systemu sprawdź pliki i zobacz, czy coś nazwopodobnego tam jest. Ale mogę założyć z góry, że nie masz tam Ie9. Dlatego też zrobimy tak, że pobierzesz sobie obraz ISO płyty, na której jest twój system z dodatkiem SP2 i IE9, wypalisz i dasz mi znać ;) .

pinokio

Użytkownik

Post07 mar 2013, 20:23

a moglbys mi zapodac jakis link,znalazlem jedna pozycje ale na razie nic sie nie sciaga
i mniej wiecej kiedy wyszedl numerek 9,zeby wiedziec ktore pozycje moga byc dobre

• Reklama

Wróć do „Sprzęt komputerowy”