To sprawdź/zainstaluj poprzednie sterowniki na których gra działała.
1. Odinstaluj obecne.
2. Usuń ręcznie folder ATI z dysku C (jeżeli istnieje)
3. Użyj CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
4. Zainstaluj poprzednie.
Windows XP SP3- zawieszanie
- XMan
-
Sęk w tym, że to właśnie te poprzednie sterowniki powodowały zawieszanie systemu i teraz nie dawały się instalować.
Ahh chyba nie pogram już w to :/
Ahh chyba nie pogram już w to :/
- XMan
Jaka to jest wersja poprzednich sterowników oraz obecnych ?
-
Obecna wersja to 8.872.0.0
A nie wiem jak sprawdzić poprzednią
A nie wiem jak sprawdzić poprzednią
- XMan
Sprawdź starsze wersje sterowników:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Sprawdziłem oba, ale na obu taka sama przycinka.
Ale dla mnie bardzo ważne jest to, że sterowniki instalują się już bez abosultnie żadnych problemów
Muszę podziękować Wam panowie Kominekl i XMan.
Hmm te które wysłałeś, ważą 50mb i 76 bodaj. Pamiętam, że ten z druver easy też ważył 76. Więc teraz spróbuję ściągnąć ten najnowszy, 106,5mb. Na nim działało
EDIT:
No niestety gra nie działa także na tych sterownikach :/ Nie mam pojęcia o co chodzi
EDIT 2:
Co ciekawe, gra International Volleyball 2006 też mi się w ten sam sposób zacina. Wszystkie inne działają normalne, tylko nie te...
Ale dla mnie bardzo ważne jest to, że sterowniki instalują się już bez abosultnie żadnych problemów

Hmm te które wysłałeś, ważą 50mb i 76 bodaj. Pamiętam, że ten z druver easy też ważył 76. Więc teraz spróbuję ściągnąć ten najnowszy, 106,5mb. Na nim działało
EDIT:
No niestety gra nie działa także na tych sterownikach :/ Nie mam pojęcia o co chodzi
EDIT 2:
Co ciekawe, gra International Volleyball 2006 też mi się w ten sam sposób zacina. Wszystkie inne działają normalne, tylko nie te...
- XMan
1. Odinstaluj te gry które nie działają.
2. Użyj CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
3. Zainstaluj ponownie.
2. Użyj CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
3. Zainstaluj ponownie.
-
Nie pomaga
-- 18 lip 2013, 16:25 --
Wszystkie gry działają oprócz tych z serii IV - ani International Volleyball 2006, ani 2009, ani 2010. Tzn działają, ale się zacinają jednakowo na każych ustawieniach graficznych
-- 18 lip 2013, 21:24 --
Macie jakieś pomysły ? To jedyna gierka o mojej ukochanej siatkówce !
-- 20 lip 2013, 12:49 --
może brakuje jeszcze jakiegoś oprogramowania ATI, ASUS czy coś do gier?
-- 20 lip 2013, 15:50 --
Taki trop mam- ta gra działała trochę lepiej jak miałem zainstalowany bodaj ASUS Check cośtam...
-- 18 lip 2013, 16:25 --
Wszystkie gry działają oprócz tych z serii IV - ani International Volleyball 2006, ani 2009, ani 2010. Tzn działają, ale się zacinają jednakowo na każych ustawieniach graficznych
-- 18 lip 2013, 21:24 --
Macie jakieś pomysły ? To jedyna gierka o mojej ukochanej siatkówce !

-- 20 lip 2013, 12:49 --
może brakuje jeszcze jakiegoś oprogramowania ATI, ASUS czy coś do gier?
-- 20 lip 2013, 15:50 --
Taki trop mam- ta gra działała trochę lepiej jak miałem zainstalowany bodaj ASUS Check cośtam...
- XMan
Sprawdź jeszcze:
1. Odinstaluj obecne sterowniki do karty graficznej w Dodaj lub usuń programy.
2. Usuń ręcznie folder ATI z dysku C.
4. Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobierz i uruchom.
Aplikacja zaproponuje Tobie najodpowiedniejsze sterowniki - wystarczy pobrać i instalować z automatu.
1. Odinstaluj obecne sterowniki do karty graficznej w Dodaj lub usuń programy.
2. Usuń ręcznie folder ATI z dysku C.
4. Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobierz i uruchom.
Aplikacja zaproponuje Tobie najodpowiedniejsze sterowniki - wystarczy pobrać i instalować z automatu.
-
W tym downloaderze mam komunikat: Nie udało się odnaleźć używanego produktu lub systemu operacyjnego
-- 20 lip 2013, 16:30 --
EDIT:
To jest dziwne. Jak miał zainstalowany tylko i wyłącznie sterownik do karty graficznej, a brakuje jakiegoś oprogramowania. Pamiętam, że w dodaj/usuń miałem kilka pozycji z ATI
-- 20 lip 2013, 16:30 --
EDIT:
To jest dziwne. Jak miał zainstalowany tylko i wyłącznie sterownik do karty graficznej, a brakuje jakiegoś oprogramowania. Pamiętam, że w dodaj/usuń miałem kilka pozycji z ATI
- XMan
W tym downloaderze mam komunikat: Nie udało się odnaleźć używanego produktu lub systemu operacyjnego
Dziwne ?
Dla mnie to wygląda na brak prawidłowo zainstalowanych sterowników Chipset lub brak włączonej karty graficznej...
Nie widzę innej opcji/problemu

-
Czyli coś jest nie do końca w porządku. Ale przecież karta jest włączona! A skąd pobrać sterowniki do chipsetu i jak zainstalować?
-- 20 lip 2013, 21:37 --
Cholerka, coś z kartą graficzną nie jest do końca w porządku. Zainstalowałem ASUS Smart Doctor, ale nie działa pojawia się komunikat - Cannot find information about graphics card.
-- 21 lip 2013, 13:00 --
EDIT:
Teraz jak już u mnie wszystko się instaluje bez problemu, to może wszystko dokładnie po kolei zainstaluję, sterowniki do chipsetu, karty graficznej i resztę , którą trzeba. Tylko przedtym wszystko dokładnie wyczyszczę i odinstaluję, tylko właśnie - co?
-- 21 lip 2013, 13:02 --
EDIT2:
W Menedżerze Urządzeń, jak otworzę mojego Radeona HD3450, to jedna rzecz nie daje mi spokoju. Tam pokazuje, że lokalizacja to Magistrala PC1, urządzenie 0, funkcja 0. A przecież to jest karta pod AGP i tam mam go wpiętego..
-- 21 lip 2013, 22:54 --
Towarzysze, pomożecie? Byłbym wdzięczny, gdybyście napisali co po kolei dokładnie usunąć, a potem WSZYSTKO zainstalować (tzn sterowniki nie tylko do karty, ale także do chipsetu [jeśli nie ma] i oprogramowanie ATI)
-- 20 lip 2013, 21:37 --
Cholerka, coś z kartą graficzną nie jest do końca w porządku. Zainstalowałem ASUS Smart Doctor, ale nie działa pojawia się komunikat - Cannot find information about graphics card.
-- 21 lip 2013, 13:00 --
EDIT:
Teraz jak już u mnie wszystko się instaluje bez problemu, to może wszystko dokładnie po kolei zainstaluję, sterowniki do chipsetu, karty graficznej i resztę , którą trzeba. Tylko przedtym wszystko dokładnie wyczyszczę i odinstaluję, tylko właśnie - co?
-- 21 lip 2013, 13:02 --
EDIT2:
W Menedżerze Urządzeń, jak otworzę mojego Radeona HD3450, to jedna rzecz nie daje mi spokoju. Tam pokazuje, że lokalizacja to Magistrala PC1, urządzenie 0, funkcja 0. A przecież to jest karta pod AGP i tam mam go wpiętego..
-- 21 lip 2013, 22:54 --
Towarzysze, pomożecie? Byłbym wdzięczny, gdybyście napisali co po kolei dokładnie usunąć, a potem WSZYSTKO zainstalować (tzn sterowniki nie tylko do karty, ale także do chipsetu [jeśli nie ma] i oprogramowanie ATI)
- XMan
Mnie już brakuje pomysłów
Może jeszcze ktoś inny wpadnie na pomysł aby naprawić.
Pobierz, wypakuj i zainstaluj Chipset
instalacja:
Jeszcze możesz sprawdzić:
1. odłącz komputer od sieci
2. wyciągnij kartę graficzną i przeczyść slot/styki spirytusem
3. poczekaj i podłącz kartę
Drugie to Resetowanie BIOS-u płyty głównej komputera
- Load Optimized Defaults.
Trzecie:
instalacja i sprawdzenie sterowników bez CCC - Catalyst Control Center.
Jeżeli komputer działa już prawidłowo a są tylko problemy z kilkoma grami to należy może do nich podejść
indywidualnie ?

Może jeszcze ktoś inny wpadnie na pomysł aby naprawić.
Pobierz, wypakuj i zainstaluj Chipset
instalacja:
Jeszcze możesz sprawdzić:
1. odłącz komputer od sieci
2. wyciągnij kartę graficzną i przeczyść slot/styki spirytusem
3. poczekaj i podłącz kartę
Drugie to Resetowanie BIOS-u płyty głównej komputera
Trzeci sposób -> Reset poprzez wczytanie fabrycznych (domyślnych) ustawień BIOS-u z poziomu BIOS-u.
- Load Optimized Defaults.
Trzecie:
instalacja i sprawdzenie sterowników bez CCC - Catalyst Control Center.
Jeżeli komputer działa już prawidłowo a są tylko problemy z kilkoma grami to należy może do nich podejść
indywidualnie ?
-
jeśli chodzi o BIOS to u mnie będzie to opcja Load BIOS Setup Defaults?
A jak mam instalację zrobić bez Catalyst Control Center?
Komputer działa prawidłowo, ale dlaczego pokazuje, że mam podłączoną kartę pod PCI , skoro ona jest na AGP? Tak pokazuje menedżer, a everest pokazuje AGP (tylko z dopiskiem [NoDB])
I Takie pytanko - co zmieni jescze resetowanie BIOSu? Bo mam trochę obaw
-- 22 lip 2013, 19:00 --
XMAN coś z tym Catalyst Control Center może być, ale jak to zrobić?
-- 22 lip 2013, 20:31 --
Zainstalowałem sterowniki do chipsetu.
Wpadłem na nową poszlakę - jak odpalam którykolwiek z International Volleyball czy to 2006, 2009 czy 2010 to w jednostce centralnej dochodzi do jakich pisków.
Doszła kolejna gra, którą zainstalowałem i się zacina - Need for Speed Undercover.
Hmm spróbuję jeszcze raz reinstalacji sterowników do karty graficznej, ale wątpię, że coś to pomoże.
Load Optimized Defaults - nie mam takiej opcji w BIOSIE. Mam co najwyżej Load BIOS Setup Defaults, to to samo?
A jak mam instalację zrobić bez Catalyst Control Center?
Komputer działa prawidłowo, ale dlaczego pokazuje, że mam podłączoną kartę pod PCI , skoro ona jest na AGP? Tak pokazuje menedżer, a everest pokazuje AGP (tylko z dopiskiem [NoDB])
I Takie pytanko - co zmieni jescze resetowanie BIOSu? Bo mam trochę obaw
-- 22 lip 2013, 19:00 --
XMAN coś z tym Catalyst Control Center może być, ale jak to zrobić?
-- 22 lip 2013, 20:31 --
Zainstalowałem sterowniki do chipsetu.
Wpadłem na nową poszlakę - jak odpalam którykolwiek z International Volleyball czy to 2006, 2009 czy 2010 to w jednostce centralnej dochodzi do jakich pisków.
Doszła kolejna gra, którą zainstalowałem i się zacina - Need for Speed Undercover.
Hmm spróbuję jeszcze raz reinstalacji sterowników do karty graficznej, ale wątpię, że coś to pomoże.
Load Optimized Defaults - nie mam takiej opcji w BIOSIE. Mam co najwyżej Load BIOS Setup Defaults, to to samo?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Tak, to to samo.
-
- Reklama