Windows XP SP3- zawieszanie

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post12 lip 2013, 14:06

Wrzuć screena z Menedżera urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 15:44

Nie mam karty graficzne, tylko inne urządzenia, jak na screenie:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 16:07

Piecka pisze:Nie mam karty graficzne, tylko inne urządzenia, jak na screenie:

A zaraz! Jaki to model laptopa?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 16:14

To jest KOMPUTER STACJONARNY :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 16:58

Piecka pisze:To jest KOMPUTER STACJONARNY :)

W takim razie model płyty głównej, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, bo nie widzę jakoś.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 17:11

Jeszcze do niedawna przy uruchamianiu systemu włączał się kreator znajdowania nowego sprzętu, a teraz nie..
Podawałem model płyty, daję jeszcze raz: Płyta główna: MSI K8T Neo-FSR (MS-6702)
Jeśli chodzi o sterowniki do chipsetu to chyba podawałeś (VIA 4in1), tylko doradziłeś zainstalować jedną z opcji bodaj VIA AGP Driver.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 17:37

Piecka pisze:Jeszcze do niedawna przy uruchamianiu systemu włączał się kreator znajdowania nowego sprzętu, a teraz nie..
Podawałem model płyty, daję jeszcze raz: Płyta główna: MSI K8T Neo-FSR (MS-6702)
Jeśli chodzi o sterowniki do chipsetu to chyba podawałeś (VIA 4in1), tylko doradziłeś zainstalować jedną z opcji bodaj VIA AGP Driver.

Zobaczmy co Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników producenta Twojej płyty nam da.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 18:15

Ok, zrobiłem automatic scan, pobrałem pliki, które wyświetliło i zainstalowałem wszystko oprócz Google Toolbara (nie chcę żadnych pasków)
Co dalej?

-- 12 lip 2013, 18:15 --

Kominek może teraz sterownik by się zainstalował... Tylko.. Nie wykrywa karty i zakładka karty graficzne jakimś cudem zmieniła się na inne urządzenia. Może drive sweeper wywalił jakiś sterownik od AGP czy coś? Ja już nie mam pojęcia co robić.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 18:34

Moze wez przeskanuj programem DriverEasy , zobaczymy czy on ogarnie stery do karty.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 19:05

Piecka pisze:Ok, zrobiłem automatic scan, pobrałem pliki, które wyświetliło i zainstalowałem wszystko oprócz Google Toolbara (nie chcę żadnych pasków)
Co dalej?

-- 12 lip 2013, 18:15 --

Kominek może teraz sterownik by się zainstalował... Tylko.. Nie wykrywa karty i zakładka karty graficzne jakimś cudem zmieniła się na inne urządzenia. Może drive sweeper wywalił jakiś sterownik od AGP czy coś? Ja już nie mam pojęcia co robić.

Bardzo prawdopodobne jest też uszkodzenie karty graficznej, ale spróbuj jeszcze wykonać to, co mówi moderator.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 20:53

No próbuję i zastanawiam się czy do jutra skończę...
Znalazło mi dwie takie opcje:
ATI Radeon HD3450
(Odłączony) ATI Radeon HD3450

Kliknąłem pobierz i.. wyciąga max 20KB/s prędkość pobierania.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 20:55

Piecka pisze:No próbuję i zastanawiam się czy do jutra skończę...
Znalazło mi dwie takie opcje:
ATI Radeon HD3450
(Odłączony) ATI Radeon HD3450

Kliknąłem pobierz i.. wyciąga max 20KB/s prędkość pobierania.

W porządku. Niech się ściąga.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 22:43

Hmm a dlaczego są dwa wpisy? I dlaczego moja karta jest odłączona? Przecież pracuje normalnie, obraz normalny, wiatrak się kręci, czego chcieć więcej ? :)
EDIT:
Warto było czekać. DJkamil dzięki. Sterowniki pobrało i ... zainstalowało ;) Już się bałem, bo na końcu wyświetlił się jakiś komunikat, ale w menadżerze urządzeń jest zakładka Karty graficzne i jest Radeon HD3450 ;)
Teraz.. trzeba chyba jakiś porządek zrobić po tych wszystkich próbach, zobaczyć co jeszcze trzeba doinstalować..
EDIT 2:
Trochę przedwczesna radość. Zainstalowało tylko kartę graficzną. Albo aż ;) W każdym razie sterownik jest.
Dalej nie mogę zainstalować oprogramowania ATI ... Nie wiem czym może to być spowodowane.. Ani z płytki ani z pobranego pliku...
Everest pokazuje coś takiego:
Opis urządzenia : ATI Radeon HD 3450 [NoDB]
Magistrala / Urządzenie / Funkcja 1 / 0 / 0

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post13 lip 2013, 11:12

Wrzuć screena z Menedżera urządzeń z rozwiniętym Karty graficzne
oraz z Dodaj lub usuń programy (wszystko).
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post13 lip 2013, 12:17

Dalej nie mogę zainstalować oprogramowania ATI ... Nie wiem czym może to być spowodowane.. Ani z płytki ani z pobranego pliku...

Oprogramowanie jako tako nie jest aż tak potrzebne. Korzystać będziesz z jakichś modyfikacji opcji karty graficznej? :)

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”