Czy da się sprawdzić windows XP ?
-
Wiem ze istnieje program ktory pozwala na zmiane nazwy folderow. Moze taki program mi pomoze ? Moze da sie to jakos poprawic ? hmm ?
- XMan
XMan pisze:Proponuję najpierw zapisać/utworzyć nowy punkt przywracania systemu.
W razie czego jak coś źle zrobisz może uratować
Zrobiłeś ?
-
nie zrobilem tego bo nie wiem jak i nie wiem czy mi to nie zasmieci komputera a juz nie mam czasu go czyscic.
Chce tylko zrobic te dwie rzeczy o ktore prosze.
- bajbus
A może z innej beczki.Sokoro nie umiesz wykonać w/w czynności to powiedz czy takie nazwy folderów przeszkadzają ci w czymś? Mi wydaje się że takie nazwy folderów nie powinny ci przeszkadzać w urzytkowania z komputera,więc jak się nazywają tak niech zostaną i nie ma się czym przejmować 

-
Tylko ze sęk w tym, że chce zmienic nazwy tych folderow na takie jak maja byc. Jak to zrobic ?
- XMan
Darom82 pisze:nie zrobilem tego bo nie wiem jak i nie wiem czy mi to nie zasmieci komputera a juz nie mam czasu go czyscic.
1. Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz ostatniego.
Dysk C --> Właściwości --> Oczyszczanie dysku --> Więcej opcji --> Przywracanie systemu --> Oczyść --> Tak.
(nie usuwa ostatniego punktu)
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Użyj ponownie CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
3. Wykonaj Gruntowny scandisk :

PPM (prawym przyciskiem myszki) na dysk C --> Właściwości --> Narzędzia --> Sprawdzanie błędów --> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie --> Rozpocznij --> Tak.
Restart komputera - czekaj...
4. Wykonaj Defragmentację.
http://www.hotfix.pl/darmowe-programy-d ... h-a129.htm
np:
Systemowy defragmentator
Auslogics Disk Defrag
Defraggler
IObit SmartDefrag
5. Zapisz/utwórz nowy punkt przywracania systemu .
Poczekaj chwilkę ponieważ muszę się przełączyć na Windows XP aby dokładnie podać jak to zrobić

Podaję jak zapisać nowy punkt przywracania systemu na Windows XP:
Start --> Wszystkie programy --> Akcesoria --> Narzędzia systemowe --> Przywracanie systemu
--> zaznacz Utwórz punkt przywracania --> Dalej --> wpisz obojętnie co np. swoje imię, najnowszy punkt,
Super, Lux itp. itd.
Klik na dole Utwórz - czekasz cierpliwie kilka sekund lub pół minuty nie ruszając myszką ani klawiaturą.
Tą czynność wykonujesz przy nie włączonych żadnych programach...
-
Podaj mi jak zmienic nazwe tych folderow ok ? juz jest godzina prawie 19-sta, wiec zanim zrobilbym to co mi opisales plus defragmentacje to byłaby pierwsza w nocy. Wiec odpada ta zabawa. Jesli mozesz to powiedzcie mi jak zmienic nazwy folderow na wlasciwe ??
- bajbus
Dla mnie to zrobiło się tylko pieprzenie z tym.Przez tyle czasu co ci pomagamy to już dawno sformatował byś tego kompa z 4 razy
-
To powiecie mi jak zmienic nazwy tych folderow na wlasciwe ? bardzo Was prosze
: - (

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Moim zdaniem się nie da. Tam siedzi plik rejestru użytkownika, który po prostu nie ruszy. Jedyną znaną mi szansą na przywracanie profilu to tworzenie nowego i kopiowanie plików ze starego profilu do nowego ale bez pliku ntuser.dat
O innym sposobie nie słyszałem.
O innym sposobie nie słyszałem.
- bajbus
Ja mam takie rozwiązanie,daj parametry kompa z programu Aida32 lub 64 bo nie wiem czy masz system 32bit czy 64bit znajdziemy dla ciebie przez ten czas wszystkie sterowniki.Z instalacją systemu i z zainstalowaniem potrzebnych programów i sterowników zajmie ci to jakieś 2godz. i nie będziesz musiał prosić co chwilę o pomoc że masz z czymś problem po powiem ci że już ręce opadają jak nie stosujesz się do zaleceń podawanych przez nas i nikt nie będzie siedział cały dzień na forum żeby ci pomóc bo robi się to wkurzające i zaczyna to już działać karzdemu na nerwy takie wypisywanie co chwilę na sb czy może mi ktoś pomóc
-
Wlasnie o to chodzi bajbus ze nie moge zrobic formatu teraz poniewaz, zakladam ze cos pojdzie nie tak, i bede sie glowil z tym do jutra, a jutro juz kolo 9 rano wracam do Krakowa i nie bedzie mnie i nie zostawie tak komputera nie zrobionego. Poza tym sam forma c zajmie mi jakies pol godziny nie cale a co dopiero instalacja wszystkiego od nowa i w przegladarkach ustawianie wszystkiego tego co jest w ulubionych itd. itp. Nie ma szans na format. Chce jakos to zrobic ale bez formatu. Mozecie mi pomoc i powiedziec jak ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A to proste, zależy z którego konta korzystasz. Usuwasz ten, z którego nie korzystasz.
-
cosik_ktosik pisze:A to proste, zależy z którego konta korzystasz. Usuwasz ten, z którego nie korzystasz.
Nie rozumie. Możesz jaśniej ? - ja mam jedno konto na windows XP. Więc ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
oki, to inaczej. Naciśnij klawisz Windows+R
Wpisz %UserProfile%\
To jest Twój katalog główny użytkownika.
Wpisz %UserProfile%\
To jest Twój katalog główny użytkownika.
-
- Reklama