Czy da się sprawdzić windows XP ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
NorthAngel.DAROM nie kasuj nigdy, bo będzie kicha.
EDIT, bo mam w PW, że konto zniknęło po tych działaniach.
Utwórz jeszcze raz nowe konto i skopiuj dane tam, zobacz czy je posiadasz i są dostępne.
Jeśli tak to zabezpiecz je w innym folderze na dysku lokalnym, zrób przywracanie systemu i powinno wrócić konto oryginalne. Jak nie będzie danych to je tam wrzuć z tego backupu.
EDIT, bo mam w PW, że konto zniknęło po tych działaniach.
Utwórz jeszcze raz nowe konto i skopiuj dane tam, zobacz czy je posiadasz i są dostępne.
Jeśli tak to zabezpiecz je w innym folderze na dysku lokalnym, zrób przywracanie systemu i powinno wrócić konto oryginalne. Jak nie będzie danych to je tam wrzuć z tego backupu.
-
Zrobilem tak jak napisales ale danych widocznie nie posiadam ze skasowanego wczesniej konta mimo ze je zapisalo w folderze northangel. Od wczoraj po skasowaniu konta nic mi nie dziala, ani ustawienie jezyka polskiego programisty, ani nie moge zainstalowac windows media player i wogole
Mozesz mi pomoc ? 
Zrobilem to przywracanie systemu ale to nic nie dalo bo dalej problem jest ten sam jaki mialem po skasowaniu konta.
Prosze Cie, pomoz mi jakos ;(
Moja przegladarka firefox i menu indeksowe itd, teraz zrobily sie szare takie cos jak widac na ponizszym screenie.
Jak to naprawic ?

Mam tez ikonke kosza na smieci na pulpicie iak cos usune z pulpitu to nie przenosi mi tego do kosza tylko usuwa odrazu nie wiem czemu tak

Zrobilem to przywracanie systemu ale to nic nie dalo bo dalej problem jest ten sam jaki mialem po skasowaniu konta.
Prosze Cie, pomoz mi jakos ;(
Moja przegladarka firefox i menu indeksowe itd, teraz zrobily sie szare takie cos jak widac na ponizszym screenie.
Jak to naprawic ?

Mam tez ikonke kosza na smieci na pulpicie iak cos usune z pulpitu to nie przenosi mi tego do kosza tylko usuwa odrazu nie wiem czemu tak

- lewy
Jedzissz zapewne na tzw koncie tymczasowym, dlatego cosik wyżej pisał abyś konta nie kasował. Teraz, jeśli przywracanie np o tydzień nic nie da to choroba niezły problem. Wtedy ostatnia szansa to konto administator w trybie awaryjnym, tam zrób nowe konto.
-
A jesli zrobie format c i zainstaluje wszystko od nowa to wtedy wszystko juz bedzie dobrze ? tylko jak zrobic format c prawidlowo tak zeby bylo dobrze z poziome dos ? Bo zeby wszystko dzialalo nawet polskie znaki itd to bez formata sie tu nie obejdzie. Wydaje mi sie, ze na nowym koncie z uprawnieniami administratora teraz jesli mam problemy takie to na koncie administrator w trybie awaryjnym tez to nic pewnie nie da. Z reszta nawet nie wiem jak wejsc w tryb awaryjny na konto administrator i jak to tam zrobic ?
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, 13:00 przez Darom82, łącznie zmieniany 1 raz.
- lewy
F8 przy starcie i tam tryb awaryjny
-
i co dalej ? gdzie tam szukac konta administracyjnego ? i co dalej mam zrobic ? skasowac konto daroom na ktorym mam zapisane dane ze starego konta northangel ktore usunalem ?
- lewy
Masz tam okno logowania?
-
Zrobilem tak jak mi powiedziales Lewy, wszedlem w tryb awaryjny do konta administrator i utworzylem konto o nazwie NorthAngell z uprawnieniami administratora. Jak sie zaloguje na konto NorthAngell to juz moge zmieniac jezyki na polski programisty ale musze od nowa zainstalowac FireFox i inne programy na tym koncie zeby dzialalo ;(
Da sie to jakos zrobic inaczej ?
Da sie to jakos zrobic inaczej ?
- XMan
tylko jak zrobic format c prawidlowo tak zeby bylo dobrze z poziome dos ?
Instalacja systemu MS Windows XP - instrukcja
-
tylko tam nie pisze jak wejsc w dos zeby napisac format c: zeby mi sformatowalo dysk c ;(
- XMan
Pisze, czytaj dokładnie...
-
Ok ide robic format c i instalowac wszystko do nowa. Jak mi sie uda to wroce i napisze. Trzymajcie kciuki.
- XMan
Jak się nie znasz to zapisz sobie wcześniej najważniejsze dane z dysków
np. na pendrive, dysk zewnętrzny, płytki CD/DVD.
Płytka z systemem musi bootowalna, jeżeli nie jest to możesz ją zrobić
za pomocą programu nLite
Poradnik : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wybór zadań --> Utwórz --> Boot-owalny obraz ISO.
Nagraj/wypal na płytkę CD.
Zobacz czy po uruchomieniu komputera i wciskaniu klawisza F12 masz wybór instalacji.
Jeżeli nie masz tego na F12
to tak jak pisze w p/w poradniku oraz:
http://www.hotfix.pl/ustawienie-kolejno ... o-a131.htm
np. na pendrive, dysk zewnętrzny, płytki CD/DVD.
Płytka z systemem musi bootowalna, jeżeli nie jest to możesz ją zrobić
za pomocą programu nLite
Poradnik : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wybór zadań --> Utwórz --> Boot-owalny obraz ISO.
Nagraj/wypal na płytkę CD.
Zobacz czy po uruchomieniu komputera i wciskaniu klawisza F12 masz wybór instalacji.
Boot Menu
==Select Boot First device==
CDROM
Jeżeli nie masz tego na F12
to tak jak pisze w p/w poradniku oraz:
http://www.hotfix.pl/ustawienie-kolejno ... o-a131.htm
-
Nie moge tylko znaleść sterownika do karty graficznej Kontroler magistrali zarządzania systemem ;(
Moze ktos mi pomoc ?
Moze ktos mi pomoc ?
- XMan
Zainstalowałeś Chipset oraz Service Pack 3 ?
Jaką posiadasz kartę graficzną ?
Jaką posiadasz kartę graficzną ?
-
- Reklama