Czy da się sprawdzić windows XP ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Prawym przyciskiem na nim, potem właściwości i podaj identyfikator urządzenia.
-
sprawdz sobie na screenie : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
To kontroler sieci NVIDII
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kontroler sieci NVIDIA nForce - PCI\VEN_10DE&DEV_03EF
Kontroler sieci NVIDIA nForce - PCI\VEN_10DE&DEV_03EF
-
Pisalo ze nie mozna zweryfikowac wydawcy, mimo to dalem uruchom, potem extract i nic sie nie stalo, W megerze urzaden dalej jest ten blad ;(
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jak było ekstrakt to podało gdzie wypakowało. Wejdź tam gdzie ta lokalizacja. Tam będzie plik typu setup.exe
-
Zainstalowalem i problem zniknal, ale sa teraz dwa monitorki ethernet i nvidia - sa to monitorki internetowe maja byc oba wlaczone czy jeden wylaczyc ? jesli tak to ktory ? to jest polaczenie lokalne - ikonka kolo zegara 
W menegerze urzadzen teraz sa dwie karty zobacz screen:
Tak ma byc ? Czy ma byc jedna ?

W menegerze urzadzen teraz sa dwie karty zobacz screen:
Tak ma byc ? Czy ma byc jedna ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Skoro system ich nie wyłącza to bym zostawił jak jest.
- XMan
Odinstaluj Karta Realtek... lub wyłącz.
Pochodzi od sterowników karty dźwiękowej Realtek która posiada również wbudowane sterowniki do karty sieciowej tzw. Ethernet.
Lepsze p/w sterowniki są wbudowane przy karcie graficznej NVIDIA nForce.
Zawsze z nich korzystam.
Zależy od internetu, trzeba w nich wpisać odpowiednie dane z umowy takie jak:
Nie raz wystarczy ustawić Uzyskaj adres IP automatycznie + Uzyskaj adres DNS automatycznie.
Sterowniki Ethernet są w Chipsecie, sterownikach karty dźwiękowej
oraz w sterownikach karty graficznej.
Na niektórych komputerach a najczęściej na laptopach trzeba dodatkowo jeszcze zainstalować
sterowniki do karty sieciowej WiFi/WLAN.
To co masz powinno wystarczyć
Jak odinstalujesz sterowniki do karty dźwiękowej, przeczyścisz komputer CCleanerem
i zainstalujesz ponownie te same sterowniki do karty dźwiękowej i podczas instalacji odchaczysz
sterowniki Ethernet to się nie zainstalują i nie będą widoczne w Menedżerze urządzeń.
Pochodzi od sterowników karty dźwiękowej Realtek która posiada również wbudowane sterowniki do karty sieciowej tzw. Ethernet.
Lepsze p/w sterowniki są wbudowane przy karcie graficznej NVIDIA nForce.
Zawsze z nich korzystam.
Zależy od internetu, trzeba w nich wpisać odpowiednie dane z umowy takie jak:
IP
Maska
Brama
DNS
Nie raz wystarczy ustawić Uzyskaj adres IP automatycznie + Uzyskaj adres DNS automatycznie.
Sterowniki Ethernet są w Chipsecie, sterownikach karty dźwiękowej
oraz w sterownikach karty graficznej.
Na niektórych komputerach a najczęściej na laptopach trzeba dodatkowo jeszcze zainstalować
sterowniki do karty sieciowej WiFi/WLAN.
To co masz powinno wystarczyć

Jak odinstalujesz sterowniki do karty dźwiękowej, przeczyścisz komputer CCleanerem
i zainstalujesz ponownie te same sterowniki do karty dźwiękowej i podczas instalacji odchaczysz
sterowniki Ethernet to się nie zainstalują i nie będą widoczne w Menedżerze urządzeń.
-
XMan wiesz, łatwo Ci mówić bo na tym komputerze z windows XP, który mam w domu tyle płyt różnych ze sterownikami do komputera chyba z 8 różnych. I są to sterowniki do karty graficznej i karty dźwiękowej. Kiedyś jak robiłem nakładke instalując system na system to włożyłem płyte zieloną ze sterownikami karty graficznej i wtedy mi zainstalowało sterowniki. Teraz po formacie mi tych sterowników nie przyjęło nie wiem czemu. Podczas instalacji sterowników karty dźwiękowej wkładam obojętnie jaką płyte ze sterownikami dźwięku i instaluje mi się ale jeszcze ani raz tak nie miałem, żeby odznaczyć coś, żeby mi tego nie instalowało np. wbudowanych sterowników do karty Ethernet do internetu. Przy karcie Realtek podałem brame, dns, IP komputera które mam od mojego dostawcy internetowego.
Czy jak zrobie tak jak mówisz, żeby odinstalować karte Realtek i zostawić tylko tą NVIDIA nForce i podam do niej brame, dns i IP te same co miałem na Realtek to zadziała mi internet i znikną wtedy mi te dwa monitorki koło zegara na pasku
?
Czy jak zrobie tak jak mówisz, żeby odinstalować karte Realtek i zostawić tylko tą NVIDIA nForce i podam do niej brame, dns i IP te same co miałem na Realtek to zadziała mi internet i znikną wtedy mi te dwa monitorki koło zegara na pasku

- XMan
Czy jak zrobie tak jak mówisz, żeby odinstalować karte Realtek i zostawić tylko tą NVIDIA nForce i podam do niej brame, dns i IP te same co miałem na Realtek to zadziała mi internet i znikną wtedy mi te dwa monitorki koło zegara na pasku Obrazek ?
Jeden powinien być od NVIDIA nForce drugiego już od Realtek... nie będzie
jak podczas ponownej instalacji sterowników do karty dźwiękowej odhaczysz/nie zainstalujesz
.Ethernet
Oprócz tego możesz tą ikonkę Realtek pozostawić albo ukryć klikając po prawej stronie na dole
pulpitu tam gdzie jest zegar --> Dostosuj --> Sieć --> Ukryj ikony i powiadomienia.
Robisz to na Realtek a NVIDIA nForce powinna być na Pokaż ikony i powiadomienia.
Odnosi się na Windows 7.
Na Windows XP:

Aby ta ikonka Realtek była niewidoczna odhaczasz to co zaznaczyłem na czerwono --> OK.
Ikonka NVIDIA nForce powinna być zaznaczona tak jak na p/w screenie/zrzucie ekranu.
-
Jak będę w domu na święta bożego narodzenia to sprawdze to. A da się te ekraniki --->>
jakoś wyłączyć w XP żeby się nie włączały przy uruchamianiu komputera ? i żeby nie trzeba było odinstalowywać karty dźwiękowej i instalować jej od nowa ? bo znów mogę coś wtedy spiepszyć,a niechce mi się wtedy robić formata jeszcze raz. Bo nigdy mi się takie ekraniki nie pojawiały ani nic.

- XMan
Pisałem:
Rozumiesz ?
Na Windows XP:
Aby ta ikonka Realtek była niewidoczna odhaczasz to co zaznaczyłem na czerwono --> OK.
Ikonka NVIDIA nForce powinna być zaznaczona tak jak na p/w screenie/zrzucie ekranu.
Rozumiesz ?
-
Tak, rozumiem. Jak tylko będę w domu u siebie i będę siedział przy tamtym komputerze z windows XP to sprawdze to. W razie jakiś problemów napisze tutaj.
-
- Reklama