Jak skutecznie zwolnić miejsce z dysku systemowego

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
Arcadio Morello

Użytkownik

Post18 wrz 2013, 21:07

Pytanie. Posiadam program Acronis Disk Director 11 Home.
Chciałbym tym programem skonwertować partycję D z logicznej na podstawową. Obecnie podstawową partycją jest partycja C. Da się to zrobić bez utracenia danych? Później format partycji C?
Z tego co patrzyłem ten program ma takie funkcje.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2013, 13:14

Chciałbym tym programem skonwertować partycję D z logicznej na podstawową. Obecnie podstawową partycją jest partycja C. Da się to zrobić bez utracenia danych? Później format partycji C?

Można.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
Arcadio Morello

Użytkownik

Post29 wrz 2013, 21:32

kominekl pisze:

Można.

Witam.
Zrobiłem tak jak mówiłem, ale niestety po restarcie komputera pojawił się problem z hl.dll, ale sobie z nim poradziłem.
Po skopiowaniu nowego pliku hl.dll do D:\WINDOWS\System32 i po restarcie pojawił się komunikat:
BOOTMGR is missing. Press Ctrl + Alt + Delete do restart. Co teraz mam zrobić?
Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post03 paź 2013, 19:44

Arcadio Morello pisze:
kominekl pisze:

Można.

Witam.
Zrobiłem tak jak mówiłem, ale niestety po restarcie komputera pojawił się problem z hl.dll, ale sobie z nim poradziłem.
Po skopiowaniu nowego pliku hl.dll do D:\WINDOWS\System32 i po restarcie pojawił się komunikat:
BOOTMGR is missing. Press Ctrl + Alt + Delete do restart. Co teraz mam zrobić?
Proszę o pomoc

W Konsoli Odzyskiwania wklep polecenia:

FIXBOOT
BOOTCFG
FIXMBR
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
Arcadio Morello

Użytkownik

Post12 lis 2013, 00:40

kominekl pisze:
kominekl pisze:

W Konsoli Odzyskiwania wklep polecenia:

FIXBOOT
BOOTCFG
FIXMBR

Dziękuje. Pomogło.

Witam mam za to inny problem. Dokładniej z autorun.exe.
Usunąłem Alcohol 120% i sterownik sptd też. Niestety autorun.exe jak nie działał tak nie działa...
Jakieś inne pomysły? :think:

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”