seba86muWyłączam na próbę w Autoruns te pozycje, które podałeś, te od
IE zostawię mimo, że nie korzystam z
Messengera.
kominekl pisze:Bzdura. Autoruns usuwa to, co potrzeba, czyli sam wpis. Nie narusza struktury plików.
komineklNo myślę, że są słowa które ładniej to określają. To akurat jest brzydkie - grzeczniej.
Tu bym troszeczkę dyskutował, sam miałem przypadek kiedy nie dało się czegoś odznaczyć a cóż dopiero usunąć i trzeba było się za to wziąć w inny sposób. Na ogół jednak rzeczywiście tak jest. Ale może zostawmy to.
Zaznaczyłem wszystkie wpisy, które podałeś z wyjątkiem tych od przeglądarki
IE, z której korzystam. Ale tu proszę też o opinię czy i te mogę spokojnie wyłączyć ?
Masz tutaj też nowe logi z
OTL , o które prosiłeś:
Nowy log z
OTL-a.txt:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówNowy log z
Extras-a.txt:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówBTW: nie wiem dlaczego ale choć miałem zainstalowany programik
OTL, szukałem go ale zniknął i musiałem go znów pobierać - czy to ma jakiś związek z tymi wyłączeniami w
Autoruns, a może to przez te wcześniejsze czyszczenie logów ? Jeśli nie to to co w takim razie, ja go nie usuwałem ?
Również prosiłbym o kilka słów nt. sterowników i programów emulujących napędy wirtualne słyszałem bowiem, że takie programy mogą przeszkadzać we właściwym skanowaniu odczytywaniu logów np. z
OTL. Wiem, że ten sterownik emulatorów to
sptd.sys - sprawdzałem u mnie go nie ma w systemie. Czy są jeszcze jakieś inne sterowniki ? Ponieważ nie bardzo się na tym znam pytam czy są jakieś sposoby lub programy sprawdzające i wykrywające jakie programy emulacyjne są w systemie i rejestrze oraz jakie są metody ich eliminacji i czy lepiej jest je wyłączyć czy też usunąć ?
Tak więc jak już mówiłem odznaczę te wpisy celem sprawdzenia czy szybkość komputera a co za tym idzie także szybkość
Internetu wyraźnie się polepszyła, ale to wymaga czasu.
Zatem za kilka dni odezwę się i dam w tej sprawie odpowiedź. Sprawa logów oczywiście jest jak najbardziej bieżąca.