Jak usunąć program mks_vir 2k7 Demo ? (logi)
- manitu
Dobrze ale powiedz mi czy Google Update czy Updater a może jedno i drugie ?
Czy gdybym ściągnął z sieci to dotyczyłoby to wszystkich przeglądarek w Windows ? Mam IE, Chrome i Firefox.
Gdybyś przytoczył jednak jakieś linki. Przeinstalowanie raczej nie wchodzi w grę.
Czy gdybym ściągnął z sieci to dotyczyłoby to wszystkich przeglądarek w Windows ? Mam IE, Chrome i Firefox.
Gdybyś przytoczył jednak jakieś linki. Przeinstalowanie raczej nie wchodzi w grę.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Dobrze ale powiedz mi czy Google Update czy Updater a może jedno i drugie ?
To drugie -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Czemu? Przecież nie stracisz danych prywatnych i rozszerzeń.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- manitu
Pobrałem to i co dalej, bo w Autoruns wciąż widzę wpisy te od Google Update File not Found.
Natomiast w Chrome w Google Chrome - informacje widzę, że serwer z aktulizacją jest niedostępny (błąd 3). Może jednak powinienem przeinstalować Chrome jak sądzę bezpiecznie, bez utraty danych. Tylko powiedz jak to zrobić ? Ale na pewno nie stracę tam absolutnie niczego po tymczasowej deinstalacji ?
No i oczywiście jak zrobić, żeby we wszystkich przeglądarkach (IE, Chrome, Firefox) oraz w Autoruns było jak po staremu jeśli chodzi o Google Update ?
Natomiast w Chrome w Google Chrome - informacje widzę, że serwer z aktulizacją jest niedostępny (błąd 3). Może jednak powinienem przeinstalować Chrome jak sądzę bezpiecznie, bez utraty danych. Tylko powiedz jak to zrobić ? Ale na pewno nie stracę tam absolutnie niczego po tymczasowej deinstalacji ?
No i oczywiście jak zrobić, żeby we wszystkich przeglądarkach (IE, Chrome, Firefox) oraz w Autoruns było jak po staremu jeśli chodzi o Google Update ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
Normalnie poprzez aplet w Dodaj/Usuń Programy.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- manitu
No ok. przeinstalowałem Chrome - problem zniknął - dzięki ! I rzeczywiście żadne dane tej przeglądarki nie zostały utracone. Natomiast z tego linku, który podałeś zainstalował mi się jakiś Aktualizator Google (z tego co wiem program ten nie jest już rozwijany i zaleca się usunięcie go - wiem bo miałem go wcześniej i kiedyś właśnie go odinstalowałem bo pojawiło się takie polecenie).
Zaś w Autoruns jedna z tych pozycji File not found pojawiła się i jest zaznaczona - to ta:
Zakładka Everything:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
=> Google Update
Druga pozycja File not found wciąż jest niedostępna lecz zaznaczona - to jest ta:
Zakładka Services:
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
=> gupdatem
Co dalej, aby wszystko było w porządku z tym wpisem i Google Update w ogóle ?
Zaś w Autoruns jedna z tych pozycji File not found pojawiła się i jest zaznaczona - to ta:
Zakładka Everything:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
=> Google Update
Druga pozycja File not found wciąż jest niedostępna lecz zaznaczona - to jest ta:
Zakładka Services:
HKLM\System\CurrentControlSet\Services
=> gupdatem
- kominekl
- Kontaktowanie:
Natomiast z tego linku, który podałeś zainstalował mi się jakiś Aktualizator Google (z tego co wiem program ten nie jest już rozwijany i zaleca się usunięcie go - wiem bo miałem go wcześniej i kiedyś właśnie go odinstalowałem bo pojawiło się takie polecenie).
To była alternatywna na wypadek, gdybyś nie przeinstalował Chrome`a

Wpisy w Autoruns, które podałeś są do usunięcia, gdyż po ponownej rejestracji tego oprogramowania umieściły się one w innym miejscu - z innym wpisem. Już jest w porządku.
Reasumacja.
Czy są jeszcze jakieś problemy?
- manitu
Czy z tego linku, który podałeś: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ten Aktualizator Google powinienem odinstalować ?, pokazuje mi coś takiego zobacz: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy ten wpis w Autoruns, zaznaczony na żółto File not found powinienem usunąć ? Bo ten drugi File not found został chyba zastąpiony nowym zobacz podaję jeszcze jeden log z Autoruns:
Powiedziałeś, że są w innym miejscu - które to wpisy ?
Powiedz mi czy po zrobieniu tego wszystkiego już wszystko będzie w porządku z tym Google Update we wszystkich przeglądarkach ?
Mam jeszcze jeden problem korzystając z okazji - niezwiązany z powyższym. Mianowicie w Panelu sterowania na liście Dodaj/Usuń programy i tylko tam (sprawdziłem to systemową wyszukiwarką plików i nigdzie indziej tego nie ma nawet w w miejscu podanym wyżej) mam pusty plik o nazwie Fallout (miałem kiedyś grę o tej nazwie, ale ją odinstalowałem). Plik ten jest pusty bo widzę - 0 bajtów. Mimo to w aplecie Dodaj/Usuń programy on tam jest. No i klikam tam na Usuń/Zmień, ale to w ogóle nie chce się usunąć, może wiedziałbyś jak to zrobić ?
Wpisy w Autoruns, które podałeś są do usunięcia, gdyż po ponownej rejestracji tego oprogramowania umieściły się one w innym miejscu - z innym wpisem. Już jest w porządku.
Czy ten wpis w Autoruns, zaznaczony na żółto File not found powinienem usunąć ? Bo ten drugi File not found został chyba zastąpiony nowym zobacz podaję jeszcze jeden log z Autoruns:
Kod: Zaznacz cały
http://speedy.sh/rWvJu/AutoRuns-5.7z
Powiedz mi czy po zrobieniu tego wszystkiego już wszystko będzie w porządku z tym Google Update we wszystkich przeglądarkach ?
Mam jeszcze jeden problem korzystając z okazji - niezwiązany z powyższym. Mianowicie w Panelu sterowania na liście Dodaj/Usuń programy i tylko tam (sprawdziłem to systemową wyszukiwarką plików i nigdzie indziej tego nie ma nawet w w miejscu podanym wyżej) mam pusty plik o nazwie Fallout (miałem kiedyś grę o tej nazwie, ale ją odinstalowałem). Plik ten jest pusty bo widzę - 0 bajtów. Mimo to w aplecie Dodaj/Usuń programy on tam jest. No i klikam tam na Usuń/Zmień, ale to w ogóle nie chce się usunąć, może wiedziałbyś jak to zrobić ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
ten Aktualizator Google powinienem odinstalować ?
Tak.
Czy ten wpis w Autoruns, zaznaczony na żółto File not found powinienem usunąć ?
Tak.
Są wbudowane w najnowszą wersję Google Chrome.
Już wszystko w porządku.
No i klikam tam na Usuń/Zmień, ale to w ogóle nie chce się usunąć, może wiedziałbyś jak to zrobić ?
Najłatwiej zrobić to poprzez odinstalowanie tego za pomocą Revo Uninstaller`a w trybie zaawansowanym -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
- manitu
Więc tak - Aktualizator Google odinstalowany.
Ten wpis gupdatem postanowiłem zostawić niech tam sobie jest, w niczym nie przeszkadza.
Tym bardziej, że powiedziałeś że wszystko jest już w porządku a jest.
Ten plik Fallout wraz z pozostałościami w rejestrze odinstalowałem poprawnie programem Revo Uninstaller 1.94 z systemu i rejestru. Już go tam nie ma w Panelu sterowania - wielkie dzięki!
Na koniec chcę pokazać ci jeszcze coś czyli log z narzędzia Comodo Autorun Analyzer w programie CCE i tylko powiedz co o tym sądzisz ? Tylko on zapisuje w formacie .ard i nie wiem w jaki sposób mogę go przesłać ?
Lub przekonwertować to do innego formatu tylko tak żeby był pokazany oryginalny plik.
Ten wpis gupdatem postanowiłem zostawić niech tam sobie jest, w niczym nie przeszkadza.
Tym bardziej, że powiedziałeś że wszystko jest już w porządku a jest.
Ten plik Fallout wraz z pozostałościami w rejestrze odinstalowałem poprawnie programem Revo Uninstaller 1.94 z systemu i rejestru. Już go tam nie ma w Panelu sterowania - wielkie dzięki!
Na koniec chcę pokazać ci jeszcze coś czyli log z narzędzia Comodo Autorun Analyzer w programie CCE i tylko powiedz co o tym sądzisz ? Tylko on zapisuje w formacie .ard i nie wiem w jaki sposób mogę go przesłać ?
Lub przekonwertować to do innego formatu tylko tak żeby był pokazany oryginalny plik.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Praktycznie to samo pokazuje Autoruns.
Nie trzeba

- manitu
Comodo Autorun Analyzer jest znacznie dokładniejszy.
Co do formatu .ard to właśnie nie wiem jak to zrobić bo u mnie zapisuje tylko w formacie .ard. Zapisany plik jest nienatywny tzn. niedostępny do otwarcia, a jak klikam na niego to pojawia się takie okienko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Są tam dwie opcje do wyboru:
- użyć usługi sieci Web do znalezienia odpowiedniego programu
- wybrać program z listy
Co mam wybrać, jeśli program z listy to jaki ?
A może przesłać skompresowany plik takim jaki on już tam jest ?
Co do formatu .ard to właśnie nie wiem jak to zrobić bo u mnie zapisuje tylko w formacie .ard. Zapisany plik jest nienatywny tzn. niedostępny do otwarcia, a jak klikam na niego to pojawia się takie okienko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Są tam dwie opcje do wyboru:
- użyć usługi sieci Web do znalezienia odpowiedniego programu
- wybrać program z listy
Co mam wybrać, jeśli program z listy to jaki ?

- kominekl
- Kontaktowanie:
Tak. Masz Go przesłać.
Comodo Autorun Analyzer jest znacznie dokładniejszy.
Fakt, ale przegrywa właśnie przez to z Autoruns. Pokazuje nieistotne elementy systemu, które interesują tylko takich dwóch zapaleńców, jak my

- manitu
Mimo wszystko zależy mi na twojej opinii na ten temat.
Chciałbym również byś powiedział co oznaczają te paski szare, a zwłaszcza czerwone w programie.
Poza tym ogólnie o stanie bo widzę tam sporo pozycji Files not found, ale nie będę ich usuwał co najwyżej wyłączę, a ty powiedz tylko co o tym myślisz.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tak stricto teoretycznie gdybym chciał uruchomić u siebie ten zapisany plik .ard to za pomocą którego programu ?
Chciałbym również byś powiedział co oznaczają te paski szare, a zwłaszcza czerwone w programie.
Poza tym ogólnie o stanie bo widzę tam sporo pozycji Files not found, ale nie będę ich usuwał co najwyżej wyłączę, a ty powiedz tylko co o tym myślisz.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A tak stricto teoretycznie gdybym chciał uruchomić u siebie ten zapisany plik .ard to za pomocą którego programu ?
- kominekl
- Kontaktowanie:
Wpisy zawierające File not found są do wyłączenia.
Comodo Autoruns Analyzer.
U mnie ich nie ma i nigdy się nie spotkałem z nimi w tym oprogramowaniu. Ogólnie rzecz biorąc czerwone to zapewne natywne części systemu, a szare to aktywne wpisy.
- manitu
A ty jakim programem go otworzyłeś ?
Bo u mnie w tym okienku które pokazałem nie ma na liście Comodo Autorun Analyzer i nawet jak klikam w opcję Przeglądaj i wybieram tam ten program z folderu na dysku to po prostu nic się nie dzieje, nie jest dodawany do listy.
Jest tam też w Zalecanych programach w tym okienku Autostart program viever, ale on to pokazuje nieprawidłowo - po prostu nic nie widać poza oknem klasycznego Autoruns.
Bo u mnie w tym okienku które pokazałem nie ma na liście Comodo Autorun Analyzer i nawet jak klikam w opcję Przeglądaj i wybieram tam ten program z folderu na dysku to po prostu nic się nie dzieje, nie jest dodawany do listy.
Jest tam też w Zalecanych programach w tym okienku Autostart program viever, ale on to pokazuje nieprawidłowo - po prostu nic nie widać poza oknem klasycznego Autoruns.
-
- Reklama