Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2115
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 08:01

soze
Pytanie co cudowałeś w hddhackr
on raczej nie rozwalił tego hdd ,nic nie wczytasz i nie zgrasz
co pokazuje victoria po podpięciu tego dysku
dysk w ogóle kreci
Musiał bym zdalnie zobaczyć ten hdd
Jak coś to na gg i ci pomogę go odbudować
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Scenic

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 15 sty 2016, 10:30

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 10:33

Jak nie kręci to tylko pozostaje sprzetowo.

ja bym go może uzdrowił może ale janapas ma jeszcze lepszy sprzęt. :)


Szukam pliku 02.mod z sn S/N wxn1e61tmtu6 . Jak ktos ma to proszę wysłac.

mj73

Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 13 sty 2016, 19:09

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 11:14

pikus_09 pisze:
mj73 pisze:Panowie udało sie komuś odblokować dysk???
Mnie.

Mam taki dysk. Szukam kogoś kto podejmie się i mi go przywróci do życia. Proszę chętnych o PM. Ewentualnie ktoś kto poprowadzi za rączkę lub wytłumaczy łopatologicznie.Dziękuję

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2115
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 13:09

Witam
Scenic tyle razy proszę na team i ci zrobię s/n nie pójdzie :D

mj73 podaj swoje GG
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

km1ec1k

Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 sty 2016, 12:58

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 13:13

Czy ta modyfikacja programu odnosi się tylko do tego konkretnego modelu HDD? Ja dla odmiany posiadam wd5000 GP AVS :D

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2115
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 14:00

Tak to tylko jest do blokowania dysku Polsat
Twój nie ma blokady tylko hasło
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 632
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 17:35

Scenic pisze:ja bym go może uzdrowił
Scenik ale tak szczerze, to czym dysponujesz, że mógłbyś go "uzdrowić"?
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 18:58

Odp do pikus_09

Tego nie wiem czy posiadam wszystkie potrzebne pliki.
Program wdcp to wypatroszony wd marvel v2.3, który i tak nie pozwala
wgrać czegokolwiek z posiadanych .mod i .bin . Sam sobie mogę podziękować
że tak jest.

Wiedzieć a nie myśleć to bezużyteczne. Nie wiedzieć a myśleć to niebezpieczne.

Nie wiedziałem jak to odblokować a myślałem że dam radę.
Reszta jasna jak słońce : HDD Dead :clap:

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 632
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 19:16

Owszem, to crack z chinoli, oryginalny wdmarvel nie pozwala wgrać nic. ten owszem.
No tak brak brak praktyki, a tylko teoria nie wystarcza do podchodzenia do twardzieli.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 19:24

Odp do janpas

Pytanie co cudowałeś w hddhackr

Postępowałem zgodnie z instrukcją na stronie digiex.net , która prawi na temat dysków z xbox.
Jak zrobić by dysk był widoczny w pc bo jak już napisałem miał to być tylko dysk przenośny.
Starałem się wgrać plik HDDSS320.bin nie udało się ale dysk kręcił .

co pokazuje victoria po podpięciu tego dysku
dysk w ogóle kreci

Wczoraj Victoria widziała dysk jako LBA 0 o własnej nazwie WD3200BUDT.
Więc po pobraniu programu WDCP przystąpiłem do wykonania czynności z filmu.
Po kliknięciu Restart Dysku hdd zgasł na dobre i nie kręci.
Nie widzi go już bios a co za tym idzie program Victoria również.

Musiał bym zdalnie zobaczyć ten hdd
Jak coś to na gg i ci pomogę go odbudować

Dysk jest podpięty do laptopa i wszystkie czynności wykonywałem z Live CD Hiren`s Boot.
Przez zdalnie rozumie teamviewer myślę że nie było by problemu uruchomić go w wersji portable na Live CD.
Pytanie czy jest sens programy nie widzą tego dysku ja również nie pozwalają wykryć choć jest podłączony.
GG dało by się zorganizować bo nie używam lub coś podobnego.

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2115
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 19:43

Wiec ubiłeś ROM
Ja nie napisałem że ten program działa z jakiegokolwiek live przecież
dysk nie stratuje zła zawartość co live namieszało nie wiem
Ale dysk żyje i jest do odratowania
Pisz do pikus_09 wyślij do niego on zrobi to szybko i sprawnie
chyba że masz programator i sprawność lutowania oraz jakiś hot air
mnie zastanawia czy ty nie pomyliłeś zamiast ROM wgrałeś moduł prawdopodobnie do kości ROM
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 20:06

Wiem że sam go już nie uruchomię lepszym sposobem na posiadanie przenośnego dysku będzie kupić sprawny.
Nie będę zawracał głowy pikus_09 przedmiotem o wartości 30zł, który skutecznie popsułem.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Posty: 632
Rejestracja: 24 sty 2014, 14:41
Lokalizacja: Twardogóra
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 20:42

soze pisze:Nie będę zawracał głowy pikus_09 przedmiotem o wartości 30zł, który skutecznie popsułem.
Głowy byś mi nie zawracał, bo tak się składa, że tą robotę traktuje jako pasję i zaangażowanie bez względu na wartość i z uśmiechem na "ryju" odczarował bym ci ten dysk, tylko musisz chcieć.
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

Szczegóły: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Posty: 2115
Rejestracja: 27 mar 2009, 00:13
Lokalizacja: Lisek
Kontaktowanie:

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 21:17

soze
Jak nie chcesz zawracać głowy nikomu to mogę go odkupić za te 30 zł plus wysyłka ewentualnie
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
soze

Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 13 sty 2016, 11:35

Odblokowanie dysku Cyfrowego Polsat WD3200BUDT

Post15 sty 2016, 22:06

Nic nikomu nie wysyłałem jeszcze i nie wiem jak to się robi :lol:
Wyrzuciłem ten dysk do kosza. Nie chcę na nim zarobić czy odzyskać pieniędzy.
A tym bardziej inwestować w niego.



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości