Windows XP SP3- zawieszanie

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Piecka

Użytkownik

Post08 lip 2013, 10:18

Zrobiłem wszystko.
Log z usuwania OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
LOG Z MBAM: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . MBAM znalazł jednego trojana, którego usunąłem.
Zainstalowałem najnowsze wersje programów, które zaleciłeś. Przeczyściłem wszystko CCleanerem.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post08 lip 2013, 21:49

Piecka pisze:Zrobiłem wszystko.
Log z usuwania OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
LOG Z MBAM: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników . MBAM znalazł jednego trojana, którego usunąłem.
Zainstalowałem najnowsze wersje programów, które zaleciłeś. Przeczyściłem wszystko CCleanerem.

Opróżnij kwarantannę Malwarebytes`a (przycisk Usuń Wszystko).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post08 lip 2013, 21:57

O kurcze... Odinstalowałem MBAM, bo strasznie mnie denerwował.. Ale z tego co pamiętam wybrałem, żeby usunąć zagrożenia. Dzisiaj skanowałem tamten fodler avastem, nie znalazł nic. Dla pewności wywalić?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post08 lip 2013, 22:06

Piecka pisze:O kurcze... Odinstalowałem MBAM, bo strasznie mnie denerwował.. Ale z tego co pamiętam wybrałem, żeby usunąć zagrożenia. Dzisiaj skanowałem tamten fodler avastem, nie znalazł nic. Dla pewności wywalić?

Tak. ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post08 lip 2013, 22:12

Ok panie generale, usunięto, co dalej ? ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post08 lip 2013, 22:13

Piecka pisze:Ok panie generale, usunięto, co dalej ? ;)

Opowiedz mi teraz, jak wygląda sytuacja :) .

Piecka

Użytkownik

Post08 lip 2013, 22:36

Jak mniemam trzeba ponowić próby instalacji sterowników? Tylko, że mam w dodaj/usuń AMD Catalyst Install Manager i boję się usunąć, bo tam mnie straszy komunikat, że odinstaluje wszystkie stery głosu, USB itd. Bezpiecznie mogę to wywalić?
Po tym chyba użyć Drive Cleanera/ Sweepera?
I jak po kolei instalować, czy po prostu kliknąć dwa razy na plik, czy wypakować i ręcznie, z menadżera urządzeń instalować najpierw kartę?
Instalować z trybie normalnym czy awaryjnym?

Awatar użytkownika
bajbus

Ekspert

Post08 lip 2013, 23:22

Ściagnij sobie najpierw wszystkie stery jakie ci potrzebne potem te odinstaluj ale po odinstalowanych sterownikach przeczyść CCleaner'em i dopiero instaluj nowe
Hotfix
Pozdrawiam,
Obrazek :)

Piecka

Użytkownik

Post08 lip 2013, 23:35

A znasz moją sytuację, czytałeś wątek? Ja aktualnie nie mam żadnych sterów, bo okazało się, że sterownik powodował zawieszanie się kompa. Musiałem wszystko odinstalować, a później nie mogłem sterowników zainstalować. Mam ze strony producenta jeden plik bodaj 106mb.
W dodaj/usuń jest jeden wpis od sterów, AMD Catalyst Install Manager, jak odinstalowywuję to mam komunikat, że zostaną usunięte także sterowniki od głosu/ USB , więc wstrzymałem się. Co będzie jak znowu nie uda mi się zainstalować?
CCleaner nie wyczyści dokładnie, nie wiem czy lepiej Drive Cleanerem czy Drive Sweeperem.
Także Twoja porada jest trochę zbyt ogólna, poczekam na opinię Kominka, lekarza prowadzącego sprawę mojego komputera :lol:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 11:19

Jak mniemam trzeba ponowić próby instalacji sterowników? Tylko, że mam w dodaj/usuń AMD Catalyst Install Manager i boję się usunąć, bo tam mnie straszy komunikat, że odinstaluje wszystkie stery głosu, USB itd. Bezpiecznie mogę to wywalić?

Odinstaluj to śmiało (nie zważaj na te straszaki). Nawet gdyby się tak stało (w co bardzo wątpię) to i tak naprawimy to instalując sterowniki. Namieszane zostało tu coś podczas instalacji.

CCleaner nie wyczyści dokładnie, nie wiem czy lepiej Drive Cleanerem czy Drive Sweeperem.

Po deinstalacji powyższego, użyj CCleaner`a, a następnie Driver Sweeper`a ;) . Następnie podaj model swojej karty graficznej (nie instaluj na razie sam sterów) + model płyty głównej (tak jakby co).

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 12:58

Karta graficzna: Radeon HD3450
Płyta główna: MSI K8T Neo-FSR (MS-6702)

Po deinstalacji użyć CCLeanera, czyli czyszczenie standardowe + rejestr?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 13:06

Po deinstalacji użyć CCLeanera, czyli czyszczenie standardowe + rejestr?

Tak.

ATI Radeon HD 3450

Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników sterowniki po wykonaniu tego, o czym mówiłem.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 13:23

Ok. Co konkretnie mam wybrać w Drive Sweeperze??

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 13:36

Piecka pisze:Ok. Co konkretnie mam wybrać w Drive Sweeperze??

AMD - Display i NVIDIA - Display -> Analyse - co znajdzie zaznacz -> Clean.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 13:49

Ok odinstalowałem Install Manager, później zrobiłem to co napisałeś w Drive Cleanerze, teraz przeczyściłem CCleanerem. Sterowniki pobrałem. Instaluję standardowo, dwuklikiem na ikonkę i dalej, dalej , dalej?

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”