Windows XP SP3- zawieszanie

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 16:00

Ok znalazłem, tylko podczas instalacji mam kilka opcji i wszystko odznaczone, wszystko zaznaczyć?
Zainstalować sterowniki z 1 i 2 linku?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post09 lip 2013, 18:15

mam kilka opcji

Jakie ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 22:00

Wybierz składniki do zainstalowania:
Machine INF 2.90A
VIA AGP Driver 4.60A
VTA PATA/SATA IDE DRIVER PACKAGE 1.60 A
SATA hot-plug auto-detection
VIA V-RAID Driver Package 5.40a
VIA V-RAID Config Utility 5.40

Odbiegając od tematu:
Moja karta oczywiście jest na slocie AGP jakby to miało coś do rzeczy.

Ogólnie to byłbym wdzięczny za skróconą instrukcję, w kolejności jak mam instalować sterowniki, bo boję się, że znowu coś pójdzie nie tak

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 lip 2013, 10:06

VIA AGP Driver 4.60A

Spróbuj te. Jeśli to na nic się zda to wrzuć nam screen z Menadżera Urządzeń (chce zobaczyć sterowników do czego brakuje) i pokaż nam Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników z tych urządzeń, które są niezainstalowane.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post11 lip 2013, 20:03

Temat jest w odpowiednim dziale (tzn z ze sterownikami mam problem)
Powiedźcie, jak sprawdzić, jakie sterowniki są zaisntalowane, wszystko dokładnie. I wtedy ewentualnie napiszecie co pobrać

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 10:56

Piecka pisze:Temat jest w odpowiednim dziale (tzn z ze sterownikami mam problem)
Powiedźcie, jak sprawdzić, jakie sterowniki są zaisntalowane, wszystko dokładnie. I wtedy ewentualnie napiszecie co pobrać

Czekam na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 11:24

Ta strona nie działa :|

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 11:26

Piecka pisze:Ta strona nie działa :|

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 12:28

Ok niezainstalowany jest kontroler VGA , identyfikator: PCI\VEN_1002&DEV_95C6&SUBSYS_00281787&REV_00\4&83D6234&0&0008

Oraz w zakładce: ASUS OTHER Devices urządzenie Enhanced Display Driver Helper Service. Nigdy tego nie miałem, chyba pojawiło się po próbie instalacji sterowników z płytki. W każdym razie daje identyfikator: ROOT\ASUSOTHERDEVICES\0000

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 13:00

Oraz w zakładce: ASUS OTHER Devices urządzenie Enhanced Display Driver Helper Service. Nigdy tego nie miałem, chyba pojawiło się po próbie instalacji sterowników z płytki. W każdym razie daje identyfikator: ROOT\ASUSOTHERDEVICES\0000

Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Ok niezainstalowany jest kontroler VGA , identyfikator: PCI\VEN_1002&DEV_95C6&SUBSYS_00281787&REV_00\4&83D6234&0&0008

Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 13:06

Instalacja taka jak tam? Wypakować archiwum i ręcznie wskazać katalog przy instalacji karty graficznej z menadżera urządzeń, a potem odpalić plik normalnie, jako instalator?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 13:09

Wypakować archiwum i ręcznie wskazać katalog przy instalacji karty graficznej z menadżera urządzeń, a potem odpalić plik normalnie, jako instalator?

Ja to proponuję wypakować archiwum, przez menadżer urządzeń wskazać ten wypakowany folder (w razie konieczności metodą prób i błędów również podfolder). Jeśli w ten sposób sterowniki nie zostaną zainstalowane. To daj ewentualnie użyj instalatora.

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 13:31

Enhanced Display Driver Helper Service udało się zainstalować, ale nie obeszło się oczywiście bez jakichś kominukatów.
A karty ja nie dało się, tak nie da... Próbowałem , kombinowałem, pojawił się tylko program jak zwykle AMD Catalyst Install Manager

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 13:37

A karty ja nie dało się, tak nie da... Próbowałem , kombinowałem, pojawił się tylko program jak zwykle AMD Catalyst Install Manager

A sterownik dalej nie jest zainstalowany według Menadżera Urządzeń? :) A spróbuj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i upewnij się jeszcze jaka masz kartę graficzna tak na 100% ;) .

Piecka

Użytkownik

Post12 lip 2013, 14:01

Komniek, mam te sterowniki, próbowałem instalować - nic.
Mam Radeona HD3450. Przez cały czas. Najgorzej, że teraz nawet go nie wykrywa, nic się nia da zrobić nawet przy pomocy płytki. ... Co robić? Odinstalować urządzenie może? Nawet jak biorę skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu, to nic nie znajduje....

-- 12 lip 2013, 14:01 --

Zainstalowałem VIA AGP Driver 4.60A jak pisałeś i ten chyba sterownik od procesora coś tam z AMD.
Po tym ponowiłem próbę instalacji sterowników - nic. Zarówno z pobranych obu plików jak i z płytki. Za każdym razem gdy próbuję aktualizacji sterownika - ten sam komunikat, że Kretor nie może znaleźć odpowiedniego oprogramowania... Ja już załamuję ręce nie wiem co robić.. Kominek odezwij się na pw/gg. To co pisałem, to chyba jedyny sposób

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”