Windows XP SP3- zawieszanie

Szukasz sterownika do komputera lub programu do obsługi urządzenia, pisz tutaj
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 13:57

Piecka pisze:Ok odinstalowałem Install Manager

Mam nadzieję, ze resztę też.

później zrobiłem to co napisałeś w Drive Cleanerze, teraz przeczyściłem CCleanerem. Sterowniki pobrałem. Instaluję standardowo, dwuklikiem na ikonkę i dalej, dalej , dalej?

Nie. Wejdź w Menadżer urządzeń -> naciśnij PPM na urządzenie, które nie jest zainstalowane -> wybierz Aktualizuj Sterownik -> wskaż indywidualnie lokalizację pliku instalacyjnego -> wskaż na folder w którym znajdują się pobrane instalki (w przypadku pobierania archiwum, najpierw wypakuj).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:01

Ale to jest aplikacja, a nie archwium. Można to zarówno wypakować jak i instalować.
EDIT:
Wypakować tak czy siak muszę, żeby zaisntalować kartę. A później muszę chyba odpalić jako aplikację i instalować?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 14:07

Piecka pisze:Ale to jest aplikacja, a nie archwium. Można to zarówno wypakować jak i instalować.
EDIT:
Wypakować tak czy siak muszę, żeby zaisntalować kartę. A później muszę chyba odpalić jako aplikację i instalować?

To archiwum, które waży ponad 100MB. Zrób to przez Menadżer Urządzeń.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:11

Dobra wypakowałem, ale który folder wybrać ??? Bo jak wybieram to 13-1-legaccy... to opcja OK jest niedostępna, trzeba wybrać dalej podfoldery.. A nie wiem który. Jest $OUTDIR , $PLUGINSIDR, $TEMP i w nich kolejne..

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 14:16

Piecka pisze:Dobra wypakowałem, ale który folder wybrać ??? Bo jak wybieram to 13-1-legaccy... to opcja OK jest niedostępna, trzeba wybrać dalej podfoldery.. A nie wiem który. Jest $OUTDIR , $PLUGINSIDR, $TEMP i w nich kolejne..

Sprawdzaj metodą prób i błędów. Jak wrócę do domu to ściągnę sobie i Ci powiem konkretnie ;) .

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:17

Może:
13-1-legacy_xp32_dd_ccc_whql => $_OUTDIR => Packages => Drivers => Display => XP_INF ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 14:18

Piecka pisze:Może:
13-1-legacy_xp32_dd_ccc_whql => $_OUTDIR => Packages => Drivers => Display => XP_INF ?

Sprawdź.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:24

Sprawdzone - efekt - Kreator nie znalazł odpowiedniego oprogramowania... Może najpierw odpalić instalkę?
Mam płytkę od sterów do Radeona AH3450 od kolegi ew. z tym będzie można się pobawić.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 14:24

Piecka pisze:Sprawdzone - efekt - Kreator nie znalazł odpowiedniego oprogramowania...

Następne ;) . Tam jest pewnie kilka folderów.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:29

Jest kilka folderów, ale jak je wybieram, to opcja OK jest niedostępna

-- 09 lip 2013, 14:29 --

EDIT:
W managerze urządzeń mam jeszcze coś takiego, jak zakładka ASUS OTHER Devices i Enhanced Display Driver Helper Service. Nie wiem co to jest.
Ale oczywiście instaluję przy Inne urządzenia => Kontroler video (zgodny z VGA). Tyle, że jak kliknę PPM, jest opcja aktualizuj sterownik, ale jest także co ciekawe odinstaluj...

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 14:32

Piecka pisze:Jest kilka folderów, ale jak je wybieram, to opcja OK jest niedostępna

Na każdym? Użyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:35

Na moim komputerze dzieją się rzeczy, które się "fizjologom" ;) nie śniły...
Pobrałem odpalam przez ułamek sekundy widzę okno tej aplikacji i od razu się zamyka.. ciekawe

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 lip 2013, 14:39

Piecka pisze:Na moim komputerze dzieją się rzeczy, które się "fizjologom" ;) nie śniły...
Pobrałem odpalam przez ułamek sekundy widzę okno tej aplikacji i od razu się zamyka.. ciekawe

Sprawdź jeszcze Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Piecka

Użytkownik

Post09 lip 2013, 14:45

Ok. Ale jaka może być tego przyczyna? Wszystko sprzysięgło się, żebym nie mógł zainstalować tych sterowników ? ;<
Pobrałem pierwszy program, wypakowałem.. i co dalej ? :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post09 lip 2013, 15:00

Dalej - wyszukaj plik SETUP, kliknij dwa razy, zainstaluj sterowniki i uruchom ponownie komputer.

Obrazek
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Sterowniki”